NOrdic SImulator Group

Huvud => Om Nordic Simulator Group => Topic started by: Snajper on March 08, 2007, 15:24:06

Title: Allting har en ända...
Post by: Snajper on March 08, 2007, 15:24:06
... men korven den har två...

Det har varit en spännande tid att drifta Nosig, men nu känner jag att engagemanget inte finns längre så  nu är det dax att avveckla.

Det jag nu undrar är om någon känner sig manad att ta över staffettpinnen och drifta Nosig. Det som behövs är en server eller ett webbhotell som har stöd för apache, PHP och my-SQL och naturligtvis lite kunnskap om Linux (eller vilket OS man vill köra).

Jag kommer låta det köra i några veckor till och om ingen anmäler sig frivillig så tar jag en backup och arkiverar sedan stänger jag ner.

Jag är ledsen, men det är inte kul längre.

/Kalle
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Andreas on March 08, 2007, 16:24:07
Den borde väl kunna köras från nosig.se?
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Andreas on March 08, 2007, 16:26:10
Obizzz var är du? ;)
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: griffin on March 08, 2007, 16:46:53
Tråkigt, men förståeligt - i meningen att vi visste att denna dag skulle komma.

Även om Nosig som community kanske inte är lika intensiv som den varit tidigare känner i alla fall jag att det vore mycket trist om den skjöts i sank helt. Genom nosig har jag fått nya vänner som jag umgås med både online och IRL - och jag har faktiskt nosig att tacka för det jobb jag började på i måndags (indirekt iaf). För att inte tala om vissa andra projekt... och jag har fått göra mycket kul/spännande tack vare nosig.

Vad jag försöker säga är, utan att bli för nostalgisk, att det borde kunna finnas en framtid för nosig även utan Snajpers aktiva stöd och även om det kanske är lite av en sovande community. Vad känner ni andra?

Betyder det att du försvinner helt från Nosig Kalle, eller bara att du inte vill köra forumet?

Hur som helst, jag är tacksam för det engagemang och den plats du upplåtit so far!

(Och ja, jag skulle kunna tänka mig att åtminstone dela ansvaret i framtiden lite beroende på vad det skulle innebära. Men jag har ingen hårdvara att göra det på. Min tanke går också osökt till nosig.se.)

/Jens
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Rivvern_ on March 08, 2007, 16:46:58
Det löser vi! Obizzz är ju rätt hajj på sånt ja. Vad kan ett webhotell kosta på ett år? Med lagringskapacitet så man kan ladda upp bilder och små filer?

Man får väl passa på att tacka dig Snajper för att du har hostat forumet! Har funkat toppen!
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Dubble0zero on March 08, 2007, 19:11:47
Ja, först och främst ett tack till dig Snajper, det har funkar utmärkt hittills...
Sen så hoppas jag att någon kan ta över, Nosig har varit en bra comunity, även om det är lite små dött här nu så är det inte helt nere, och jag är ialla fall inne och läser här varje dag, även om jag inte skriver så jättemycket...
Men, med tanke på de människor som är här så antar jag att det löser sig.
Jag har varken hårdvara eller så mycket kunskap, men jag kan bistå med glada tillrop... :)
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Rivvern_ on March 08, 2007, 19:33:06
Kan tillägga att jag tittar alltid in här varje dag för att läsa om dagens bravader osv. Mitt liv skulle inte vara detsamma utan NOSIG forumet!    :D
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Swebeast on March 08, 2007, 19:47:18
Håller också på nosig.se

När det gäller kostnad för ett web-hotell kan vi säkert lösa det i samband med våra årliga LAN. En extra "web-kostnad" tas ut samt frivillig donation från övriga på forumet.

Obizzz! The world needs you!

Snajper! Du ska ha en stor eloge för att du drivit sidan under så lång tid! Det är ledsamt att du känner som du gör men jag har samtidigt viss förståelse för det. Jag håller med RedRiver; jag är inne så gott som dagligen och känner personligen stor glädje över att vara medlem i NOSIG-forumet.

/Swebeast
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: ctrl on March 08, 2007, 19:57:49
Tack för den tid du lagt ner Snajper!!!

Angående framtiden så tycker jag att vi skall lära av historien... det räcker inte med en Obizzz eller en...... whatever.

Skall det vara någon mening med att fortsätta med ett NOSIGforum/NOSIGweb så anser jag att vi behöver ha ett stort antal admins med fullständig behörighet så att vi hela tiden kan fortsätta även om några helt tappar intresset.

Jag tror också på att hyra på webhotell... så får vi seriös backup etc. Det negativa med hotell är risken för krav på aktivt modererande av inlägg etc. för att förhindra olagligheter eller vad hotellet anser vara olämpligt.

Skulle det mot förmodan inte bli någon fortsättning så hittar ni mig på anrop.net :)
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: griffin on March 08, 2007, 20:04:56
Jag tycker det verkar vara tillräckligt mycket aktivitet för att det skall vara värt ansträngningen att flytta nosig-forumet.

