NOSIG online aktivitet på väg att dö ut???

Started by KeyCat, October 06, 2004, 19:40:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

granQ

#8
tror annars finns hel del "specialister" och innan fanns det mer "gamers".

Dvs nyckelkatten sitter med sina script, jag med addons kodning och man kommer inte loss. Lira man 5 min så vill man genast stänga av och pröva den nya idéen man fick, tror fler har fått såna "tendenser".

EDIT.
Är det inte lustigt att vi i en tråd snackar om "deltagar rekord på nosig lan" och i en annan hur nosig håller på dö ut?
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)

KeyCat

Intressant läsning och intressanta kommentarer....

Precis som Griffin nämner går saker och ting i vågor, ibland har jag mer tid till simulatorer, ibland mindre och ibland ingen alls. Jag tror det är så för de flesta.

Problemet är att vi är så få aktiva så om någon av oss blir sysselsatt med något annat några veckor (vilket händer titt som tätt för min del) så blir det bortfallet procentuellt sett stort. Det är detta jag menar med "kritisk massa"... Låt oss säga att vi istället varit 2000 medlemmar varav ~2-6% varit aktiva (som idag) då hade det inte märkts lika mycket om någon (eller några) var mindre aktiva under en period utan regelbundet online lir hade haft betydligt större chans att hållas vid liv.

Vad det gäller taskig attityd så är jag kanske både blind och naiv men jag har inte alls haft de vibbarna utan snarare tvärtom. Alla NOSIG'are jag haft kontakt med är och har alltid varit dj-vligt hjälpsamma och trevliga...

@ ctrl - Skönt att höra du fick rätt på patchen, förstår att du kliade dig i huvet om det stod fel i readme ;)

/Christer (a.k.a KeyCat)

>> It's all about teamwork! <<

Obizzz

För det första vill jag be om ursäkt för att jag kanske varit lite lat med hemsidan :)

Nu kan jag bara svara för mig själv men där kommer mitt spelande väldigt mycket i perioder och så är det bara... :D

En annan anledning till att det kanske varit lite lite just nu är ju kanske också för att det faktuskt inte släppts några nya simmar på ett tag, PF kommer ju snart men det kommer nog inte tilltala mig så mycket. Dels för att det utspelar sig i stilla havet vilket inte är ett av mina intresseområden vad gäller WWII och dels för att jag tror att det inte kommer att innebära så mycket nytt jämfört med IL-2 / FB... spelmässigt har det faktiskt stått rätt still sen IL-2 släpptes.

Vad gäller taskig attityd håller jag med KeyCat, alla nosigare jag träffat är hur trevliga som helst.

Sen vill jag hålla med Griffin om att en av fördelarna med nosig är just att det inte ställs några krav.
"It's not easy because it's difficult" - François Duval, Rallye de France 2004
--------------------
Martin Ãâ€"berg
www.martinoberg.se

mar.oberg på googles emailtjänst

griffin

Låt mig förtydliga... "taskig attityd" är ett mycket dåligt utryck, alldeles för negativt...

"Märkbart ointresserade" kanske vore bättre. Vilket inte alls behöver vara fallet, själv är jag just nu inne i en mycket svår personlig fas och orkar inte alltid engagera mig i t.ex. Nosig, hur intressant det än är... så...

"Tråkigt inaktiva" kanske är bäst, om man nu måste sätta etikett... men som sagt, Nosig kommer nog alltid finnas i nån form och då är det bara att surfa in så fort suget ökar igen :D
snappahead

Obizzz

ctrl: nej allt är inte super men jag med många andra är nog ganska nöjda med vad nosig är idag men bra kan bli bättre givetvis.
"It's not easy because it's difficult" - François Duval, Rallye de France 2004
--------------------
Martin Ãâ€"berg
www.martinoberg.se

mar.oberg på googles emailtjänst

griffin

#13
Tråkigt att du känner så men förutom att jag förstår dig så kan jag nästan lova, det kommer vända.

Nosig kommer fortsätta vara en bra startplattform för onlinelir, men med de höga krav som vissa har kanske det inte ger det de söker just nu. Det kan jag köpa... men jag tvivlar på att bara för att några eldsjälar varvar ned så förvinner verksamhete.

Men det är jag det, och som sagt, vad har jag att säga om det. :)

Men det är bra, om man är nöjd med saker skulle aldrig nåt bli bättre, så diskussionen är högst aktuell tycker jag nog.

Ett exempel: Om bara hälften av de som säger att de vill komma på LANet kommer så blir det en fantastiskt fin träff och jag gissar att de flesta kommer få blodad tand på onlinelirande efter det, nytändning för andra. Om jag har fel får tiden utvisa, men det är vad jag tror. Mitt personliga syfte med att åka på LAN är först och främst att få träffa alla trevliga människor i Nosig IRL och i andra hand att få en bra skjuts in i de lir som folk vill lira på LANet. Jag har lite tid att lira men en sådan koncentrerad dos lirande skulle ge mig vad jag behövde veta för att bestämma viklet/vilka lir jag skall lägga tid på. Sen har ni i alla fall EN online polare till...

Har tyvärr kommit fram till att jag inte har tiden som krävs för att starta upp lirande själv, så LANet kommer som ett brev på posten.

Så tänker jag i alla fall, i denna fråga...
snappahead

granQ

Jag ser personligen NOSIG som en slags simhq än som någon grupp man lirar med.
(utan för den skull varit med i simhq)

Men säger inte att man inte skall lira, utan det mer en naturlig fortsättning efter man hittat folk med samma intresse.

Har gärna nosig kvällar och sånt också, och vore tråkigt om någon försvann härifrån för den letade efter något. Lite plats för NOSIG borde alla ha.
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)

KeyCat

Hade lite tight med tid att kommentera Ickx tidigare men gör det nu...

QuoteFinns det någon officiell OpF dag längre?

Nope, vi hade tidigare men på grund av ovan nämnda orsaker/problem rann det hela ut i sanden.

QuoteNosig Pack hjälper såtillvid att man inte behöver ägna minst lika mycket tid åt att leda addon, det ena mer obskyrt än det andra på sidor som är fulla av trasiga länka.

Japp, NOSIG Standard Pack är helt klart ett steg i rätt riktning men nu behövs uppdrag som använder sig utav det och min förhoppning är att vi alla hjälps åt.

Quote
Att spela med andra skulle nog helt klart vara kul, kanske man också kunde "utmana" någon annan grupp för att få lite Human vs Human under mer organiserade former än CTI

För min del blir human vs human först intressant när man passerar minst 20+ deltagare och dit har vi en bit kvar... Är av okänd anledning inte inne på CTI spåret???

QuoteJust det mer ledare som CiA hade med i reglerna tror jag annars kan göra spelandet djupare.

Håller med dig men detta är ett litet problem som brukar visa sig när vi väl lirar. Vi har ingen direkt ledare och oftast är det ingen som automatiskt vill ta på sig den rollen. Den bästa lösningen hitintills har varit att låta uppgiften gå runt vilket varit lite si och så. Själv föredrar jag att vara en "Lasse i ledet" med en enkel bössa och göra som jag blir tillsagd ;)

Önskedrömmen är en (eller två) karismatiska ledartyper med militärkunskap som tycker uppgiften var rolig och som kunde styra upp det hela under lirets gång. Funka perfekt på sista LAN'et med Salsam och Swebeast som gruppledare men så är de ju också proffs :p

/Christer (a.k.a KeyCat)

>> It's all about teamwork! <<