News:

No significant change

Main Menu

Bojkotta OS-invigningen?

Started by Horizon, March 27, 2008, 10:46:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Horizon

Vad säger ni? Eftersom debatten är igång skulle det vara kul att höra era åsikter. Själv är jag för en bojkott av själva invigningen, men inte hela OS. Sen kan man ju tycka att de aktiva borde ägna en del tid under OS åt att t.ex. besöka folkrättsaktivister osv, men jag förstår att detta kanske skulle påverka deras laddning och resultat negativt.
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

Magnus

#1
Det är förmodligen lika effektfullt som att en by med 200 invånare i Norrbottens inland protesterar mot vägtullarna i stockholm genom att skriva insändare i lokaltidningen.


Horizon

Ja effekt i förhållande till ansträngning är väl kanske inte så hög, men någon måste ju börja... Kanske hänger många andra på och ger det hela lite skjuts. Men frågan är om det inte är en regelrätt invasion av det kinesiska fastlandet som måste till för att få fjantarna (oj, jag avslöjade mig) i Peking att reagera. ::)

Åter till ämnet... En bojkott av invigningen tycker iaf jag skulle kännas schysst, så kan man åtminstone känna sig lite stolt över att man gör _något_.
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

griffin

Som sagt, det känns som om det inte spelar nån roll. Men så kan man inte resonera i en demokrati - hur skulle det då gå med våra val...

Jag skulle hellre vilja se en bojkott av hela OS. Men det är för att jag kräks på hur det under ett antal månader råder undantagstillstånd i alla medier. Vi som inte bryr oss nämnvärt om världsrekord hit eller sprintare dit måste höra skiten ältas in absurdum. Och till skillnad från övrig, icke-OS-tid, så räcker det inte med att aktivt zappa bort sportkanalerna och kasta rosa delen i soporna. Nej, då skall all övrig underhållning för oss andra maka på sig också då kanaler och tid inte räcker för att tugga allt som tuggas kan kring evenemanget. Och inget är heligt, barnprogram, kvalitetsserier och tom nyheter får lämna plats.

Jag tycker egentligen inte illa om sport, det kan vara riktigt roligt att titta på och diskutera. Men jag tycker redan utan OS att det tar på tok för mycket plats (innan det ens hunnit börja). Så när OS kommer tar det sig smått absurda proportioner. Och nu ältas det OS innan det ens börjat ;)

Jag vet att det inte var ursprungstanken med tråden, utan att det var den politiska aspekten av det hela. Men jag kunde inte låta bli ändå, förlåt! Jag får väl i gengäld acceptera att jag är ett udda pucko i mångas ögon... men det får jag väl ta. :)

On topic: jag tycker nog att det är konstigt att åka till OS med en tropp och bara bojkotta invigningen. Lite som att protestera mot pälsdjurskläder iklädd en pälsjacka. Är folk ändå där för att tävla har de redan accepterat evenemanget i nån mening.

snappahead

granQ

äh va fan.. inte bojkotta på felaktiga grunder.. kolla:

http://www.anti-cnn.com/
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)

Horizon

Jens din avatar ursäktar alla påhopp på OS och andra idrottsaktiviteter. :D
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

ft

Jag skall bojkotta skiten. Dels av politiska skäl, men också för att det helt enkelt står mig upp i halsen. En korruptionscirkus, möjligen endast överträffas av den kring F1 som blir fokus för hela den bråkdel av världen som inte har något bättre för sig (som att överleva, t ex) under ett par månader vart fjärde år.

Nu har det dessutom bevisats att alla de fina flosklerna om hur idrotten för människor samman och skapar en bättre värld, bla bla bla, var just det - floskler. Man brukar prata om när något kommer till kritan. Nu kom det till kritan, och den var visst mer dollargrön än någon annan färg...

Stercus accidit
---
Quando omni flunkus moritatus

Lupson

Jag gillar sport, OS är roligt.

Sen tycker jag inte Kina skulle fått evenemanget överhuvudtaget pga politiska skäl. Nordkorea nästa?

Angående invigningen? Vet inte...låt de aktiva tävla och koncentrera sig på sitt. Ser inte att en invigningsbojkott skulle kunna hjälpa dem till bättre resultat, snarare tvärtom.

Heja Sverige!
Mvh Lupson - kortklippt.

"Kustartilleriet fördröjer fienden i kustbandet till militär hjälp kan anlända".
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Core i5 E3570K - Fractal Design Define Mini - Sapphire R290 Tri-X