News:

No significant change

Main Menu

AIM-120 användning

Started by simulacra, June 16, 2005, 15:56:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Horizon

Jag använder radarn vid notching (eller hur det nu stavas). Bara att svänga undan så att ekot hamnar så långt ut åt sidan som möjligt. Bra taktik att använda mot Mig-29 och Su-27 i F4 eftersom de ofta rusar på rakt fram. Tänk bara på att de själva nästan alltid skjuter på max range och att deras missiler är snabbare än AIM-120 vilket innebär att de träffar dig först om du inte "notchar".

Min taktik mot 29'or och 27'or är att skjuta på r-max, notcha så mycket som möjligt och sedan vända ryggen mot dem med full fart så fort jag får pitbull. Funkar rätt bra mot AI, men humans är smartare än så... :)
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

ft

Filur,
helt rätt. AIM-120 har ett eget tröghetsnavigeringssystem som styr mot en punkt där roboten räknar med att kunna hitta målet med sin egen radar och gå active. Medan du har låsning på målet får roboten uppdaterad målinfo via datalänk, vilket gör att det är mer sannolikt att den har ett bra utgångsläge för låsning och målföljning när den kommer nära nog för att använda sin egen radar.

Jag har hört, men lyckas nu inte hitta något som bekräftar detta, att datalänken sker genom modulering av radarstrålen. Är det på det viset är det ännu ett bra skäl att inte låta radarn fladdra omkring åt alla möjliga håll.

Mvh,
  /Fredrik

Stercus accidit
---
Quando omni flunkus moritatus

SledgeHammer

Kapacitet för att använda AIM-120 infördes med Operational Capabilities Upgrade (OCU), så mycket vet jag. Även jag har för mig att datalänken går via radarn. Letar lite...

http://www.pakdef.info/pakmilitary/airforce/ac/f16.html
http://www.avitop.com/interact/radar.htm
http://www.vectorsite.net/avf16_2.html
http://www.voodoo.cz/falcon/versions.html
http://www.csd.uwo.ca/~pettypi/elevon/baugher_us/f016.html

Det verkar som om du har rätt =)
Mvh  - Stefan -


F16_Filur

Ännu en AIM120 fråga, vad har bore/slave valmöjligheten egentligen för funktion? Om jag skjuter utan radarlås i defaulta slave så blir det Maddog. Skjuter jag med bore blir det oxå Maddog - vad är idén?

Horizon

Uhm... boresight gör ju att radarn låser på det som är rakt framför planet. Så kör du med bore och lägger korset (dit nosen pekar) över ett annat plan så låser radarn automatiskt. Skjuter du sedan din Slammer så är det ingen Mad Dog.

Men kopplar du bara över till boresight och drar iväg en Slammer så blir det såklart Mad Dog.

Eller menade du något annat?
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

F16_Filur

#29
Mja, jag menar inte att gå in i ACM bore, utan att välja osb BORE på sms MFDÃ,´n (vänstra sidan).

edit: Märker att om jag har ett mål buggat i TWS eller SAM med aim120 och växlar till BORE så försvinner DLZ-symboliken och cirkeln på HUDÃ,´en blir större. Precis som i slave fortsätter den att blinka så länge jag är inom Rmax2. Detta händer redan utanför missilens autonoma gräns. Stänger jag av radarn blinkar inte cirkeln.

Har bara svårt att komma på anledningen till att använda BORE? Förstår att man använder missilens egna radar direkt, men till skillnad från tex Mig29Ã,´s missile boresight kan man här inte låsa på målet med missilens radar (som alltså kunde funka som en backup i visuellt läge ifall fpl radar ur funktion).

edit2: Kan också nämna att step bug funkar väldigt bra. "TMS right" för en direkt till TWS från RWS, och i TWS behöver man inte först manuellt markera något av målen för att kunna "step bugga" mellan dem.

Bax

Som jag tolkar det så betyder Slave att du slavar radarns scanning till din MFD och den rörliga cursern. Man kan alltså säga att det är en backup till MFD'n. Man kanske vill ha en annan informaton på MFD'n eller den är trasig.
Själv använder jag aldrig ren Bore därimot ofta vertical scan i visuella dogfight situationer eller om jag vill scanna av närområdet då radarkonen är begränsad.

Kul att det går framåt Filur !
Har du Cougar ? isåfall rekomenderar jag så riktig profil som möjligt då kan du tex komma åt EXP mode direkt genom pinky switch :-)
mvh
Bax
Bax
87th Stray Dogs VFW


Andreas

Jag använder Jagstangs AF-profil. Hur skiljer den sig från den du använder Bax?
Den profilen du skickade för ett tag sedan till mig var ju för BMS2.
MSI Z77A, Intel i5 3570K, MSI GTX 660 ti 2GB, 16 GB DDR 3 1600 MHz, OCZ SSD 120 GB, Seagate 1 TB
TM Cougar w/ Cubpilot\'s Hallsensor mod för joystick och throttle, IJ\'s ÃÅ"ber II NXT mod, SIMPED-F16/C, TIR 3 PRO