News:

No significant change

Main Menu

Så Sverige "köpte" lite C17..

Started by granQ, March 18, 2008, 08:57:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

granQ

Tja, svenska försvarsmakten som har alldels för lite pengar för stanna i Tchad tog köpte lite C17 plan, visst är logiken härlig.


Det mest positiva som jag ser är att Sverige inte köpte dom "själv" om jag förstod det rätt, utan dom skall baseras i Ungern, utan M90 märke och förutom lägre pris så är det rätt väg för EU.

Det har uppenbarligen inte funkat med nationella saker för bidra till EU styrkan, alla vill hålla inne sina grejer och hoppas någon annan löser det.
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)

Brat

Sedan sitter man och säger att de fordon som de dumpat ut till diverse auktionsfirmor inte skulle gå att sälja eller som han i TV sa "många sa att vi inte skulle kunna sälja dem", undrar hur många "många" är? Auktionsfirmorna har gnuggat sina händer och sålt 15000 fordon för igenomsnitt 20-30000 styck, det är business det. Militära ledningen bevisar gång efter annan att de inte kan hantera pengar, de har lika lite förstånd att värdesätta saker som de fått av pappa staten som en 6 åring. Sedan undrar de varför de får mindre och mindre, visa lite ansvar så kanske folk får ett bättre förtroende för er!
-Brat

Magnus

Ok, vänta lite här nu innan ni drar igång dyngspridaren..

Det är FMV som säljer fordon.. inte försvaret. Sluta skyll på militärlednigen. När det gäller ansvar så höll försvaret sin budget 2007. Prova själv att för varje 100-lapp du tjänar kunna använda 8-9:- av den på verksamhet så får vi se vem som blir imponerad.


Andreas

MSI Z77A, Intel i5 3570K, MSI GTX 660 ti 2GB, 16 GB DDR 3 1600 MHz, OCZ SSD 120 GB, Seagate 1 TB
TM Cougar w/ Cubpilot\'s Hallsensor mod för joystick och throttle, IJ\'s ÃÅ"ber II NXT mod, SIMPED-F16/C, TIR 3 PRO

Brat

Och vad står bokstäverna FMV för då? Elller är det något företag som ägs av amerikanska pensionsförvaltningar också, som allt annat privatiserat?
-Brat

Andreas

FMV är en självständig myndighet som lyder under Försvarsdepartementet.
MSI Z77A, Intel i5 3570K, MSI GTX 660 ti 2GB, 16 GB DDR 3 1600 MHz, OCZ SSD 120 GB, Seagate 1 TB
TM Cougar w/ Cubpilot\'s Hallsensor mod för joystick och throttle, IJ\'s ÃÅ"ber II NXT mod, SIMPED-F16/C, TIR 3 PRO


Horizon

Då får man väl försöka "spotta" det där planet någon gång. Borde ju kanske dyka upp på någon uppvisning? Eller står det parkerat i Nikkaloukta och används bara vid behov?
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names