News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Jompalainen

#1
...kan jag rekommendera Lentolaivue 34. Vi har nyss firat 10-årsjubileum och aktiviteten är högre än på många år. Flottiljen består främst av finländare men intresserade från ungefär samma tidszon är välkommna. I nuläget är vi två svenskar som flyger aktivt (ungefär en gång i veckan).

Virtuella LLv34 grundades 1998 och på den tiden flög vi European Air War. Vi har flugit IL-2 sedan det kom ut och var även starkt involverade i betatestningen av Forgotten Battles. Vi flyger även Aces High II.

I nuläget består vi av ett tiotal aktiva medlemmar och vi flygkvällar på tisdagar, torsdagar och söndagar. Mestadels håller vi till på Finska Viken-servern på Hyperlobby. Vi flyger huvudsakligen Me 109, då detta var den flygplanstyp LLv34 flög under kriget. Är någon sugen på att vara med och flyga i ett glatt gäng är det bara att dyka upp någon av ovanstående kvällar någon gång mellan 20-23. Själv brukar jag flyga på tisdagkvällarna. Hojta bara till om ni ser mig online.

Kolla gärna in vår hemsida: http://www.virtualpilots.fi/LLv34/

Hjärtligt välkommen att titta in!  :)
#2
Flygplankort - Media / Hunters of the sky...
January 23, 2008, 07:07:28
Missa inte denna godbit:http://www.stage6.com/History---World-War-II/videos/group:51287. Tolv avsnitt med gamla goa kärror antingen streamade eller gratis nedladdningsbara. :)
#3
IL-2 / CoD / BoS / Svenskt skin till Spitfire?
December 18, 2007, 09:27:56
Hej! är det nÃ¥gon som har nÃ¥got schysst svenskt skin till Spitfire att dela med sig av?   :)
#4
WWII:Online / Aces High
October 28, 2007, 10:07:07
Hej!


Finns det inga här som flyger Aces High?

Är hyggligt sugen på att testa Battleground Europe (WWII Online). Är det fortfarande några av er som är aktiva där?
#5
Igår ringde en kompis till mig och undrade om jag kunde åka med honom och titta på en bil som han hittat utannonserad på Blocket. Jag hängde på och färden gick till Forserum, ett litet samhälle en bit utanför Jönköping.

Vi hittade rätt adress (väl utskriven på husväggen med bokstäver "tjugosju") och kompisen hoppade ur och påbörjade synandet av det tilltänkta bilköpet, själv satt jag kvar i bilen och försökte hålla hans två smått bångstyriga barn i schack. Efter ett tag knackar det på bilrutan och säljaren tittar in och meddelar att han har leksaker och annat skoj för barnen ute i trädgården. Tacksam för detta kliver vi ur bilen och medan min gode vän tar sig en provtur med det eventuella köpobjektet börjar jag och säljaren småprata lite.

Då jag själv tillträder min första egna villa på måndag fann jag hans nyrenoverade hus vara ett intressant och tacksamt samtalsämne. Han berättade hur han köpt det då invändigt väldigt nedgånga huset för en synnerligen billig peng och hur han med enkla medel renoverat huset till ett nuvarande skick som var synnerligen hemtrevligt och billigt i drift. Vi gick in och kollade runt, gick ner i källaren där det stod två datorer uppställda i ett litet rum. Precis när vi skulle gå ut igen fick jag syn på att stolen framför en av datorerna hade joystick och trottel installerat på armstöden (smart idé) och jag frågade om han gillade att köra flygsim på datorn. Javisst svarade han, förr mest moderna plan men nu var det mest andra världskriget och IL2 Sturmovik/Pacific fighters som gällde. När jag frågade honom vilket callsign han brukar använda när han flyger online svarade han Weas. Jag brast ut i ett stort skratt och presenterade mig själv som Jompalainen.

Efter det var det inga problem med samtalsämnena. Kompisen köpte bilen och jag vet vart jag skall åka om jag blir sugen på att köra lite nätverk. Jag hoppas att vi ses igen Weas! :D


#6
Halloj!

Jag flyttar om ett par veckor från min fantastiska bredbandsuppkoppling i Uppsala till den småländska obygdens dystra telefonjack. Är det någon av er som har ett bra billigt 56k modem till salu? Jag vill helst ha ett externt...

Är det någon av er som flyger IL2 FB online över modem för övrigt? Hur funkar det???

#7
IL-2 / CoD / BoS / Svenskt skin till J8:an?
March 29, 2004, 22:26:04
Är det någon som har hittat (eller gjort) något svenskt skin till J8A ännu? Det skulle rocka tämeligen fett att flyga omkring med tre kronor på kärran :D
#8
Allmänt / Skumt problem med Radeon 9600 Pro
November 28, 2003, 16:10:32
H!ej

Jag gick och köpte mig ett Radeon 9600 Pro för en vecka sedan lite drygt. Mina frames har ökat radikalt i FB och jag är jättenöjd, förutom att horisontella rörelser inte riktigt "hänger med". När jag rollar snabbt höger-vänster blir horisonten liksom blockig. Jag har pillat och grejat med "vertical sync" men inte fått någon riktig ordning på det hela. :-/
Min skärm har en uppdateringsfrekvens nu på 85 Hz (max vad den mäktar med).
Jag använder mig av en modifierad version av Catalyst 3,9, hämtad på Check-six hemsida (3,7 Open GL tror jag).
Någon som känner igen detta problem och lyckats lösa det??

