Command: Modern Air/Naval Operations

Någon som likt undertecknad spenderade alldeles för mycket tid som ung framför Harpoon? Inspirerade av bl.a. Tom Clancy’s “Red Storm Rising” (boken och spelet) hade brädspelet Harpoon som åtminstone till en början koncentrerade sig på ett fiktivt tredje världskrig baserat i och kring Nordatlanten, digitaliserats till datorformat. Var termer som CVN, 688, SOSUS, Tu-22, GUIK gap och Kingfisher vardagsmat så kanske den andliga uppföljaren till Harpoon-serien vara något för dig: Command: Modern Air/Naval Operations.

CMANO verkar ha utvecklats, delvis som fritidsprojekt, under många år av några av community-veteranerna kring Harpoon-serien. Resultatet är i mitt tycke på gränsen till enastående. Man är inte begränsad till specifika geografiska områden utan hela jordklotet är modellerat. Dessutom medföljer två massiva enhetsdatabaser för att kunna sätta upp scenarion från ca 1945 och framåt. Likt Harpoon är spelet inriktat på flyg, ytfartyg och ubåtar, men även markstyrkor finns numera modellerade.

Precis som på Harpoon-tiden spelar man i ett kartläge där man hanterar sina enheter. Man kan detaljstyra sina enheter om man så önskar, men också skapa “missions” där en enheter kommer agera mer autonomt. Alla enheter verkar också ha en hyfsat grundläggande AI för att exempelvis försöka undvika inkommande missiler genom att manövrera och släppa motmedel. Har man bara automatkanonammunition kvar i sin JAS-39C kvar så kan man ge en generell “attackera den där Su-27:an”-order och AI kommer efter bästa förmåga försöka manövrera sig till skottläge för akan.

Givetvis modelleras sensorer av alla de slag relativt minutiöst. Passiva sensorer, IR-sensorer, radar, korspejling, Eyeball mk 1 med mera men även korrekt beteende på aktiva respektive passiva radarjaktrobotar, datalänkar osv. fungerar minst lika bra som på gamla Harpoon-tiden.

Personligen har jag mest lekt i scenario-editorn och skapat enkla scenarier mellan Sverige och Ryssland kretsande kring Gotland. Det följer med ett 50-tal scenarier med spelet och det finns mycket mer att hämta om man vänder sig till spelets forumavdelning för användarskapade scenarier.

Som väntat finns det även några fläckar på kartan. Spelets användargränssnitt är helt okej, men vissa saker måste man lära sig kortkommandon för. Spelet är också hyfsat CPU-krävande. Min Core i5 på uppåt 4ghz med 16GB RAM funkar okej, men större och mer komplexa scenarion kan börja gå segt när hundra- om inte tusentals enheter skall simuleras i realtid. Jag har inte haft några krascher alls. Sedan kan man alltid irritera sig på detaljer såsom att en omladdning RBS-15 av Gripen eller Viggen tar 5-6 timmar när verklighetens källor talat om < 30 minuter för en ombeväpning av attacklast och < 10 minuter för jaktlast. Man kan också reta sig lite på att spelets Gripen NG verkar ha samma fartdata som 39C trots annan motor. Utvecklarna verkar dock vara lyhörda för önskemål om databasändringar utifrån säkra källor så databasen verkar ständigt uppdateras – exempelvis fick 39C Meteor från 2016 i senaste patchen. Ett smärre aber kan också vara priset – ca 650 kr inkl. moms fick jag betala för digital nedladdning vilket är ganska saftigt i dagens läge.

Man skall också kunna modifiera databasen själv, en bekant satte Sea Sparrows på Visbykorvetterna vilket gjorde den till en avsevärt mer kapabel plattform enligt senare tester.

Summa summarum så är CMANO definitivt inte ett spel för alla, men för den som gillar militära “what if’s”, strategiska och taktiska experiment, en massiv enhetsdatabas och kapabel editor att leka med och den där djupa känslan av tillfredsställelse där ens med kärlek välkoordinerade OCA-strike perfekt synkroniserat utraderar en fientlig flygbas – för Dig kan CMANO säkert vara något att titta på.

Följ denna länk för att se vad Google har att erbjuda i form av skärmdumpar.

Posted in Command: Modern Air/Naval Operations | Tagged , , | 2 Comments

Vad händer: War Thunder och IL-2: Cliffs of Dover

Just nu är det mycket forumaktivitet kring War Thunder och Team Fusion-patchade IL-2: Cliffs of Dover inne på forumet. Vi är ett gäng som är ute var och varannan kväll och flyger i dessa två “simulatorer”. Att kalla War Thunder för simulator är väl kanske något överdrivet, även om dess Simulator Mode har det mesta som åtminstone undertecknad kräver för att skilja det hela från Quake i luftet. Motorhantering, hyfsad flight model osv.

