News:

No significant change

Main Menu

JAS Gripen för SP.....

Started by Jotte, March 23, 2002, 17:06:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

ft

Åh, just ja! Vad utvecklas de spelprototyperna i? Finns det någon PC-baserad simulering av exekveringsmiljön i mobilen eller är det enbart för Java-kapabla telefoner?

Och vilka telefoner ÄR Java-kapabla? Nokia 3410 är väl det... men jag kan fanimig inte med Nokia-nallar. Vilka mer? Vill ha, för det är ett evigt problem att just det jag vill ha i nallen saknas. :)

Mvh,
 /ft

Stercus accidit
---
Quando omni flunkus moritatus

Phlerp

Jodå, det är Java... eller Java 2ME för att vara mer exakt. Den är ju en aningen begränsad så man måste pilla och fixa en hel del. Sedan är det ju utrymmeskraven också. 7210 som vi hade som primär måltelefon klarar bara av program som är max 64KB, och har en heapsize på strax över 200KB... inte mycket att jobba med direkt :) . Jag tror att Ericsson har några nallar på G men som vanligt är de lite sena. P800 har det har jag för mig. Sedan har ju Siemens haft Javanallar ute et tag, men man vill ju ha färgskärm, allt annat suger hårt.

Vad gäller utvecklingsmiljö så har Nokia emulatorer till sina olika javamodeller men de stämmer väl så där bra med verkligheten så man tvingas ju ändå pilla med programmen i telefonen till slut.

Vårat spels hemsida hittar ni här: http://www.skip.informatik.gu.se/~h82
ta gärna en titt på våran utvecklingsdagbok här: http://www.skip.informatik.gu.se/~h82/diary.html (börja längst ner) den har ett visst underhållningsvärde och visar väl vilken nivå vi ligger på... dvs dagisnivå :)

Mr Jim

Jag måste säga att utvecklingsdagboken är helt rätt typ av humor, får för lite monty python på tv ;)
\"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing\" - Edmund Burke (1729-1797)

För att kontakta mig, maila på jimmy.larssonSNABELAgmail.com
To contact me directly mail me at jimmy.larssonATgmail.com

Phlerp

Jag antar att det är en del intern humor eftersom det bakom varje inlägg finns en hel del verklighetsanknytning ;)

Mr Jim

\"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing\" - Edmund Burke (1729-1797)

För att kontakta mig, maila på jimmy.larssonSNABELAgmail.com
To contact me directly mail me at jimmy.larssonATgmail.com

griffin

Intressant! Håller på att handleda ett exjobb som skall göra spel för nalle. Hade en P800 prototyp här för några veckor sedan :D

Griff
snappahead

Phlerp

Ja har man en P800 så är det ju en helt annan sak. Den har inte lika stora begränsningar vad gäller minne, och skärmen är ju nästan anständigt stor. Vi testade lite på en Nokia 7650 innan vi fick våra 7210:or och den ör ju också ganska trevlig... synd att den är så dyra bara och alldeles för stor att ha som telefon, den går ju inte ner i fickan (tänk om man sagt det för tio år sedan ;) ).

granQ

känner mig så dum, men kan verkligen inte koppla ett java spel för mobiler till en gripen för SP4.. någonstans gick det fel ;)
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)