News:

No significant change

Main Menu

Volvo och Geely

Started by Horizon, August 16, 2009, 20:08:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Horizon

Vad säger man? Stämmer det här så är det en sorgens dag. Jag tror inte en sekund på att detta är en bra affär för Volvo Cars.

http://www.aftonbladet.se/bil/article5649690.ab
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

ft

Katastrof om det blir så.

"Geely flyttar inte jobben till Kina utan fyller tvärtom upp fabrikerna på Torslanda och i Gent. Där ska det, utöver Volvobilar, tillverkas kinesiska lågprisbilar för den europeiska marknaden."

Ja, hur många år har de avtal på det? Och vilken kraft har de att genomdriva det avtal de har om den saken? Historiskt sett har sånt inte varit värt pappret det var skrivet på. Kineserna är ute efter patenten. Det är billigare för dem att köpa Volvo än att utveckla den teknik som Volvo har själva. Varför skall de hålla på och rådda runt häruppe annars när de har den marknad de har hemma?

Nej, typiskt skitsnack som de ansvariga alltid drar till med i såna här lägen för att försöka rädda sitt eget ansikte och inte verka som att det medvetet är de som sätter stopp för verksamheten.

"Alla kinesiska tillverkare har dåligt rykte hos underleverantörerna, för att de stjäl och kopierar patent och för att de dumpar underleverantörer hänsynslöst. Geely hör till de allra värsta, säger en representant för facket.
ââ,¬â€œ Risken är att Volvo med Geely som ägare inte kommer åt den senaste tekniken från stora leverantörer som Bosch och Continental, just för risken att patenten stjäls."

D'oh!

Men, det berömda sista halmstråt finns visst:

http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3Fstat%3D0%26ArticleID%3D2009%255c08%255c15%255c348476%26SectionId%3DBorsMarknad%26menusection%3DBorsMarknad;BorsMarknadNyheter

Stercus accidit
---
Quando omni flunkus moritatus

Horizon

Man kan ju alltid hoppas. Nästan så man är beredd att lägga några hundringar själv... =/
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names