Horizonten njuter framför sin hemmabio

Started by Horizon, November 29, 2002, 00:35:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SledgeHammer

För er med en gnutta audiofilvirus så har jag ritningar på en förstärkare med endast 1st aktiv komponent (transistor, ursprungsvarianten använde ett rör), ingen som helt återkoppling och ca 20W. Två sådana, ett par riktigt bra högtalare och en förförstärkare av kvalisort (eller varför inte signal in direkt från CD spelaren?) Yummy! =-)
Mvh  - Stefan -


SledgeHammer

Mvh  - Stefan -


SledgeHammer

Mvh  - Stefan -


SledgeHammer

De inställningar han beskriver till LAME funkar fortfarande.

Det var bara ett uppslag mitt i denna audiofili 8-)
Mvh  - Stefan -


SledgeHammer

#12
Plus att jag återupphittade länken när jag satt och städade runt lite bland allt skrot på en av diskarna på min dual celeron dator (jepp, dubbla celeron 333 som jag egenhändigt var tvungen att pilla på bara för att se om det skulle fungera och det lååångt innan alla hippa websidor började kopiera varandras modifieringstips =) ).

Jag har bara ändrat nån liten pryl i kommandoraden till LAME på vääldigt länge, min ser ut så här:

--nspsytune --vbr-mtrh -V1 -mj --nsmsfix 1.1 -q0 -h -b96 --lowpass 19.5 --athtype 3 --ns-sfb21 2 --scale 0.98 -X0 -Z

LAME 3.90.2 är det. Version 3.92 funkar väl men är inte lika hårt testad som 3.90.2 och 3.93 är det tydligen lite knas med. Om man vill koda ljud med surround inbakat så rekommenderas -ms isf -mj.
Man kan testa --vbr-new (är inte helt säker på om det är samma som --vbr-mtrh) och --athtype 4 om man vill men jag upptäckte ingen skillnad så jag håler mig till de beprövade värdena. =)

Kan ju lägga till att det är EAC http://www.exactaudiocopy.de/ som jag använder. Bytte från audiograbbet till den när den fick inbyggt stöd för LAME.
Mvh  - Stefan -


SledgeHammer

Jag har även sneglat på oggVorbis en längre tid, de är ju faktiskt uppe i v1.0 nu. Minst lika bra men komprimerar bättre. När EAC stöder oggVorbis fullt ut, jag har lyssnat öronen av mig och det har hittats lite buggar samt gjorts en eller två förbättringar så byter jag nog 8-)
Mvh  - Stefan -