News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Rivvern_

#21
Helt andra saker / Vad görs?
April 17, 2010, 19:03:14
Undrar vad ni gör för något?

Själv är det fullt upp. Just nu är det familjen, bilen, jobbet och trädgården som tar all min tid. Det är sällan man kan få en heltimma att spela något seriöst på så det brukar bli BFBC2 eller lite GTA på PS3:an.

I sommar blir det en norgeresa och lite motorsportsevents. Gatebil, folkrace och rally är plannerat.
#22
Helt andra saker / Rymdstuff
April 05, 2010, 10:44:40
Discovery skjuts upp runt 12 snåret. Kolla nasa.gov

Hinner inte skriva någon längre post. Ska ut till hornborgarsjön. Har självklart med mig 3d dongel och laptop :D
Lycka till Discovery!

#23
DCS / Flaming cliffs / Missions till FC 2.0
March 29, 2010, 18:13:35
Jag har letat efter mpmissions men inte hittat några. Hojta till om ni ser något.
#24
Betalningen gick smidigt och det fanns ett gäng kreditkort att välja mellan. Själv valde jag VISA. Sedan fick jag en nedladdningslänk. Där fanns det servrar i USA och Ryssland och även Torrent. Jag valde torrent.

Spelet kräver en installation av LockOn Flaming Cliffs 1.11. Det hade jag ingen så jag fick installera den. Vilken kan vara bra om man har moddat en massa. Något att tänka på är att spelet installeras inte i samma mapp som 1.11 så nu sitter jag med två spelmappar som heter Flaming Cliffs 2.0 eftersom jag trodde att 1.11 skulle överinstalleras.

Är nu i menyn. Ser precis ut som Black Shark med en fet F15 i bakgrunden.


Återkommer senare. Verkar som om grabben vaknat.

EDIT: Orkar inte fortsätta. Prova själva. En klar förbättring.
#25
Jag har ju Telias kombinationserbjudande. Där ingår ju en Thomson gateway som bara har en Fast Ethernet (100mbit) router.

Nu har jag fått till en bra media lösning med hjälp av PS3 Media Server som streamar till min PS3:a. Problemet är att jag vill streama HD. Bandbredden räcker inte riktigt till. Skulle det var möjligt att skaffa två gigabitswitchar och göra som på skissen. Kommer jag få gigabit genom att trafiken inte går genom gatewayen utan raka spåret. Eller kommer trafiken fortfarande begränsas av routern.. Eller hur borde jag göra?



#26
Allmänt / Bra tillägg till webbläsare
February 05, 2010, 10:22:15
Är det någon som har tips på bra tillägg till våra webbläsare?

Mina tips:

Xmarks
http://www.xmarks.com/
Install Xmarks on each computer you use, and it seamlessly integrates with your web browser and keeps your bookmarks safely backed up and in sync.
Xmarks will sync across browsers too. Today we support Firefox, Internet Explorer, and Safari (Mac OS).  + mer features.
Funkar till: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome

Adblock
Firefox: http://adblockplus.org/en/ eller Chrome: https://chrome.google.com/extensions/detail/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom
Ever been annoyed by all those ads and banners on the internet that often take longer to download than everything else on the page? Install Adblock Plus now and get rid of them.
Funkar till: Mozilla Firefox, Google Chrome
#27
IL-2 / CoD / BoS / IL2 guide, vart tog den vägen?
January 14, 2010, 19:59:46
Kommer ni ihåg att det fanns en sida som hette Eastern Skies. Där var det en kille som höll på med en "Users guide" till IL2. Riktigt välgjord. Vad hände med honom/saiten?

