Syd avancerar

  • Post author:
  • Post category:Arkivet

Sent på eftermiddagen dag 3 så har sydsidans motanfall tagit sig över gränsen norrut. Fientligt flyg dyker bara upp sporadiskt. Det är bara korta stunder som fienden lyckas hålla de reparerade banorna öppna. I ett försök att hindra motanfallet så har nordkoreanderna skickat ett antal mekaniserade brigader mot fronten.

Dagens flygning var en BAI med just dessa mekaniserade enheter som mål. Vi laddade upp med ny favoriten, AGM-154 JSOW typ A, på yttre balkarna och 4 stycken CBU-87 på de inre balkarna. Precis efter start så lät AWACS meddela att luftrummet var tomt på fientligt flyg. Resan över Seoul blev behaglig med bara lättare turbulens. Väl framme vid målområdet så kunde vi enkelt identifiera en kolumn med fientligt pansar som stod på östra sidan om en utslagen bro. 4 JSOW senare så stod de flesta av dessa fordon i brand.

Fluff gjorde ett par svep över området och gjorde sig av med CBUerna på några stackars artillerister som uppehöll sig i området. Baloo tvingades nödlanda på en bas i närheten efter en träff av en SA-13.