News:

No significant change

Main Menu

Jag är boklös

Started by Mupp, November 08, 2005, 23:41:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ctrl

Läste ut da Vinci koden nyligen, tyckte de första 75% var helt fantastiska, den tappade på slutet men mitt totalintryck blir att det var en mycket bra bok.

(Jag läste den på engelska och jag har hört från flera att den svenska versionen är betydligt sämre vilket kanske kan förklara varför vissa inte tycker den var nått speciellt)
Control
87th Stray Dogs VFW


RAY

ere nån som testat bibeln? :)

Finns ingen annan bok som talar sitt eget språk rakt igenom lixom.

Anders R

Bibeln har jag inte läst :-), däremot så har jag nyligen beställt "Världarnas krig" i bokform. Hoppas den är minst lika bra som filmen (som jag gillade skarpt).

Horizon

QuoteOriginally posted by RAY


            ere nån som testat bibeln? :)

Finns ingen annan bok som talar sitt eget språk rakt igenom lixom.

Bibeln skall ju vara ändrad en massa gånger genom åren (till skillnad från Koranen). Men det har jag bara läst någonstans, så det kan ju vara en lögn. För övrigt kan jag hälsa att jag gillade kapitlen där Guds rede drabbade folk lite till höger och lite till vänster. Gud var mycket coolare i Gamla Testamentet. I uppföljaren blev han lite väl mesig.
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

Dubble0zero

#36
Det gammla testamentet vet jag inte så mycket om, men min filosofi lärare i gymnasiet berättade att det nya testamentet sattes ihop av ett antal präster runt 100 år efter kristus död, de satt och valde ut vad som skulle vara med och vad som inte skulle vara med, det finns andra evangelier och skifter som inte fick vara med...
Jag tror inte att den har ändrats efter det, om man inte räknar översättningsfel förståss...

Sen så finns det ju vissa grupper som hävdar att de har hittat andra evengelier som borde vara med, t.ex. Mormons bok, som mormonerna tror på...
Just i det fallet så kan jag säga att jag inte tror ett dyfft på nått av det de säger, och man funderar på hur lättlurade människor kan vara när man pratar med de, vi hade två som kom och berättade om deras religion på en av våra religions lektioner, och det de sa hade inget sammanhang alls...
Men det kanske är en annan diskussion...

Angående koranen så vet jag inte riktigt, men som jag har förstått det så är det bara gammla testamentet, eller?
...000... =)

Mr Jim

QuoteOriginally posted by Anders R


            Bibeln har jag inte läst :-), däremot så har jag nyligen beställt "Världarnas krig" i bokform. Hoppas den är minst lika bra som filmen (som jag gillade skarpt).

Gillade också filmen, boken är trevlig, samma känsla, att få uppleva enbart ur huvudpersonens ögon och inte få några direkta förklaringar. Sen att människorna är ännu mer chanslösa under tidsperioden boken utspelar sig på. Kan även rekommendera Orson Welles radiosändningar, finns på torrent och DC.
\"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing\" - Edmund Burke (1729-1797)

För att kontakta mig, maila på jimmy.larssonSNABELAgmail.com
To contact me directly mail me at jimmy.larssonATgmail.com