Vad händer: War Thunder och IL-2: Cliffs of Dover

Just nu är det mycket forumaktivitet kring War Thunder och Team Fusion-patchade IL-2: Cliffs of Dover inne på forumet. Vi är ett gäng som är ute var och varannan kväll och flyger i dessa två “simulatorer”. Att kalla War Thunder för simulator är väl kanske något överdrivet, även om dess Simulator Mode har det mesta som åtminstone undertecknad kräver för att skilja det hela från Quake i luftet. Motorhantering, hyfsad flight model osv.

Arcade-läget i War Thunder får man som seriös simulatorflygare ta för vad det är – airquake – men inte desto mindre är det faktiskt riktigt roligt mellan varven även om dess förenklade flight model verkar ge utprägdlade Turn&Burn plan en klar fördel gentemot maskiner som historiskt var mer av boom and zoom typ eller energy fighters.

När det gäller IL-2: Cliffs of Dover så ser jag det som lite av uppvärmning inför IL-2: Battle of Stalingrad där det sistnämnda ser ut att bli en riktig höjdare – lite av klassiska IL-2 men byggt på Rise of Flight motorn snarare än den vid release genombuggiga motorn i Cliffs of Dover. Men CoD har mha benäget patchande från communityn (Team Fusion) blivit relativt njutbart det också. Fantastiska cockpits, suveräna flight models, ballistik och skadesimulering gör CoD till något vi på Nosig också kör och rekommenderar. Även dess multiplayer med över 120 spelare skall enligt uppgift fungera utmärkt. Dock så är det fortfarande småbuggigt på sina håll och dess GUI är väldigt rörigt och fult.

Så titta gärna in på forumet eller vår mumble-server och flyg med oss!