Arcade-läget i War Thunder får man som seriös simulatorflygare ta för vad det är – airquake – men inte desto mindre är det faktiskt riktigt roligt mellan varven även om dess förenklade flight model verkar ge utprägdlade Turn&Burn plan en klar fördel gentemot maskiner som historiskt var mer av boom and zoom typ eller energy fighters.

När det gäller IL-2: Cliffs of Dover så ser jag det som lite av uppvärmning inför IL-2: Battle of Stalingrad där det sistnämnda ser ut att bli en riktig höjdare – lite av klassiska IL-2 men byggt på Rise of Flight motorn snarare än den vid release genombuggiga motorn i Cliffs of Dover. Men CoD har mha benäget patchande från communityn (Team Fusion) blivit relativt njutbart det också. Fantastiska cockpits, suveräna flight models, ballistik och skadesimulering gör CoD till något vi på Nosig också kör och rekommenderar. Även dess multiplayer med över 120 spelare skall enligt uppgift fungera utmärkt. Dock så är det fortfarande småbuggigt på sina håll och dess GUI är väldigt rörigt och fult.

Så titta gärna in på forumet eller vår mumble-server och flyg med oss!

Posted in IL-2: Cliffs of Dover, War Thunder | Leave a comment

Domänbytet genomfört

Under drygt ett års tid har man nått Nosigs hemsida och forum via domänerna nosig.net och yllestrumpan.se. Nu var tiden mogen att låta yllestrumpan vila efter ett gott värv, således är det nu endast http://nosig.net som gäller för hemsidan medan http://nosig.net/forum leder till forumet.

Förhoppningsvis skall alla länkar till forumet här på hemsidan vara uppdaterade, men hittar Ni någon död länk, skriv gärna en blänkare i kommentarsfältet så fixar vi det hela omgående.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

LAN i Halmstad över påsk!

Nu var det åter dags för LAN i Nosigs regi. Som brukligt är det Halmstad som gäller och datumen Ni skall boka in är fredag 6:e april t.o.m. måndag 9:e april.

Detta år inriktar vi oss helt på Falcon BMS även om det säkert finns tid att koppla av med andra spel mellan varven.

Givetvis är detta inte ett slutet NOSIG LAN utan vi hoppas på Falconflygare från olika håll. Som vanligt kan vi erbjuda bra boende och högklassig LAN-lokal med separata Briefing-rum och ordentligt kök. Följande gäller:

Datum: 6 – 9 april
Tid: Fre 12.00- mån 14.00 (vid andra behov kontakta Salsam)
Plats: FMTS Halmstad (mötespunkt Vakten FMTS)
Boende: Kasern (medtag egna sängkläder!)
Underhåll: Frukost ingår – övriga måltider står enskild för.
(kök, kyl/frys finns tillgängligt i anslutning till LAN lokalen)
Kostnad: 200:-/person (inkl. Boende & frukost) – betalas vid ankomst
Teknik: Bas utr. Falcon LAN. Fördelningsdosa, nätverkskabel, förlängningskabel.
Gruppmtrl: Switchar finns, dock behövs TS-server, Falcon BMS server.

Kraven för Er deltagare är:
– Svensk medborgare
– 18 år
– Giltig legitimation
– Anmält deltagande till Salsam enl. “Deltagare anmälan” nedan.

Deltagare anmälan:
– Namn
– Personnummer
– Ev. Registrerings nummer på bil (för att komma in genom vakten)
– Ev. behov av boende
– Ev. begränsningar i frukost, typ allergi/laktos

SENAST ANMÄLAN LÖR 24/3

Anmälan stängd!

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Läcker Viggenfilm

En för mig tidigare okänd Viggenfilm dök upp i etern härom kvällen. Förutom att undertecknad hellre hört “Danger Zone” som soundtrack var filmen riktigt trevlig.

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , | 1 Comment

Syd avancerar

Sent på eftermiddagen dag 3 så har sydsidans motanfall tagit sig över gränsen norrut. Fientligt flyg dyker bara upp sporadiskt. Det är bara korta stunder som fienden lyckas hålla de reparerade banorna öppna. I ett försök att hindra motanfallet så har nordkoreanderna skickat ett antal mekaniserade brigader mot fronten.

