News:

No significant change

Main Menu

R660GT Force Feedback Wheel bra köp?

Started by granQ, January 01, 2009, 23:26:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

granQ

Är liten sugen på..


http://www.saitek.com/uk/prod/r660.htm

Kostar "bara" runt 600 kr vilket är svettigt för student utan csn (mer studier mindre dator är mantrat för 2009.. men man måste leva också). Kör inte mycket bilspel,men precis köpt richard burns rally och är lite sugen.. kan vara invenstering för framtiden..

sen tänkte jag, gasen/bromsen.. kan det vara en OK lösning för roder i typ falcon/il2 och senare blackshark? Eller kommer det inte vara värt.. (dvs kan jag motivera inköpet även med att flyget får sin del?)..
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)

Rivvern_

Allt är ju en prisfråga.. men frågan är om du verkligen vill ha en saitek? Åk och fingra på den först tycker jag. Logitech brukar annars enligt min mening göra rätt skit.

Om du kan ställa in pedalerna till att vara kombinerade så kommer de fungera i IL-2, Falcon och kanske även i BS.

granQ

inte en saitek?? x45:an är ju fin, köpte handkontroll som var ok men inte helt 100 logitek verkar nice men vet inte om hittar någon mer prisvärd,
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)

ft

Jag har känt på de där... och kommit fram till att jag bara skulle titta på Logitech om jag skulle köpa nu. Lite dyrare, mycket bättre.

Stercus accidit
---
Quando omni flunkus moritatus

Rivvern_

Ja när det gäller HOTAS så är Saitek "ok". Finns ju inget annat att välja på.
Men när du ska köpa ratt så tror jag att en från logitech ändå är mer prisvärd (kvalitet, livslängd).

Har du inte råd med en G25 så tycker jag iallafall att du ska lägga till 300 och få en Logitech Momo ratt. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=136266

oqvist

Saiteks pedaler ser skönare ut att använda som roderpedaler faktiskt. Av vad jag sett av MOMO Racing så är det väl lite hugget som stucket när det gäller pedalerna åtminstone. I sådana fall en driving force GT för samma summa är betydligt vettigare speciellt om du ska investera för framtiden då den är bättre byggd än MOMO Racing och troligen också R660 ratten.

Angående ratt med pedaler lämpliga för roder så var den gamla MOMO Racing FORCE red ratten brutal. pedaler i aluminium där fotställen lutar sig efter din fot och perfekt slaglängd och avstånd mellan gas och broms. Tillverkas inte längre så kan va svår att få tag på. De enda pedaler jag testat som slår dem är mina CST pedaler men de kan inte köras kombinerade tyvärr vilket alla flygsimmar inkl black shark kräver. Mailat DCS och tja de har sagt att de kollar på det men lovar inget... Alla logitech pedalerna förutom G25 kör med världens tråkigaste pedaler men du får hyfsat lika motstånd mellan gas och broms i alla fall så funktionsmässigt gör det sitt jobb.

Sitter själv med Saiteks roder pedaler men de fungerar inte så bra i cockpits där man har en lite mer halvliggande ställning. För bred också så måste göra mig av med dem. Kanske har jag kört bil för mycket men jag föredrar att inte behöva dra runt med båda fötterna konstant för att välja roder höger eller roder vänster inte intuitivt.