News:

No significant change

Main Menu

CPU, GPU och nu kanske en PPU?

Started by KeyCat, March 10, 2005, 14:03:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

KeyCat

Ett företag vid namn Ageia håller på att utveckla en ny så kallad PPU (Physics Processing Unit). Om de lyckas med PhysX och om spel/simulator utvecklarna stöder den kan det bli ett riktigt lyft för fysiken i simulatorer.

Mer info:

http://www.ageia.com/

http://www.gamers-depot.com/interviews/agiea/001.htm

http://www.idg.se

Time will tell...

/Christer (a.k.a KeyCat)

>> It's all about teamwork! <<

Rivvern_


Horizon

Låter riktigt bra! Jag som tycker att fysiken i Source-motorn är grym, tänk då vad detta kan innebära. Särskilt när man får in tekniken i våra favoritflygsimmar och OFP. :)
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

SledgeHammer

Haha, det tog bara 3 år längre än jag gissade innan en produkt dök upp. Vi var några kompisar som diskuterade just en sån här avlastning, få se nu..., -99 var det nog. Nedrans, hade vi slagit vad hade jag förlorat.

Det här tror jag skarpt på. Jag tror även att det kommer att bakas in i något annat vad det lider. Grafikkortet t.ex. är ju en fin kandidiat för ett extra chip tills de krympt tillverkningstekniken så att allt får plats på samma kiselbricka.
Mvh  - Stefan -


Swede

Mycket intressant!!
Kommer nog att få nytta utav egenskaperna i flygspel framöver!

Det kan ju i och för sig behövas lite extra hjälp då kopierings skydden börjar bli mer avancerade än själva spelet ( aka Star-force man får rysningar i kroppen)

KeyCat

Verkar som det händer lite i vart fall... vet också att Unreal 3.0 skall stödja PhysX. Kan ju alltid hoppas att även OFP 2 får stöd men jag tvivlar dock på det men får OFP 2 inte direktstöd för TIR blir jag lite lack :-/

Quote
Asus first to integrate Ageia's physics chip

May 17, 2005 - 20:29 EST

Asus and Ageia reached an agreement to use the PhysX processor on add-in boards. According to a statement released by Ageia, Asus will develop boards using the chip and bring commercial products to market within this year. Further details such as features and pricing have not been released.

http://www.tomshardware.com/hardnews/20050517_202925.html

/Christer (a.k.a KeyCat)

>> It's all about teamwork! <<