Dagens flygning var en BAI med just dessa mekaniserade enheter som mål. Vi laddade upp med ny favoriten, AGM-154 JSOW typ A, på yttre balkarna och 4 stycken CBU-87 på de inre balkarna. Precis efter start så lät AWACS meddela att luftrummet var tomt på fientligt flyg. Resan över Seoul blev behaglig med bara lättare turbulens. Väl framme vid målområdet så kunde vi enkelt identifiera en kolumn med fientligt pansar som stod på östra sidan om en utslagen bro. 4 JSOW senare så stod de flesta av dessa fordon i brand.

Fluff gjorde ett par svep över området och gjorde sig av med CBUerna på några stackars artillerister som uppehöll sig i området. Baloo tvingades nödlanda på en bas i närheten efter en träff av en SA-13.

 

Posted in Uncategorized | 1 Comment

Intressant mod till Strike Fighters 2

En av våra forummedlemmar tipsade om “Strike Fighters 2” och modifikationen “Swedish Campaign”. För er som inte känner till Strike Fighters 2 så är det en uphottad variant av gamla Project 1:Strike Fighters från Third Wire.

I nuläget finns åtminstone Lansen (version oklar) spelbar. Har jag förstått det hela rätt finns även J29 Tunnan, J35F Draken och ev. AJ-37 Viggen som spelbara. Flera kampanjer är planerade under olika decennier.

Subroc på forumet har testflugit 1956 års kampanj. Deep Strike mot mål på andra sidan Östersjön tillsammans med våra finska vapenbröder. Läses här!

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Morning Glory

Konflikten med de där sydlänningarna har gått in på sin tredje dag. Bomber och granater har nu utväxlats och tiden har blivit mogen att slå ut Georgiernas FARP belägen någon mil söder om gränsen. Eller som vår vän Översten uttryckte det: “I love the smell of burning Hinds in the morning”. Milouov viftar glatt på svansen medan undertecknad, något sömndrucken, tar en sista titt på terrängförhållandena kring målområdet. Georgierna har en otrevlig vana att gruppera sin ZPU-23 pjäser där man minst anar dem. De må inte skjuta särskilt bra, men ser man dem inte lyckas dom ofta få in någon tjuvsmäll när man minst anar det. Aj.

Till den här morgonen har min trogna Ka-50 försetts med såväl HDR som skuggor i cockpit – för att inte tala om ett strålande väder. Solen skall strax gå upp och jag gör mig redo för start.

Idag är flygvapnet också aktiva. Tydligen har man plockat fram ett par gamla Fencers som skall ge någon georgisk SAM-enhet en rejäl omgång. Våra vänner i Su-25T är också i farten, Georgiskt pansar skall visst få för gammal pastej.

Själva tar vi rutten över bergen öst om Tschinvali för att undvika den värsta skottlinjen precis söder om gränspasset.

Nere på slätten ser vi hur våra Frogfoots har skrivit till aktion.

Vi kan också notera att föregående dagars kulingvindar förbytts i stilla stiltje. Lugnet före stormen om ni frågar undertecknad…

En dryg mil från målet upphör bergskedjan, en perfekt utgångspunkt för spaning efter luftvärn och andra obehagliga överraskningar. Sasha och jag gör oss redo bakom bergskammen…

… och mycket riktigt: Dryga milen bort står Georgiernas helikoptrar snällt parkerade i FARP:en. Kanske de sover ruset av sig än?

Som skymtas i Abrisen ovan går en flod ner från bergen och ut på slätten, såvida lede fi inte ställt dit någon obehaglig överraskning så är det en utmärkt rutt fram till att våra Vikhrar kommer inom skotthåll. Sagt och gjort, Sasha och jag smyger sakta fram längs floddalen.

Jag ber Sasha hålla korpgluggarna öppna efter ZPU:er och annat otrevligt. Själv sätter jag mig i hover ca 5-6 km från målområdet och spanar av terrängen framför. Sasha nedkämpar en ZPU som kunde ställt till med bekymmer samtidigt som jag hittar en perfekt lucka mellan ett par skogsdungar. Missiles away!

Utan verksamt luftvärn är resten en formalitet. Lastbilar, byggnader och inte minst två parkerade helikoptrar bekämpas från säkert avstånd innan det är dags att åka hem. Mission accomplished!

Tintins äventyr i Sydossetien fortsätter…

Posted in DCS:Black Shark 2 | Tagged , , , , , , | 2 Comments

Tintin i Sydossetien

Okej, jag erkänner. Jag heter inte Tintin. Jag heter New Callsign. Än så länge.