Här är en länk till den sista versionen av verket. http://win.150gct.it/File150/File/il2guide.pdf
#28
IL-2 / CoD / BoS / IL-2 1946 på Steam?
December 31, 2009, 11:43:38
Funderar på att köpa steamversionen av IL-2 1946 då jag ännu inte äger den. Vad vore bra eller dåligt med ett sådant köp?
#29
Helt andra saker / Google Wave
December 01, 2009, 19:47:02
Har suttit lite med Google Wave. Ser riktigt lovande ut. Coolt när man kan skriva dokument ihop i realtid. Snacka om att folk som håller på med projekt kommer att gilla detta.

Till saken. Jag har några invites om det är någon som vill testa.
#30
DCS / Flaming cliffs / KA50Oakes @ Youtube
November 30, 2009, 12:55:38
Kolla in denna killens verk! Helt sjuuukt! Varför har inte jag en CNC fräs med tillhörande kunskap.


Black Shark har potential för pitbuilders.

http://www.youtube.com/user/KA50Oakes
#31
Aktiviteter / LAN / LAN 2010 - Superpoll
November 26, 2009, 09:25:46
Tycker att vi måste se till att bestämma något snart. Halmstad verkar tämligen svalt. Ingen som säger något. Så vi bör kanske kika runt och se efter möjligheter och eventuellt boka lokaler eller motsv.. För att kunna göra detta behöver vi beslutsunderlag.
#32
Jag har googlat efter en dedikerad server till Black Shark men utan att lyckas. Är det någon här som vet något? Behöver man isåfall ytterliggare en licens?
#33
Helt andra saker / Akvarium
November 23, 2009, 08:22:59
Efter ha sett CTRLs terrarium så blir jag nu sugen på att skaffa ett akvarium.

Har hittat ett på 540L. http://www.blocket.se/skaraborg/540_L_akvarium_med_benstallning_23171476.htm?ca=13&w=1

Men jag är väldigt osäker på hur tungt det blir och om ett hus från 50-talet pallar vikten. Det är ju 6 ben på ställningen så är det någon vikt att tala om? Helst vill jag ha det på andra våning..
#34
Den inbyggda funktionen att kunna spara och ladda profiler för kontrollermappning i DCS: Ka-50 Black Shark fungerar mycket dåligt. Så efter lite forskande ha jag hittat ett sätt att kunna importera och göra backup kontrollermappningen manuellt.

Backup: Under "\spelroot\Config\Input\Aircrafts\ka-50\joystick" finns det flera filer. Dessa bör man göra backup på.

Importera: När man ska importera sina inställningar  vid t.e.x. ominstallation så börjar man med att starta spelet så det ska kunna skapa filerna som behövs. Gå in under Controls och avsluta sedan spelet igen. Under "\spelroot\Config\Input\Aircrafts\ka-50\joystick" finns nu samma filer som innan. MEN! De kan ha fått ett annat filnamn. Klipp ut filerna och lägg dessa på skrivbordet. Ta nu de gamla "backup" filerna och klistra in under joystick mappen. Jämför filnamnen. "Backup" filerna MÅSTE döpas om till samma filnamn som de vi precis lade på skrivbordet. Klart. Testa. Sedan kan du ta bort filerna du lade på skrivbordet.
#35
Aktiviteter / LAN / LAN 2010
November 05, 2009, 19:12:00
Jag tycker att vi var alldeles för sent ut förra året med att planera lan.

Intressanta datum under 2010.

100102-100106 Trettondagarna. Jag minns inte hur det är. Vi är inte längre lediga då eller?
100401-100405 Påskhelgen. Mycket bra helg. Krävs inget ledighetsuttag.
100513-100516 Kristihimmelfärd. Krävs ledighets uttag.

Intressanta LAN platser 2010

Vi har ju alltid snackat om olika ställen att ha LAN på. Men samtliga år som jag varit med så har det alltid blivit Halmstad. Halmstad är jättebra på alla sätt och vis, utom för de som bor längre norrut. Här måste vi snacka och se oss omkring efter alternativ. Jag har kollat med mitt jobb men de säger byråkratiskt nej. Jag tror att fixar vi ett lan i mellansverige så kommer vi tappa flera Halmstadsbor som blivit lata med åren. Ska det bli något i Halmstad så  hänger mycket på Swebeast och RedOne i detta fallet. Fast jag tror att innerst inne så vill deras kollegor ha tillbaka oss då överskottspengarna gått till kopiösa mängder tårta och bakelser som tack. Jag åker gärna till Halmstad igen. Det fungerar toppen med boende och spelyta.

