News:

No significant change

Main Menu

Ny dator på G 070103

Started by Control87th, January 03, 2007, 20:09:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Rivvern_

Härligt att höra Control! Det låter bra. Då blir det ingen avbeställning för min del. Och att grafikkortet funkar så bra gör att jag vill ha pryttlarna nu!!

predator

#41
predator AKA saslam AKA jonas slutrapport

Har nu kört med datorn i en vecka lite drygt. och är väldigt nöjd, kan Bara konstatera att DELL gör bra saker, snygg design med tyst o effektiv kylning. är helnöjd med 20 Wide skärmen var lite mistänksam att köpa en wide först men effter lite vana o testande så vill man inte gå tillbaka, prestanda mässigt så är det OK med tanke på att man kan ju få tag i snabbare minnen o grafik men dels så fanns det bara 667 mhz som snabbaste samt grafiken väntar jag med tills dx10 korten är billigare o fler gör saker till dessa, men 7900 är ett ok kort med bra prestanda. kör ARMA, Medeival 2, oblivion mf i med-high  o det utan vare sej lagg eller annat.övrigt köpet av track Ir 4 pro var det bästa jag gjort sen inköp av flightsticks på 90 talet. vilket lyft för simulator spel otroligt läckert i flightsim X där det är fullstöd för vector expansion (':D') nedan lite siffror


6850 poäng i 1600x900 3dmark 05
7635 poäng i 1024x768 3dmark 05


Dell 9200
Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz
667mh 2048MB
GeForce 7900gs 256MB


Helt ok med tanke på att jag valde 7900 som stopgap tills DX10 korten är billigare o fler applikationer kör med det.  

slutpris hem med trackIR4 pro o logitech G11 gaming tangentbord ------> 16000 Kr


slutbetyg                              pris / prestanda      A O K ;):D :D

ger DELL 9200 4 av 5 flygspakar , kan bli fem med ett Dx10 kort (i höst)

KeyCat

Lite sent på det men ville bara tacka för era slutrapporter! Ser fram emot en ny burk när det nu kan bli av...

/Christer (a.k.a KeyCat)

>> It's all about teamwork! <<

Rivvern_

Japp. Då sitter jag med mitt nya system.

Innan hade jag:

Asus A8N-E
AMD 3700+
1024 DDR
Geforce 6800 Ultra

----------------------

Nu har jag:

Asus P5N32-SLI
Core2Duo 6600
2048 Corsair Dominator 6400 CL4
Asus Geforce 8800 768MB

Western Digital Raptor 74GB
Western Digital Caviar 320GB
Seagate skräpdisk på 160 GB
Hiper 580W PSU
Logitech G15 Tangentbord
Saitek X52
Logitech G7 Mus
allt detta i ett Cooler Master Stacker

Moderkortet
När jag packadde upp moderkortet såg man vilken kvalitet det är på sakerna. Design skulle jag våga påstå. Kablarna är snygga. Fick med Satakablar med både böjda och raka kontakter. Inget att klaga på alls.

Slägga och spett!
Installationen var lång och inte helt smärtfri. Efter att moderkortet monterats och ljudkortet skulle i så uppkom ett problem. Gapet och höjden mellan chassit och ljudkortet var för stor. När man skruvade fast ljudkortet i chassit så hängde det liksom i luften. Satte jag det i moderkortet så uppstod en glipa på 5mm. Efter att ha checkat med Control så tog jag fram släggan och riktade chassit. Sen passade ljukortet bättre.

Processorn
Då var det dax för processorn. Den var inga bekymmer med men originalfläkten som följde med var inte mycket att hänga i julgranen. Den är tyst men den kyler dåligt. Ska man överklocka så är det krav på att ha minusgrader i lägenheten. Strängarna med kylpasta verkade sådär. Det blir helt klart en tup kylpasta och en ny fläkt.. (får göra en smygbeeställning)

Minnena
Stora kylflänsar! Snygga minnen. Har aldrig haft minnen som man kunde tycka var snygga innan. Hoppas det är snabba med.

Grafikkortet
Oj oj oj oj. Vilken chock. Har aldrig varit mer nöjd i hela mitt liv. Kvalitet genom hela spektrat. När man bara tittar på Kartongen så kan man vika upp det översta locket. Där döljer sig en mycket stilig presentation. Sen är själva kortet välpackat med mycket goa tillbehör. Ghost Recon, GTI Racing, 3Dmark 06 var med + drivrutiner. Till det fick jag en ett läckert CD fodral i konstläder för 16 skivor.

Uppstart
Sanningens ögonblick. Power On. JA! Det funkar! Lyckas komma in i windows men med ett gammalt AMD system i bakgrunden så funkar det ju inte så bra. Bestämmer mig snabbt för att formatera. Bootar up skivan. Efter halva installationen så får jag blåskärm med frasen "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA". Försöker 10 gånger med olika skivor. Jag börjar ledsna. Skriver här på forumet och Control är snabb med att svara. Han säger att det är minnena. Jahopp tänker jag när jag skriver i hans föreslagna värden i BIOS. NU! Äntligen slutföljs installationen. Sen dessa så funkar allt toppen. Var lite diskstrul men det löste sig.

Provspelande
Provade FEAR maxat - Flyter som rinnande vatten. IL2 1946 - Vatten där med. Oblivion - UNDERBART! Armed Assault - Lite mer som koncentrerad saft.

Det är ju inga problem med prestandan just nu men det som jag tycker är synd är att jag inte fick bättre prestanda i ArmA. Ligger på 20-40 FPS med ganska höga inställningar. Det blir lite stelt. Men efter lite tweakande så kommer det nog funka bättre!

Nu ska jag köra lite mer Oblivion.