Hur som helst fann jag mig själv i en gudsförgäten håla några kilometer från den Georgiska gränsen. Jag och min vän översten – vars röst låter misstänkt lik en halvt misslyckad talsyntes – ska tydligen ut och flyga. Jag i min Ka-50, översten i sin antika Mi-8. En liten flygtur bara. Kanske titta lite på landet i söder. Kanske skjuta lite?

Mina förhoppningar grusas omgående när jag ser att markpersonalen inte ens lastat på några vapen på mina fina vapenbalkar. Jag kan åtminstone glädjas åt det fina vädret, det blir bra sikt idag.

Vår flygning blir stillsam, möjligen bortsett från överstens ideliga tjattrande. Vi konstaterar krasst att vår presumptiva fiende i syd har grupperat en och annan enhet söder om gränsen. Dessutom har dom fått upp en UH-58:a i luften. Min svarta haj äter Kiowas till mellanmål.

Framåt eftermiddagskvisten ligger jag förnöjt och slöläser i senaste Pravda ihop med min gode vän Milouov. Överstens halte adjutant Leonid Minov kastar argsint senaste SäkI på mig och ber mig att utan dröjsmål ge mig ut i det tilltagande regnet för ett nytt uppdrag. Morgonens mysväder har förbytts i regn och en molnbas strax ovanför trädtopparna. Ett antal bistra män försedda med fler commandoknivar än hjärnceller väntar på mig tillsammans med översten. – “De här herrarna ska på en liten tripp söder om gränsen. Det är vårt jobb att få dem på plats. Herrarna åker med mig i Mi-8:an, du håller dig nära med din Ka-50”. Det låter inte så farligt, lite formationsflygning imponerar alltid på damerna, tänker jag, men hickar till något när jag ser att bestyckningskorpralerna hängt på full vapenlast den här gången. Är det något den gode Översten inte berättat för mig?

En annan liten sak han bara nämnde i förbifarten var att vi i det usla vädret behöver flyga en rejäl omväg, ofta över toppar på dryga 3000 meter. Vackert i klart väder, i den här tjockan minst sagt läskigt. Den här semesterbilden visar oss strax efter start. Ja, den uppmärksamme skymtar Överstens Mi-8 nere till höger.

Ganska snart är sikten nära nog noll. Tur vi har en fin digital karta i Abrisen.

På något vis lyckas vi ta oss runt och över hela bergsmassivet och sakta börjar vi närma oss landningszonen, ett berg ett par kilometer öst om Tschinvali.

BANG! Plötsligt smäller det till i hela jägarns helikoptern. Halvt panikslagen lyfter jag blicken från mina instrument – en smärre kvast av spårljus från en LV-pjäs försöker perforera min fina helikopter! År av träning i simulatorn kommer nu till nytta. Aktivera akan. Uncage Shkval. Grovrikta. Jag ser en ZPU-23 tydligt i Shkvalen, låser och drar iväg en lång salva från min 30mm akan. Georgiernas uselt skyddade ammunitionsupplag bredvid pjäsen blåser bort såväl pjäs som servis. Med andan i halsgropen spanar jag metodiskt av LZ efter fler överraskningar, men kan snart meddela Översten att kusten är klar.

Med tanke på att den brinnande LV-pjäsen lär dra till sig en del uppmärksamhet hoppas jag Överstens pojkar avlastar snabbare än en busslast pensionärer utanför Gekås i Sverige. Commandokillarna firar ledigt ner sig och sin utrustning. Observera hur commandokillarna är så hemliga att inte ens skuggor fastnar på dem.

Flighten hem lugnar mina nerver såpass att landningen går som en dans och rotorerna har knappt stannat innan jag satt mig i mässen med en duktigt stor busgrogg.

Vad händer imorgon?

Posted in DCS:Black Shark 2 | Tagged , , , , , | 1 Comment

DCS: Black Shark 2 släppt!

Som en åskvigg från klar himmel släppte Eagle Dynamics igår en uppföljare/uppdatering till 2009 års eminenta helikoptersimulator DCS: Black Shark. Bland nyheterna nämns MP-kompabilitet med DCS:A10C, förbättrad grafik, AI och mission editor. Dessutom bjuds vi på en ny fiktiv kampanj i den utökade kartan, en uppföljning på 2008 års konflikt i Georgien. Fullständig info hittar du här: http://www.digitalcombatsimulator.com/en/news/dcs_black_shark_2_press_release/

För $20 kan ägare till DCS:BS uppgradera till version 2, alt. kan man handa fullversionen från deras hemsida för det facila priset av $40.

Undertecknad tankar för fullt, återkommer om några dagar med en mini-review!

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , | Leave a comment