News:

No significant change

Main Menu

Mer allvar = Skitkul

Started by Maverix, August 03, 2002, 12:21:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

BEQ

Någon som har hört talas om flygdivision?

Rote = Two-ship
Grupp = Four-ship
Division = Squadron
Flottilj = Wing
Flera flottiljer kan utgöra en eskader, t ex E 1, 1. Attackeskadern (ÖB:s klubba populärt kallad). Dock har vi ej någon eskader kvar sedan början på 90-talet.

En flygdivision består av 16-20 fpl, men definition är man skall ha 8 fpl tillgängliga för lösande av uppgifter.

/BEQ

Horizon

E1 har man ju läst lite om i Operation Garbo... :)

För övrigt tycker jag att det låter roligt med en stående kampanj under hösten. Problemet är bara att jag har sagt upp mitt ADSL-abonnemang. Skall plugga mucho till hösten och jag har inte disciplinen att hålla mig ifrån datorn (Internet), så det får bli Telia som stryker med... :-X

Men... eftersom jag skall studera vid GU i Göteborg hoppas jag att Phlerp, Fluff och Baloo skall ha en dator klar till mig där istället... :D
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

Horizon

Ville bara tillägga att om det skall bli tal om dedikerade skvadroner/divisioner, så kan ni genast skriva upp mig tillsammans med ctrl och Sledge! Det där som surrar och irriterar i öronen när man är på väg in för attack, kan Mav och zebra få ta hand om ... :)

Ge mig bara 6 BLU-107, 4 CBU-87 CEM och 4 Slammers, så lovar jag att det skall rensas friskt i träsket uppe i norr! :D
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

Fozz

Jag skulle gärna vara med också. Jag har aldrig spel...FLYGIT över mitt kabelmodem förr, bara i LAN på jobbet, men det borde funka hyffsat med mitt modem ändå.
Jag är inte säker på vilkka satsa på bara. Har alltid tyckt att groundattack varit det roligaste men nu har man pluggat upp lite BFM och gett flertalet SU27 på nöten i Korea 2005, så kanske kan satsa på det sen.

Hur gör ni det med komunikationen? Snackar ni engelska och pilotsnack rakt igenom, eller svenska med de nödvändiga facktermerna?
Anyway, ju seriösare ju bättre tycker jag. Så jag är gärna med o flyger sen.
Alla generaliserar...


Weas

QuoteOriginally posted by Maverix

För att vi ska bli ââ,¬Âfullärdaââ,¬Â då Falcon 5 kommer om några år så har jag en önskan att vi delar upp oss i skvadroner specialiserade inom var sitt område, A-A, A-G osv.
Att veta att det finns en skvadron vars speciallite är A-A då vi gemensamt ska in och bomba strategiska mål är inte bara tryggt det bidrar även till en större chans att lyckas med uppdraget.
Låt oss komma med önskemål om vad vi har för specialliter och utifrån detta bilda skvadroner. Falcon är ingen lekââ,¬Â¦.. det är blodigt allvar, eller?

Maverix


;)

Fniss, fniss. Behöver han verkligen upprepa sig ännu en gång?:D
(MMM=Tönt för livet);)

Fancy o jag hade en site sedan innan F4 släpptes:
http://members.xoom.com/swevikings

så det fanns en svensk...grupp... siten verar nere nu dock...

Ett formulär kan jag väl lägga upp, men att hålla igång en hel site runt våran flygning är för mycket jobb.

:-I
Nordic Simulator Group
www.nosig.se


KeyCat


Har legat lågt med F4 under större delen av sommaren och den är ju inte riktigt slut ännu! Ser fram fasta co-op kvällar och gillar ctrl's och Maverix förslag om en "seriös" kampanj med förplanerade mission och eftersnack i forumet. Den kommer med största sannolikhet att pågå till nästa vår om vi flyger 1 uppdrag i veckan.

Vad det gäller val av dag så hade söndag passat mig bättre än lördag. När hösten väl kommer behöver man inte starta så sent utan kan droppa in på TS servern tidig kväll vid 18-tiden för att sedan påbörja kampanjuppdraget 21.00-23.00.

Skriv upp mig på A-G listan inför höstens uppdrag!

/Christer (a.k.a KeyCat)

>> It's all about teamwork! <<

zebra

Fozz... Det optimala vore om man kunde NATO-vokabuläret men det är nog lite i värsta laget. Mina erfarenheter är att det blivit en blandning av svenska/engelska. Man lär sig medan man flyger. Tanken är att "sila snacket" eftersom ett av problemen är att det lätt blir att man snackar i munnen på varann samtidigt som en del inte säger ett ord.
Tex... man frågar någon om status och svaret  blir att man "engagar" (engage) ett plan lite längre fram och man har ingen aning om var och vad. Ju mer info på så få ord som möjligt är det optimala. Mao träning krävs. Det tar tid men man vänjer sig.

Det verkar som om de flesta är inställda på A-G. (Själv kör jag gärna A-A) Jag tror att vi får försöka ordna en lista framöver där vi skriver upp oss på vad vi vill köra. Utifrån det får vi skapa divisioner med resp. ansv.-område. Erfarenhet och önskemål bör tas i beaktande för att skapa homogena flighter där olika nivåer på erfarenhet blandas. (Fadder-systemet)
Vad blir nästa steg???

Assassin

#23
Angående kommunikation...

http://www.87th.org/training/comms_article/index.shtml

Så här verkar de flesta göra. (personligen hade jag kört enbart engelskt språk när man möter fiendestyrkor, och svenska i inflight och när man flyger hem.)

Har helt för mig att jag sett en lista med de absolut mest använda callout'sen, kanske borde leta rätt på den igen...? Eller skriva ihop en ny. Om ni vill.

Ah, hittade den. :)

http://www.1stguns.de/support/brevities.zip
/Assassin

\"Förhelvete soldat, ficka öppen! Materielen trillar ut, skogen trillar in!\"
Brigadchef - Blå Brigaden - www.bluebrigade.org (när laptop\'en är igång)