News:

No significant change

Main Menu

Israel vs Hamas

Started by Horizon, January 15, 2009, 12:39:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ft

Vit fosfor är det. De hävdar att det bara är för att lägga rök, något som av någon outgrundlig anledning fortfarande är helt legitimt på slagfältet (är inte krig underbart så säg... fy fan). Dock är det totalt otillåtet samt fullständigt jävla genomvidrigt och i mina ögon helt ofattbart att ens tänka tanken att skjuta vit fosfor in i tätbebyggda områden! Men det är ju för allom och envar uppenbart att israelerna har en lite annan syn på vilka som behöver behandlas som människor än större delen av resten av världen.

Vad gäller själva konflikten så tror jag att Hamas är ena jäkla skitstövlar de med. För stunden är de dock ena jäkla skitstövlar som försvarar sig mot en ockupationsmakt och jag har väldigt svårt att säga att det är fel för ett ockuperat folk att försvara sig med den vapenmakt och de medel som står dem till hands. Visst är det tragiskt när det drabbar oskyldiga civila, men vill man inte vara representant för en ockupationsmakt så heter lösningen att inte rösta fram en regering som ockuperar andra länder. Det är inte direkt någon allmän opinion mot ockupationen i Israel, vilket gör det svårare att tycka synd om dem. Är Hamas raketbeskjutning terrorism så borde vi ha åtalat de franska och norska motståndsmännen också.

Den rätta vägen framåt, om någon nu frågade mig, vore att Israel drog sig tillbaka till 1967 års gränser. Att det var kriminell idioti, förmodligen grundad i en tämligen rasistisk människosyn, att ge bort bebott land till andra är väl totalt uppenbart idag. Det är dock väldigt svårt att göra det gjorda ogjort och de gränserna representerar väl en någorlunda lite värdelös kompromiss. Israel skulle då inte längre vara en ockupationsmakt. Skulle Hamas då sluta skjuta? Njae... kanske inte så troligt. Men i så fall skulle de med rätta kunna kallas för terrorister, och då skulle man kunna ta till internationella åtgärder (embargon etc) mot Palestina tills dess att Hamas gör sig omöjliga och tappar det folkliga stödet.

Hearts and minds. När ockupationen upphört och när Palestinierna fått en väg framåt mot ett bra liv som ett fritt folk kan omvärlden göra det klart för dem att detta är på villkor att de inte håller diverse extremistiska idioter under armarna. Då tappar de extremistiska idioterna nog snabbt sin politiska bas hos allmänheten och får det jobbigt. Så länge som Israel genom sin förda politik tvärtom per automatik gör alla som får saker att sprängas i Israel till frihetshjältar så kommer det att fortsätta vara god tillgång på individer som vill få saker att sprängas i Israel.

Stercus accidit
---
Quando omni flunkus moritatus

Rivvern_

Bra post ft. Men som sagt, det är ju ingen som vill bli av med territorier.