News:

No significant change

Main Menu

Egypten

Started by Horizon, February 11, 2011, 21:18:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Horizon

Nog tyckte man att det var lite konstigt att han avgick inte ens ett dygn efter att han framträtt i TV och sagt att han tänker sitta kvar. Ska bli intressant att se vart detta leder. Kanske är det bara spekulationer, kanske finns det sanning i det. Är det sanning kan man ju undra hur militärledningen tänker kring den närmaste framtiden.

http://cornucopia.cornubot.se/2011/02/stratfor-militarkupp-i-egypten.html
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

ctrl

Än så länge kan det väl gå åt vilket håll som helst... Ett nytt Malaysia/Turkiet... Eller Saudi/Iran....
Control
87th Stray Dogs VFW


F16_Filur

Gårdagens Aftonbladet hade intressant om Khadaffi. Som jag föredrar att kalla honom. Gadaffi låter lika fel som cocoa.  ;)

Beduinkrigare. Hitler. Meningarna går i sär. Uppenbarligen har han även en son som stödjer honom är beredd att gå i martyrdöden. Kreativt att använda flygvapen och legosoldater mot demonstranter. Typ tyska legoknektar mot Dacke.  :)

Sanslös kontinent. Tänk ett Afrika utan skurkstater och brott mot de mänskliga rättigheterna.

Horizon

Det hettar till i Libyen, man undrar hur det ska sluta. Vore tragiskt om det åter igen slutar som i t.ex. Burma där oppositionen blir totalt manglad och därefter förföljd och straffad å det grövsta. Svaret heter antagligen att det finns lättillgänglig olja i Libyen, något som USA/Europa ser med intresse på.

Läste igår att brittiska SAS varit inne och hämtat civila i olika operationer. Holländarna gick det tydligen inte lika bra för...

Ikväll brassas det på med stridsvagnar.

Läser man lite olika bloggar (Wiseman's, Cornucopia, Chefsingenjören osv) så inser man att det inte är så jäkla lätt för varken Europa eller USA att göra något åt det som sker. Det finns helt enkelt dåligt med kapacitet. Följer med intresse...
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names