Kina provskjuter förvillningsrobot

Started by Maverix, February 09, 2003, 15:28:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Maverix

Kina provskjuter förvillningsrobot

Kina har enligt en japansk tidning provskjutit en medeldistansrobot utrustad med flera stridsspetsar, vars syfte är att förvilla det robotförsvar som USA håller på att bygga upp.


Tidningen Yomiuri Shimbun uppger, med hänvisning till ej namngivna källor i Peking, att Dongeng-21-roboten sköts upp från en militärbas i provinsen Shanxi i december.

Provskjutningen sägs i Kina betraktas som ett stort genombrott, eftersom tekniken utvecklades speciellt för att kunna bryta sig igenom den amerikanska försvarsskölden.

Dongeng-21-roboten, som tros kunna bära kärnvapen, har en beräknad räckvidd på 180 mil.
Enligt en rapport 1997 från amerikanska flygvapnets underrättelsecenter tros ett femtiotal exemplar av Dongeng-21 vara stationerade på baser runt Kina, bland annat nära gränserna mot Nordkorea och Vietnam.

USA bedömer också att upp till 400 ballistiska robotar som kan nå Taiwan inom åtta minuter finns utstationerade på militärbaser.

Källa TT




Phlerp

Trevligt att alla kommer så bra överens. Vad skulle amerikanerna göra med när de väl utvecklat sitt system? Då är det ju bara bra att någon utmanar dem så att de har något nytt att jobba med.... Frågan är när de skall lägga av med de där tramserierna.

SledgeHammer

Precis, Kina får ge sig nu. Det är ute att kapprusta med kärnvapen. ;-)
Mvh  - Stefan -


ft

Ja, det var väl ingen överraskning direkt. När det skall råda vapenbalans är det ju en gammal sanning att det motparten räknar inte är antalet stridsdelar som kan avfyras utan antalet som beräknas komma fram. Bygg upp en sköld som plockar hälften och motparten fördubblar antalet för att behålla status quo. Den mycket passande benämnda M.A.D.-doktrinen lever visst än.

Fy fan.

 /ft

Stercus accidit
---
Quando omni flunkus moritatus

Mr Jim

Ft>Det är alltid kul att läsa de nya amerikanska policys:arna som börjar dyka upp nu också, vi (de små länderna) får hoppas att jänkarna väljer demokrater nästa val. Tror chansen att Kina demokratiseras är runt 1-2% så man får hoppas på USA istället.
\"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing\" - Edmund Burke (1729-1797)

För att kontakta mig, maila på jimmy.larssonSNABELAgmail.com
To contact me directly mail me at jimmy.larssonATgmail.com

Phlerp

Demokratiskt USA... Låter lite som ett oxymoron ;)