Fungerande 10 km view distance på G!

Started by KeyCat, March 13, 2007, 17:06:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

KeyCat

BIS har tydligen hittat och eliminerat en major bug som påverkat hazen och därmed också view distance. Detta kommer att bli ett total lyft för alla (som har kapabla maskiner)  men troligvis mest för piloter :)

http://dslyecxi.com/screens/Armed_Assault/0307/enhanced_view_distance/tmb/view_distance_15.jpg

http://dslyecxi.com/screens/Armed_Assault/0307/enhanced_view_distance/tmb/view_distance_09.jpg

/Christer (a.k.a KeyCat)

>> It's all about teamwork! <<

granQ

tja, om 4 år börjar det bli intressant..

2 km räcker för döda min dator om jag drar upp effekterna.
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)

KeyCat

Vet inte vad för burk du har nu granQ men tror inte det är orealistsikt för ctrl att kunna dra upp VD en bra bit, och vem vet bugfixen kanske ökar VD utan alltför stor belastning på HW? Dslyecxi som postat bilderna kör med följande spec...

Quote
Core 2 Duo 2.4GHz
Radeon X1950XTX (512MB)
2GB PC2-6400 RAM
Raptor HDD

Får se hur det funkar i praktiken när patchen väl dyker upp!

/Christer (a.k.a KeyCat)

>> It's all about teamwork! <<

granQ

#3
QuoteOriginally posted by KeyCat


            Vet inte vad för burk du har nu granQ men tror inte det är orealistsikt för ctrl att kunna dra upp VD en bra bit, och vem vet bugfixen kanske ökar VD utan alltför stor belastning på HW? Dslyecxi som postat bilderna kör med följande spec...

Quote
Core 2 Duo 2.4GHz
Radeon X1950XTX (512MB)
2GB PC2-6400 RAM
Raptor HDD

Får se hur det funkar i praktiken när patchen väl dyker upp!

/Christer (a.k.a KeyCat)


min erfarenhet är att dyslecxi gärna använder storslagna ord, (hänger i samma chatt som honom)..
och när han skriver att detta är awesome, kickass change osv så betyder det inget.

Vad som varit buggen är att "dimman" ligger kvar på 5 km, om du kör på view distance nu på 10 000 meter så vet du vad du kommer få för fps efter patchen också.
Tänk dig att view distance är vad "datorn ser och renderar" medans dimman är vad du ser.

(detta för man inte skall få ett fult slut, utan man lägger på en dimma som täcker kanterna).
Så visst kommer vara säkert påverka hel del, speciellt om man kör flygplan, och en bug skall rättas till, inget emot det.

men tycker det hypas väl mycke för vara en buggfix, vi pratar ingen optimering som förbättrar prestandan eller något som inte gått innan (rent tekniskt iallafall) utan en vanlig buggfix som det finns tusentals av och som dessutom inte påverkar oss nämnvärt.

I uppdrag kan koda så att när man kliver in i flygplan så dras viewdistance upp och "world detail" sätts ned, och visst är det bra som sagt, men en vanlig buggfix.

QuoteIncreased view distance, quite stunning
QuoteThis is going to be an incredible change for all pilots.
QuoteLong story short, this is one hell of a change
QuoteThis is a damn cool change.

och kan säga ordvalet har varit ännu värre i chattkanalen.. jag vet inte, men jag börjar tröttna på allt "awesome cool stuff" från dysen som visar sig bara vara något helt normalt.

http://kungtotte.homelinux.org/images/arma/fps/2000_espone1.jpg <- 2km, 70 fps
http://kungtotte.homelinux.org/images/arma/fps/4000_espone1.jpg  <- 4 km, 45 fps
http://kungtotte.homelinux.org/images/arma/fps/10k_espone1.jpg <- 10 km, 23 fps.

Fast man "ser" bara 5 km, men datorn ser 10km. Där i ligger buggen som fixat.
Klart spelbart med 23 fps och som sagt, är inte emot att det fixas.. men mycke "säljsnack" för "ingenting".

Bilderna är tagna med en kraftfulldator.. dvs inte min utan ktottes.

Core2Duo E6600 2.4GHz, X1950XTX 512MB, 2GB PC-5300 minnen

och detta med det mesta på low.
Så ja, det är bra, för framtiden och för rätt skall vara rätt, men ingen som vi "dödliga" behöver bry oss om något nämnvärt.
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)

KTottE

Kan säga det att det enda som skiljer min dator från dyslexics är att han har snabbare minnen (påverkar inte framerate nämnvärt) samt snabbare hårddisk (som, än en gång, inte påverkar framerate nämnvärt). Fördelarna han har är att laddtiderna är snabbare, men det är inte direkt ett problem vad jag har märkt (däremot är prestanda/framerate det!).

Frameraten som syns på bilderna är dessutom när jag är helt stillastående, när jag testade på 10000m viewdistance i Corazol så hade jag 23 fps när jag stod helt stilla på "storgatan" tittandes norrut. När jag började springa runt och vända mig var jag nere mot 15 fps vissa stunder.

Det finns iofs en möjlighet att nästa patch också förbättrar prestandan vad gäller högre viewdistance, men jag är böjd att tro att herr dyslexic har högre tolerans för låg framerate än vad jag har. Det hade vart intressant att se hans screenshots med fraps igång också.

KeyCat

Känner inte Dslyecxi personligen men tror att något är skumt med hazen även på lägre VD (kan dock vara driver relaterat). Håller med om att ökad VD utan prestandaförlust är lite av ett önsketänkade (handlar ju om enkel matematik, fler synliga objekt på skärmen = mindre prestanda) om det nu inte är så att "haze buggen" även dolt objekt som CPU/GPU fått räkna på i alla fall.

Hur som helst alla bugfixar/förbättringar är välkomna och exakt hur ovanstående kommer att påverka återstår att se, det kanske blir som du/ni säger (dvs ingen större skillnad) men vi får vänta och se...

/Christer (a.k.a KeyCat)

>> It's all about teamwork! <<

Rivvern

Låter bra.. Jag är inte alls nöjd med VD. Inte riktigt nöjd med hur ArmA flyter för övrigt. Men jag har ju bara demot. Tror ni det är någon skillnad på demot och fullversionen?

ctrl

Ja det är skillnad på demot och fullversionen. Det är också skillnad på känslan i version 1.02, 1.04 och den nuvarande 1.05.

Lite kortfattat kan man säga att de fipplat med animeringarna och mousesmoothing samt eventuellt annat vilket resulterar i att för de som har vassa datorer så känns 1.05 bättre trots att FPS är något lägre.

Det som är lite farligt, som man måste ha i bakhuvudet är att det verkar vara som så att tämligen små förändringar i hårdvara, mjukvara eller inställning i ArmA kan ge ett stort utslag.

Jag är väldigt nöjd med hur Arma flyter just nu på min burk, jag kommer därför att dpassa mig för att uppdatera drivrutin till grafikkortet eller att justera någon inställning, åtminstone tills nästa patch kommer och allting är öppet ändå. (Att få den här haze-buggen korrigerad är intressant men i mitt tycke oväsentlig så länge man håller sig till infanteristrid)
Control
87th Stray Dogs VFW