Jag har sagt att jag kan tänka mig assistera på nåt vis men med anledning av Ctrl's inlägg kan jag ju precisera mig - skulle mer än gärna hjälpa till att moderera och administrera ett nytt forum. Kanske inte helt själv men som en av flera.

Jag kan också tänka mig att bidra med den faktiska flytten, när och hur den nu blir av. Men återigen, något webhotell har jag inte. Nosig verkar ju logiskt men den bollen ligger hos Obizzz. Annars kan jag mycket väl tänka mig att regga nåt för ändamålet och ta emot bidrag eller hur vi nu lägger upp det.

Jens
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Horizon on March 08, 2007, 20:19:23
Snajper > Tack! Nu har du tillräckligt med bra karma för att få åka jet irl. :)
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: ctrl on March 09, 2007, 11:33:36
Jag har tänkt lite.. Vad tycker ni om nedanstående?

Det nuvarande forumet:

Snajper, är den burken du kör forumet på, dedikerad till detta... i så fall vore det super om du kunde sätta några enkla lösenord på allt och sen skapa en MS Virtual PC eller WMware image av den.



Mitt förslag (om alla nu går med på det):

- Vi skippar NOSIGs web (Som aldrig hållits uppdaterad)
- Anrop.net lägger upp nya ämnen ungefär som dagens NOSIG forum och vi fortsätter att umgås där
- Dagens NOSIG forum finns som en länk på anrop.net, vi låser alla trådar och tar sedan en backup (i någon form) och driftar den någonstans, flera har backupen och efterssom inget nytt material tillförs så är det enkelt att överföra driften från den som inledningevis sätter upp det, till någon annan om denne lessnar.
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Rivvern_ on March 09, 2007, 12:52:31
Jag är inte säker på att jag vill flytta till Anrop.net. Då känns det som att vi glider ifrån det huvudsakliga ämnet. Simulatorer.

Jag tycker det vore bäst att någon som står för ett webhotell. Vi ser till att det går ihop sig.
Har någon koll på vad det kostar?
Jag har ju inga problem att bidra med 100-200kr/år. Är vi 10-15 så blir det ju lite pengar och den som står för det kanske även får lite pengar över som kan användas på tex lanen.
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Slammer87th on March 09, 2007, 15:59:54
Prisbilden är nog minsta problemet - one.com tar 144:- om året för 1Gb serverplats och fri trafikmängd. Uppläggningsavgift 115:- och flyttavgift för .se domän 25:-
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: ctrl on March 09, 2007, 16:21:33
När du lägger upp bollen sådär så kan jag ju inte låta bli ;) ;) :D

Quote....Då känns det som att vi glider ifrån det huvudsakliga ämnet. Simulatorer
Är det vårt huvudsakliga ämne??? Den enda tråden som tilldragit sig stort intresse på senaste tiden, handlar om barnvagnar :) Inget ont i det om det vore en topic bland en massa sim-trådar men nu...

Det som folk chattat med mig om på msn/icq under det senaste året har mest handlat om hur NOSIG har tynat ner till näst intill noll-aktivitet :-/ :-/ :-/
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Horizon on March 09, 2007, 20:30:22
Fan jag postar och postar och ni snackar om dålig aktivitet på forumet! :p

Mig spelar det ingen roll vilken variant ni (!) väljer, jag hänger på vart det än bär.
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Obizzz on March 09, 2007, 22:36:59
Hmm jag är verkligen inte rätt val för att fortsätta driva nosig.. mina flygsimtimmar 2006 kan nog räknas på ena handens fingrar och det var under lanet vi körde.

Jag har ingen teknisk koll alls på vad som krävs. Nosig.se ligger ju för närvarande på one.com vet inte vad de har för regler och dylikt om att driva forum eller ens hur snabbt det skulle vara, misstänker att ett forum kan vara för tungt. Jag har kvar nosig för jag själv använder min e-post där ganska ofta det är väl egentligen enda anledningen :-OO

Jag har en webserver till för martinoberg.se men jag har inte alls koll på vad den klarar av osv och som sagt intresset från min sida är väl tyvärr inte jättestort.

Jag kommer givetvis kika in på nosig om det lever vidare i någon form men som ni kanske märkt här syns jag alltmer sällan. (vill man träffa mig är rejsa.nu bästa tipset :D)

Avslutningsvis vill jag också passa på att tacka Karl för vad han har gjort för när nosig var som mest aktivt så hade jag kanonkul här och har fått träffa många nya vänner. Har nog träffat alla stammisar här på riktigt minst en gång. Japp även Sledgehammer :D
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Lupson on March 09, 2007, 23:05:04
Instämmer i tackkören till Snajpers ära.