System i övrigt:
Moderkort: Asus A7N8X-X
Processor: AMD XP 2600+
Minne: 1 Gig DDR Ram
Ljud: SB Live! 5.1 Digital

/Jompa


#9
Hej och hå!

Efter massiva påtryckningar från Jotte har jag slutligen gett efter och köpt mig Operation Flashpoint Game of the Year edition. Jag har testat litegrann och förstaintrycket är helt klart lovande :) Nackdelen med GOTY är dock den synnerligen bristfälliga manualen. Jag undrar:

Hur sparar man? Kan man spara närsomhelst?? Jag har lyckats spara genom att trycka på esc, då jag får upp alternativet första gången. Har jag väl sparat en gång kan jag dock bara ladda, inte spara...

Kan man gå ner på knä?? Jag hittar bara stå och ligga läge (Z)

Kan man gå, huka sig?? Jag springer och krälar för jämnan.

Finns det någon handlingsknapp (typ "E" i Medal of Honor) med vilken man kan öppna dörrar mm??

Det var allt jag undrar i nuläget... fler frågor kommer garanterat. :)
#10
Hej!

Jag har ledsnat på mitt buggiga win 98 och tänker att lägga in win 2000 professional istället. För att allt skall bli tipp topp tänker jag formattera hårddisken dessutom. Vet någon hur det funkilerar med win 2000 professional? Kan jag gå in med en win 98 startdiskett, formattera, och sedan köra en install med win 2000- skivan i? Jag behöver även köra f-disk eftersom jag vill konvertera disken till...ja vad det nu heter = ej FAT 32...
2000- skivan är bootbar!
#11
Hej!

Jag har ett skin som jag skulle vilja förfärdiga med ett personligt emblem och nummer. Hur sjutton gör jag för att greja det med photo shop? Måste man gå in i något speciellt lager där man kan skriva text eller?? När jag tar bmp:n med skinnet och öppnar i photo shop blir hela bilden rödfärgad när jag skall gå in och skriva med textfunktionen. Någon som vet hur katten man gör??
#12
Helt andra saker / Inte missa!
December 18, 2002, 22:23:55
Halloj alla!

Vill bara påminna om att en mycket bra tv-serie börjar på fyran i morgon (torsdag) kl 20.45, nämligen "Band of brothers"

Jag säger bara en sak. INTE MISSA! Hur bra som helst. Ladda videon grabbar!! :D
#13
Allmänt / Bränna stort med Nero!
October 03, 2002, 23:26:41
Hej flyggossar! :D

Min dator buggar fett och jag håller på att backa upp min hårddisk inför en nära stundande formatering. Nu är det så att några grejer inte får plats på en vanlig 700 mb cd, och jag har då gått och skaffat mig ett gäng skivor på 800 mb. Problemet är att jag inte kan få min brännare att acceptera dessa skivors större utrymme.

Brännaren är en LG GCE 8320B, hyfsat ny som bränner i upp till 32x. Jag har i Nero aktiverat "overburn"- funktionen och även ställt in att jag vill bränna i "disc at once". Det funkar inte ändå! Nån som vet om det är något mer man måste ställa in för att det skall funka??
#14
Humor! / WWII online video
May 25, 2002, 11:38:47
May the force be with you all! :D

http://www.acec1.com/movie/WWIIOL-TrenchRun-Big.zip
#15
Helt andra saker / Paarty party!
May 12, 2002, 20:53:48
...ursäkta mig men....

JAAAAAAAAA!!!! En plupp till!!!!!!!!!



Gött Mooos!!
#16
Oj oj ooj! Det här ser lovande ut :D
http://www.simhq.com/simhq3/sims/boards/bbs/Forum35/HTML/011409.html

Frågan är hur man skall lyckas skjuta ner något med det här planet bara (4x8mm ksp om jag inte minns fel). Grabbarna i F19 hade ju problem med det också i och för sig... hehe
#18
Jag har en Duron 800 som jag gärna skulle vilja överklocka litegrann sådär. Jag vet bara inte hur.

Mitt moderkort är ett ECS K7S5A. Några tips?
#19
Helt andra saker / Grattis Jimpan!
April 23, 2002, 14:40:45
Såg på icq att du fyller år idag.

Man får väl ta och gratulera!! :D

Party party!

#20
Helt andra saker / Problem
April 19, 2002, 22:19:50
Hej!

Någon som vet hur jag avinstallerar eller inaktiverar Microsoft Exchange? Fattar inte att Microsoft jämt skall fula till det med en massa skit som man inte vill ha!