News:

No significant change

Main Menu

Snart slut

Started by Dubble0zero, March 18, 2005, 16:12:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Dubble0zero

Jaha, då har man klarat av ASÖn då...
Skönt att vara hemma efter 10 nätter i fällt, dessvärre så måste jag säga att slutövningen som man hade sett fram emot inte höll förväntningarna, det skulle vara en FN ledd freds insatts, det hade vi på battaljons övningen också, så det blev ungefär samma saker man gjorde, höll checkpoints och stod post... :-OO
Men, vi hade lite strid också, och eftersom att jag är på GRK så var vi även med på skjutningarna i villingsberg och lyckades med bedriften att bli sveriges bästa granatkastarpluton... :D

Nu är det bara tre veckor REMI kvar, sen är det MUCK... :)
...000... =)

SledgeHammer

Grattis! Är man bra utbildad brukar slutövningen kännas rätt "vanlig".

När "våra" (6* AmfBat, kullen -95) grk-apor var och sköt i Villingsberg satte de första granaten i målcontainerns tak. Det var en förevisningsskjutning så de fann sig omedelbart och ryckte på axlarna precis som om det var den vanliga precisionen och de naturligtvis inte kunde tänka sig något annat resultat. =)
Mvh  - Stefan -


BEQ

Alla vet ju att det är eldledaren det hänger på :p

simon

Självklart BEQ!


mmm, "på invasionens sjätte dygn..." osv. osv.

granQ

ett "favorit" minne från vår slutövning.

Våran brigadstab är grupperad väldigt synligt (inklusive små kärnkraftverkstoaletter med belysning som lyser upp halva skåne) mitt i en ko hage.

Försvaret står ju en närskyddspluton som dock bedriver strid osv och lämnar vakt uppgifterna till, ja fråga inte mig.

Stab och tross använde sina traktorer och gjorde en "bassäng" där en löjtnat badade, rep gruppen använde sina kunskaper till göra en potatiskanon och hade tävlingar. Brigadchefens stri 90 användes för ha lite "prova på åka strf90"..

dvs det var så mysigt och avslappnat. Vad händer då?

Jo en fiende helikopter (hkp 9) flyger över vår gruppering och släpper ner massa papperslappar med texten "vi vet var ni finns" och "gör patron ur och gå mot X för att kapitulera"...

Ägda?, nähh vår brigadstab var snabbt ute med informationen "hotbilden är inte högre än normalt".

Om det ingår att fiendens helikoptrar ställer sig och hoovrar över vår förläggning i krig och släpper papperslappar på oss så kan jag lova att jag inte kommer inställa mig vid nästa mobilisering ;)

så jag har nog haft slappaste slutövningen, vi slappade så mycke att våra befäl skämdes och tog avspärrningsband och gjorde en "hage" åt oss där vi fick slappa (dolt från media, försvarsminstrar och annat som skall besöka brigadstaben). Där låg folk och solade utan stridsutrustning, vapnen minst 1.25 ifrån sig osv.. synd att det fina vädret bara varade i 2 dagar.
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)