Earth Hour ikväll mellan 20.00-21.00

Started by Horizon, March 29, 2008, 09:55:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Horizon

Visst, några av er tycker säkert som vanligt att det här är en jättelöjlig idé och bara är en droppe i havet etc. yada yada, men ni som gillar tanken hänger naturligtvis på. Släck ljuset i huset/lägenheten/trädgården/whatever mellan åtta och nio ikväll (så bränner vi lite säkringar på Ringhals :D ).

http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article2148791.ab
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

ctrl

Jag ska definitivt pressa upp allt i min lägenhet till max så säkringarna glöder under denna timme ;)
Control
87th Stray Dogs VFW


Horizon

lol, tanken med att bränna säkringar på kärnkraftverket var ju naturligtvis att om vi alla slutar konsumera så får de ett överskott på el där och någon säkring eller nåt brinner upp... men jag tänkte nog lite fel. ;D
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

Magnus

-[ Från Internet ]-


Så här mycket sparar du
Funderar på att släcka lyset ikväll?

Tänk då på att inte tända ett stearinljus istället, ett sådant släpper nämligen under en timme ut lika mycket koldioxid motsvarande elförbrukningen för en 20 Watts glödlampa. Fem stearinljus motsvarar 100 Watt viket är ungefär vad en person som bor i lägenhet förbrukar per timme (källa Vattenfall).

Om du nu inbillar dig att du genom din aktion kommer att sänka den globala temperaturen så måste du först tro (med betoning på tro, för något vetenskapligt stöd finns inte för följande påstående) att hela den 0,6-gradiga uppvärmningen det senaste seklet är orsakad av människan.

Om vi sedan räknar på att 0,1 av dessa 0,6 grader är direkt orsakat av vår elförbrukning, samt att alla ljus som släcks i en timme sparar in 10% av denna förbrukning (enlig WWF:s troligen högst överdrivna beräkningar för föregående års spektakel i Sydney, Australien) så kan vi nu räkna ut att tack vare Earth Hour så sänks den globala medeltemperaturen med 0,1/24/365/100 = 0,0000000114Ã,°C.

Eller för att vända på det hela, det skulle krävas 52631578 Earth Hour:s, det vill säga 6008 år utan att hushållen förbrukar el, för att sänka jordens temperatur med 0,6 grader.

Ej inberäknat här är att mörker har en klart negativ inverkan på växters fotosyntes och därför kommer att minska deras upptag av koldioxid under hela tiden som evenemanget pågår.

Om du nu fortfarande funderar på att släcka lyset ikväll så bör du fråga dig om det inte är dags att besöka en psykoterapeut som kan bota din irrationella klimatångest.



Horizon

Okej då skiter vi i allt istället. Det går ändå åt helvete.
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

Magnus

Hehe, det ska vi verkligen inte göra. Personligen tror jag på forskning av nya energikällor som t.ex. Fusion. Dessutom behöver vi en ny förbränningsmotor.

griffin

Jag känner mig inte övertygad om att uträkningen är 100% realistisk men den påvisar något helt klart (förutom att folk har för lite att göra ;)).

Manifestationen har ändå ett syfte, för precis som Blaskan skriver finns ett behov av att känna samhörighet, att göra nåt med andra jorden runt. Mer sådant tänk behövs. Men om uträkningen har ett uns relevans kan vi som sagt lika gärna göra tvärt om, tända ljus. Det är ju också att göra nåt tillsammans :D
snappahead

ctrl

Ta en titt på baksidan av dagens computersweden, där tas några av de idiotiska sakerna som vi håller på med upp, exempelvis att återvinna mjölkkartonger och annat trots att det är lätt att påvisa att vi förbrukar mer resurser på detta än att lägga det i de vanliga soporna.

Miljömuppar envisas med sådana åtgärder trots att fakta talar emot... detta är ett typexempel på sådant jag vänder mig mot. Även om det inte är så stort att det är allvarligt så är detta ett exempel på när miljöfanatikerna orsakar skada istället för nytta i sina ansträngningar.

Det enligt mig stora och farliga problemet med miljöfanatikerna är deras teknikfientlighet, inget är värre för miljön än att vi stoppar upp eller tom. går tillbaka i teknisk utveckling. 
Control
87th Stray Dogs VFW