News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Silverback

#1
Falcon 4.0 / Replying to Topic 'Hå Hummm'
March 29, 2003, 17:09:15
QuoteDet verkar som om 3D cockpiten eller att titta på flygplanet utifrån ger högre framerate än när man tittar ut från 2D cockpiten. ctrl!! Vem vill veta nåt sånt här av utvecklarnissarna, eller rättare sagt... Vem kan kanske fixa?

Yupp det är en riktig observation. 2D-cockpiten funkar så att hela 3D miljön (vyn utifrån cockpit) generas av grafikmotorn, sedan läggs en 2D bild OVANPÅ. Det är 2D lagret som är 2D-cockpiten. I 2D grafiken ritas ytterligare grafik typ MFD's och instrumentering.
Betyder att en massa grafik som man inte ser överhuvudtaget genereras. Därför får man lägre FPS i 2D cockpit.

Rocka på
#2
det är ju jätteroligt med ny version, jag klarar inte att se en "viktig" uppdatering på nätet utan att installera.
Är en riktig "build-bög" *s*
#3
Allmänt / Ny mjukvara för Cougar !
December 04, 2002, 22:46:46
Version: Various - See below, released 4th December, 2002
Filename: HOTASCougar2.02.exe
Contents: Version 2.02 Full Installation of TM applications, drivers and inf files. For the 3 main executables, their versions are: HOTASConfig.exe (CCP), version 2.01; HOTASCompiler (The Compiler), version 2.01 and HOTASUpdate.exe (Firmware), version 2.01. With this new release there are new executables, version 1.0 or 1.01. Also in this version, there are new INF and SYSTEM files that need to be installed.

verkar inte som om downloadsajterna är uppdaterade, men det är en tidsfråga.

EDIT-JODÅ, Cougar World är uppdaterad
#4
F-111

Jodå, F-111 Aardwark finns/fanns i en störversion, EF-111, även kallad "Sparkvark".
Den är dock inte operativ längre, det är nog bara Australien som fortfarande kör F-111 i operativ tjänst, Amerikanerna bytte ut den -98 mot EA-6B och HARM-utrustade F-16C's..
#5
Falcon 4.0 / Replying to Topic 'ÃœberCougar !'
September 30, 2002, 00:04:03
det tog en dryg vecka ner, paketet kom fram lite illa, så det väntade på postkontoret över helgen innan Ian kunde göra modden. Gick med posten tillbaka en måndag och sen tog det ytterligare två veckor innan det kom fram, så posten FRÅN Australien var segare än posten ner.
låna en Logitech eller nåt under tiden så kommer du aldrig att vilja släppa din Cougar när den kommit tillbaka :D

Silverback
#6
Falcon 4.0 / Replying to Topic 'ÃœberCougar !'
September 28, 2002, 08:22:29
ledsen att jag inte svarat tidigare.
Jag skickade med postverket, köpte ett förfrankerat vadderat kuvert för internationell post, kostade typ 130 spänn.
Det tog ganska lång tid fram och tillbaka, över tre veckor som sagt, men det var det värt. Hade naturligtvis gått fortare med dyrare post.
#7
Falcon 4.0 / Replying to Topic 'Falcon 4.0'
August 20, 2002, 15:16:57
Problemen med fonts och shimmering/simmande terräng är gamla och välkända, tyvärr finns inte ALLTID lätta lösningar. Min erfarenhet är att sedan NVidia började jobba med drivrutinerna för att bättra på Anisotropic filtering så har det blivit bättre. Har inte haft ngt GF2 kort själv så jag vet inte, antingen så är de gamla 16.xx eller 17.xx detantors bra, eller så funkar de nya.
Jag skulle rekommendera de senaste 23.8x (finns hos nvidia) och sedan använda ngt tweakprogram för full kontrol över kortet, GeForce Tweaker har nämnts, jag använder Rivatuner.
Jag har inte problem att köra 4xS FSAA med Anisotropic Filtering, det är kristallklara fonter och ingen shimmering.

Vad gäller diskussionen om Bubble så är den Bubble som Horizon pratar om en annan bubble än den du pratar om, det är slidern för "Terrain Detail" som styr hur långt ut du har högupplöst terräng. Bubble-slidern påverkar spelets AI och har stor inverkan. Att öka bubblan äter CPU-kraft ngt otroligt, dessutom så är SP3 optimerat för defaultvärdet (3).
Terrain Detail kräver mera av ditt grafikkort och minne.

AH ! Höll på att glömma det viktigaste :)
Öppna SP3 Config Editor och klicka för rutorna för grafikfixarna (finns i hardware-sektionen, kommer inte ihåg vad de heter) det löser för det mesta problemet i ett nafs.
#8
OK, efter att jag monterat allt igår kväll så satt jag som jag skrev tidigare och "jobbade in" stickan, det behövdes, har säkert gjort 20+ minuters non stopp juckande. nu är stickan såpass mjuk att den inte fastnar i nåt läge.
Vad gäller "center play" så tycker jag kanske inte att det är helt borta, det är ojämförligt bättre än tidigare men en motståndet är avgjort mindre de första 3-4 millimetrarna.
KÄNSLAN är dock mycket bättre, trots att stickan alltså är tyngre att spaka så KÄNNS den ändå mera harmonisk och mera precis.
Som nån annan sagt på frugals "THIS is the stick I thought I was buying". Väl investerade pengar.