Lagen om alltings jävlighet

Started by Subroc, August 16, 2007, 20:25:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Subroc

Måste bara få ur mig.
Scenario: har kört en gammal risig saab 900 i 4 år utan några större incidenter förutom motorkrångel och otaliga punkor. Köpte för ganska exakt en månad sen en sprillans skoda fabia kombi.

I morse vaknade jag vanlig tid 05:30 och gjorde mina vanliga morgonbestyr och så när jag kom till sista punkten innan jag åker, koka kaffe och hälla upp i termosmugg tänkte jag "äh, jag hoppar över kaffet och tar det på jobbet istället"
hinner åka ett par mil och kommer upp på motorvägen. har precis påbörjat en omkörning av en lastbil när ett av däcken på lastbilens vänstra sida får för sig att explodera och placera sig över min motorhuv lyckades komma undan med livet och behåll och försäkringsbolaget verkar acceptera min version. hur stor är chansen att detta händer..vet inte...liten gissar jag och hur stor är chansen att detta händer när man har en ny bil. hade varit ris saaben hade jag stannat skrattat och sen kört vidare. jag har iaf dragit en nyttig lärdom:
Drick morgonkaffet och försök inte komma i tid till jobbet:-/

Rivvern_

Ah.. Jag vet vad som händer när ett lastbildäck smäller. Det är som en bomb. Hade det varit jag så hade jag nog skitit på mig. Synd på den nya bilen då! Och som du säger. Risken för att detta ska händra är väl en på miljonen.

Hoppas det löser sig med försäkringsbolaget. Jag ska själv fightas med dem snart då jag har haft vandaler på min bil som sparkat eller använt något tillhygge på min framskärm.

Brat

Tur att inget mer hände, men nog finns den lagen, jag verkar vara livstidsdömd av den, håller just nu på att ruinera mig på delar för att få biljäveln att gå, det är roligt med gammal insprutning som inte har felkodssystem, byggt efter devisen, byt delar tills du lessnar! Tacka vet jag förgasare, inte mycket kan gå sönder där inte, och är det sönder så syns det!:-(
-Brat

Subroc

såg i morse när jag åkte förbi olycksplatsen att det inte var däcket som rusade på mig utan stänkskärmen:-o
har visat bilen för plåtfirman och de trodde att det inte skulle vara några problem med rost i efterhand, inga repor som går ner till plåten och bucklorna var så pass grunda att lacken inte spruckit. men just nu tar jag inga chanser, efter varje tur med bilen åker den in i garaget och torkas noga runt de skadade partierna

griffin

#4
Läskigt det där.

Har suttit (nja, jag körde faktiskt) i en bil där regummeringen flög av på ett av däcken i 120. Hade ungarna i bilen och allt.

Det smällde till och bilen krängde och det lät nåt oerhört. Rullade in till vägrenen och konstaterade att däcket i sig fortfarande var helt - så det var bara att lugnt köra långsamt till nästa avfart några km bort och på macken där byta till reserv.

När det smällde trodde jag däcket gått helt men insåg ganska snabbt att hade så varit fallet hade det antagligen *inte* gått så bra, jag kunde ju helt kontrollerat sakta ned bilen på motorvägen och köra i sakta mak till macken efter kontrollen. Hade det smällt helt...

Hur som haver, det flög nog en del gummi efter mig men jag skall i ärlighetens namn erkänna att jag inte ett ögonblick tänkte tanken att nån annan än jag påverkats. Men så är det lite skillnad att tappa yttre lagret på en personbils däck och att ett lastbilsdäck smäller... men för mig var det dramatiskt nog.

Subroc, du får köpa en begagnad bil nästa gång så slipper du oroa dig för rost och repor, se till att de redan finns på plats :D
snappahead

Lupson

Läskigt, japp! Var på väg hem från fotboll-VM i Tyskland förra sommaren på autobahn, 3-filing. Jag tuffar på i mittfilen i ca 130-140 då jag framför mig ser en riktigt risig gammal lastbil i innerfilen. Tänker för mig själv att den gamle skorven får jag hålla ett extra öga på ungefär samtidigt som ett av bakdäcken på lastbilen exploderar. Lastbilen, kanske 20 meter framför mig börjar kränga våldsamt och jag måste bromsa lagom hårt samtidigt som man håller uppsikt bakåt så det inte kommer någon tysk och smäller in i baken på bilen. Väja ut i ytterfilen var ju inte att tänka på med tanke på alla BMW och Mercor som kom flygandes i 200 knyck där. Som tur var fick lastbilskillen kontroll på sitt fordon och kunde köra in till vägkanten.

Det var jäkligt läskigt.
Mvh Lupson - kortklippt.

"Kustartilleriet fördröjer fienden i kustbandet till militär hjälp kan anlända".
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Core i5 E3570K - Fractal Design Define Mini - Sapphire R290 Tri-X