News:

No significant change

Main Menu

Problem i MP

Started by Lansen, January 31, 2004, 18:53:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Lansen

Hejsan, jag e ny här så hej på alla :P

Jag har ett litet problem i LoMac, jag brukar spela över internet med en kompis i england men spelet uppför sig lite underligt när jag kör MP.
Först och främst flippar hans flygplan runt som en studsboll i början, sen får vi (mest han) ofta problem med att ena motorn lägger av. Ok, lite spänning med "random faults" e ju alltid kul men lite bättre är väl mekanikerna än att motorn ska dö 8 gånger av 10?

Vi har ställt in på 56k con speed hos båda, fastän jag har 2mbit och han 1mbit. (läste nånstans att man ska göra så).... Några tips?

KeyCat

Hej Lansen,

Kan inte påsta jag har mycket erfarenhet av MP i LOMAC än men vet att det är problem med vissa nForce 2 baserade moderkort, har någon av er ett sådant kanske?

/Christer (a.k.a KeyCat)

>> It's all about teamwork! <<

Lansen

Ja, David som jag brukar flyga med har ett nforce2 tror jag. Men, nu har de flesta problemen löst sig verkar det som.
Först och främst får man se till att man inte har två "clients" i samma grupp.
Sen kan det kanske inte vara nån bra idé att köra dom tyngsta uppdragen i MP, iaf inte om du sitter o spelar på servern :P Men sen så tryckte jag alt+tab, ctrl+alt+del och kollade på "processes" och höjde upp LoMac till "Realtime" från "normal" och avslutade alla processer jag vet att jag inte behöver.. t.ex winamp ;)

Nu fungerade genast allting mycket bättre, det blev inte sämre av att David upptäckte att han ställt in sitt gasreglage som "left throttle" (även fast han sk VISSTE att han inte gjort det :) ). Båda motorer igång och fullt drag.... göra T-80 knäsvag :P

Ja just det ja... Problemen med Nforce korten ska vara lösta sedan patchen

TrakDah

Quote
Ja just det ja... Problemen med Nforce korten ska vara lösta sedan patchen

Var har du fått det ifrån?

"take it from me": så är inte fallet och det har aldrig påståtts.

/TD

Lansen

Ok...Hmm... Men det fungerar ialla fall otroligt mycket bättre nu än innan patchen. Igår flög vi ca 8.5 timmar utan problem. Vi använder "skype" som comms program när vi är två. Oslagbar kvalitet o prestanda! (imo)

Jag har för med att jag läste på BioHazCentral att problemen med nForce korten skulle vara lösta, iaf bättre efter patchen.

TrakDah

OK...

Men jag kan försäkra dig om att tyvärr kommer inget göras åt nF-problemen, för det är just det: ett nF-problem. Inget som man kan koda runt.

MP-koden förbättras fortlöpande, och vissa förbättringar har definitivt gjorts för 1.01, men inga av dessa förbättringar är nF-specifika (kan vara att dessa generella förbättringar löser vissa av nF-problemen också, vad vet jag)
Men ED har bekräftat att det finns inget de kan göra åt problemen med nF, för problemet är som sagt inneboende i nF.

Jag upprepar det jag sagt på andra ställen i detta forum: nF-problemen är inte LO-specifika, utan är välkända bl.a inom Linux-kretsar där nF ställer till det rejält. För de flesta som har nF-problemen hjälper det att installera ett separat NIC (nätverkskort) och använda det istället för den nF-NIC som har dessa timingproblem.

/TD

Lansen

Tänkte bara säga att nu har jag spelat LOMAC både ut och innan i MP och det fungerar OTROLIGT bra! Mycket av det man kan se som "problem" kan bero på t.ex. hög ping eller liknande. Jag och min gode vän i england sitter ungefär tre timmar varje kväll och flyger med våra A-10'or, no problemo :)

Men det bästa av allt var ikväll!
Jag har flugit ca tre timmar med en mängd okända personer på en server. Red var 5 st SU-27'or och Blue var 4 st F-15C pus mig i en egen liten A-10'a. Alla använde TS2 men varsin kanal.

Tre av F-15 planen flög som intercept mot grabbarna på röda sidan och ett F-15 anslöt sig till mej som Escort. Visst blev jag nerskjuten 25 gånger eller så men det roliga var att jag genom att gömma mig i bergen lyckades undvika SU-27'orna tillräckligt länge för att få komma nära (ingenting man egentligen vill). Jag lyckades skjuta ner 3st SU-27'or med min A-10'a, två gpnger med AIM-9'or och tredje gången med kanonen, utan HUD och med skadat plan :)

Detta var något av det roligaste jag varit med om. Vi använde t.o.m riktiga "callsigns" för ungefär allt vi gjorde. Inte ett enda problem i MP't ikväll.. förutom det här att clients inte kan se "ground radar locks" på RWR'n - synd.

Hoppas att ni har lika kul som mig ute i cyber luften. :)