Intressanta Spel 2010

Bara nämner några så att vi kan fundera. Ordentlig spelpoll får komma i en annan tråd.
IL-2 1946, DCS: Black Shark, Falcon 4.0 Allied Force, Lock On + Flaming Cliffs, ArmA 2..



Så. Jag hoppas att vi kan få ihop ett LAN även 2010. Senaste LANet var det några som snackade om att bara ses och ta en öl utan något lirande eller eventuellt köra ett kortare LAN.

Spamma på.
#36
Allmänt / Inbrott!
October 04, 2009, 09:27:01
Nu i morse när jag skulle käka min frukost och samtidigt kolla lite på nätet hände något riktigt ruggigt.

Jag har en mediacenter dator som står och går för jämnan. Jag använder mig av realvnc för att ansluta till den. Dock utan lösenord. Så när jag loggade in på den i morse ser jag en installationsruta för "Mass sender". Klickar bort den och undrar wtf! Då ser jag att det är någon annan som helt live är inne på datorn. Hackaren försöker köra Run->cmd. Snabb som en iller springer jag och rycker strömsladden!

Jag blir både arg och jävligt rädd! Shit. Det måste väl vara VNC som ställer till med detta va? Räcker det med lösenord? Finns det något säkrare program? Remote desktop fungerar ju inte för jag vill logga in på samma användarkonto från flera olika datorer..

Jävla hackers. DÖ!
#37
Om Nordic Simulator Group / Idéer nya hemsidan
August 27, 2009, 00:09:52
Vi har nu fått en väldigt light hemsida. Mycket bra eftersom ingen har tid att administrera och/eller saknar kunskap i detta.
Men iallafall. På ett flertal forum så finns det ibland en funktion som visar de mest diskuterade topicarna just nu i någon slags ruta. Något sådant vore väldigt trevligt att ha på första sidan. Helt automagiskt då självklart.

Är jag ute och cyklar och är det möjligt? Jag skulle vilja lära mig mer om forum och sådant men känner att det är för avancerat och skulle ta för mycket tid.
#38
Helt andra saker / Hjälp! Konstigt annonssvar!
August 23, 2009, 12:26:07
Ska sälja min bil. Har en intresserad.. Eller?

Edit: Just det.. Mailet skickas från angel.hernan@yahoo.com

I första mailet skriver han (hon?): -
"Fortfarande finns till försäljning? Väntar på ditt svar!"

Då svarar jag:

"Hejsan.
Bilen är fortfarande till försäljning. Är du intresserad av att titta på den?
MVH Daniel"


Får till svar:
"Jag skickar dig full betalning via Western Union kontanter. Låt mig veta ditt fullständiga namn och slutliga priset så jag kan gå vidare med betalning!
Det kommer att vara snabbt och du kommer att kunna ta pengar på kortast möjliga tid.
Jag kommer bara behöver ditt namn så jag kan gå vidare med betalningen.
Väntar på ditt svar!"




Vad ska jag göra?
#39
Äntligen! Jag har verkligen undrat om det är någon skillnad på billiga och svindyra HDMI kablar.

Läs artikeln: http://www.idg.se/2.1085/1.242208/unikt-blindtest-vi-avslojar-kabel-bluffen



Hädanefter kommer jag åka till biltema och handla mina kablar.
#40
Helt andra saker / Gripen kraschlandat
August 06, 2009, 17:45:22
Ser man på! Ett gripenplan som gjort en "IL-2 landning". Hoppas allt gick bra.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3316873.svd