NOSIG Standard Pack 1.10 på G!

Started by KeyCat, January 18, 2005, 10:38:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SledgeHammer

Nehej, jag hoppar här! :D

Linux kikade jag på första gången, håå hum, -93 var det nog. NetBSD började jag pilla med -91. Seriöst linuxkörande blev det -96 (dualboot med dåvarande win95). Min A3000 körde AmigaOS eller NetBSD. Numera körs DragonFlyBSD, WinXP, Win2000, Win98SE, Ubuntu Hoary Hedgehog.

IRC slutade jag med runt 2000 nångång, då hade jag hunnit hänga för mycket på EFNet #Cafeet och varit med på ett par IRCfester (varav en som jag var med och anordnade i Karlstad...) =)
Mvh  - Stefan -


KeyCat

#41
QuoteOriginally posted by granQ
henk omöjligt få dessa gamla rävarna att inse att direkt kommunikation har sina fördelar och att ICQ osv begränsar en till endast ha dialoger med 1 person i taget..

Sen förstår dom inte att man via highlights kan göra det effektiverare än tex ICQ osv..

Vad är det som får dig att tro att dessa (+ andra finesser) inte går att få på andra ställen än IRC? Själv dämpas min musik på stereon automatiskt och jag hör ett msg ljud i stereohögtalarna om någon försöker få tag på mig via MSN/ICQ oavsett i vilket rum jag befinner mig i (självklart med ett filter så bara önskade personer kan pocka på min uppmärksamhet då) skulle enkelt kunna göra så att även taklamporna blinkade om jag nu ville det... Nördigt, jag vet men det funkar för mig ;)

Sen säger jag som SH att IRC har (mest troligt) haft sin glansperiod för min del, tror jag slutade använda typ -96 nån gång - påvisar nog iofs att det var ett tag sedan man "låg på topp" och sedan dess har både kilona och de gråa håren bara blivit fler :D

/Christer (a.k.a KeyCat)

>> It's all about teamwork! <<

SledgeHammer

Blev lite nyfiken och rotade lite i arkivet... sista IRCloggen är från Q3 -98. =)
Mvh  - Stefan -


Obizzz

Själv använder jag IRC i princip varje dag men då inte i syfte att spela utan att hålla kontakten med lite folk som man pratat med i några år nu
"It's not easy because it's difficult" - François Duval, Rallye de France 2004
--------------------
Martin Ãâ€"berg
www.martinoberg.se

mar.oberg på googles emailtjänst

Rivvern_


granQ

grejen som jag försöker säga är att med IRC är det möjligt för mig att inte direkt skicka en förfrågan till keycat och fråga om han vill lira, sen skicka till horizon, sen till redriver osv..

utan man kan bara skriva en rad..

"någon som vill lira", ungefär som på forumet men snabbare då folk inte behöver läsa 3-4 olika trådar osv..

och sen om jag redriver sitter snacka om att HD2 var längesen någon lirade så kan dom andra följa med..


för uppstyrda spel som skall bestämmas 2-3 veckor innan spikas datum och göras ordergivningar så är ju forumet bättre men i övrigt så är ju irc att föredra.. och att man framförallt kan små snacka med många samtidigt, tex..

"kom nyss hem från jobbet" och annat som andra inte har, eftersom ni tydligen prövat och kört irc länge förstår jag inte hur ni kan gå över till något som ICQ.. som viserligen bra för folk med spridda kompis gäng, tex en lumpen polare, en gammal arbetskamrat osv.

men är skit glad att min gamla gymnasieklass hänger i samma chatt rum som under skoltiden, alla dom har man fortfarande iallafall då och då kontakt med.
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)

SledgeHammer

Tja, just för det du beskriver så finns ju TS. Bara att hoppa in och fråga om de som råkar hänga där vill spela. Att jag inte hänger på TS beror fortfarande på att isf blir mitt pluggande lidande, jag känner mig själv på den punkten =)
Mvh  - Stefan -


granQ

ts funkar så kasst som jag sagt.. och går inte sitta med musik samtidigt.
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)