Ett alternativ vi kan kolla på för forumets fortlevnad är att hosta det hos "forum24". Är själv mycket aktiv på ett forum hostat där och efter dom flyttat servrarna till Sverige från USA härom veckan har det fungerat finfint. Dom kör PHPBB2 där. Dom har en tjänst för att exportera sin forumbackup därifrån för typ 150 :-. Dom kanske kan tänka sig att för en liten summa pengar importa vår Nosig-databas in i ett nytt forum? Kan vara värt att kolla upp, själva forumtjänsten är gratis.

Sen får vi utse några admins, moderatorer etc. men det är väl inget problem.

Även inte heller jag skriver så mycket läser jag forumet varje dag och vill verkligen inte se det försvinna. Jag åker på semester imorgon och är borta t.o.m. den 18:e. Därefter kan jag höra med forum24 om det finns möjlighet för ovanstående förslag - om intresse härifrån finns.

Avseende One.com har dom visserligen PHP och MySQL, tror dock dom kör en speciell applikationsserver och inte Apache i botten. Iaf var det så när jag byggde nosig.se.
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: zebra on March 09, 2007, 23:40:21
Även om man inte tillhör den mest aktiva skaran så finns nosig som en trygg
tillvaro när saker behöver luftas eller när man vill ta del av det som intresserar. Så vad ni än väljer så är jag gärna med och bidrar till (ekonomiskt) till ert fortsatt forum för oss simmer-nördar. Säg till vad som händer bara...

Tack till dig Snajper,, och tack till den/de som tar vid och håller nosig tillgänglig som en fast virtuell punkt i en orolig värld.  

z. :p
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: ft on March 10, 2007, 00:23:38
Även jag vill inleda med att tacka Kalle för den tid som varit och den tid och de resurser han har lagt ner. Starkt jobbat!

Timingen känns rätt bra. Vi har ett LAN på gång där vi kan ses och reda ut hur vi skall göra. Jag är helt klart beredd att dra ett strå till stacken vad gäller administrerande. Jag har dock ett rätt ryckigt liv. Ibland är jag online nästan hela tiden, ibland försvinner jag några veckor. Det behövs alltså, som andra också sade, flera administratörer.

Kan vi hyra ett webbhotell som driver forumet är jag på. Det blir ingen jättekostnad per år även om bara vi som är mest intresserade pytsar in. Vad kostar forummjukvara i inköp/licens?

En dedikerad forumhost kan också vara ett alternativ, även om eget alltid känns bäst och tryggast.

Ibland är det stilla, ibland är det mer. Stämningen är alltid god och det är ett förjäkla trevligt (och kunnigt) gäng! Det sista betyder för mig mer än all aktivitet i världen. Det är inte många på de större forumen jag skulle vilja träffa personligen, men här är det snarare så att alla är folk jag definitivt vill ta en fika med om tillfället dyker upp. Och jag är en kräsen jäkel när det gäller umgänge! :)

Kalle, pallar du med att hålla det hela igång till en stund efter LAN:et i April?

Efter förrförra LAN:et pratade vi om föreningsbildning av det mer formella slaget med de för- och eventuella nackdelar det skulle innebära. Någon Linköpingsbo skulle titta närmare på det... kanske dags att ta tag i det och skaffa lite beslutsunderlag till i April. Skall sparka på den slöe rackarn! :-OO

Mvh,
 /Fredrik
Title: Replying to Topic 'A
Post by: griffin on March 11, 2007, 09:16:57
Jag är helt klart beredd på att lägga tid på att flytta nosigs forum som det är i nuvaranda skick. Ser egentligen ingen anledning att ändra på nåt alls, men jag skall undersöka möjligheterna att migrera forumet till nyare programvara när jag ändå är i farten. Men det viktiga som jag ser det är att forumet kan snurra på i sin nuvarande form så  mycket som möjligt. För jag ser helt klart att det finns intresse för det.

Jag tycker det verkar logiskt att lägga forumet på nosig.se. Men då du Martin äger den domänen så är det upp till dig. En sak är att du inte vill/har lust att lägga tid på det, men hur ser du på att upplåta plats på ditt webhotell om någon annan styr upp det? Att driva forum på b-one är inga större problem rent generellt. Har satt upp flera forum på One (som de numera heter). T.ex. kör Johan (Nauwa) sitt forum så. Det tickar på bra. Däremot är det inte alls lika självklart att webportaler/CMS snurrar på lika bra på One.

Jag har ett eget one-konto som jag kan utföra tester på i lugn och ro. Jag är också beredd att skaffa ett konto på ett webhotell för framtida drift av forumet om nosig.se inte blir ett alternativ. Klart, det skulle vara bra om nån/några är beredda att hjälpa till, om inte annat som moralisk support.

På eget bevåg börjar jag undersöka möjligheterna till migrering och kompabilitet med nuvarande forum och One. I en framtid hoppas jag kunna driva egen server 24/7 och då skulle jag inte tveka en sekund att hosta. Men jag tycker också det finns en poäng med webhotell.

Sen kan jag bara falla in i tackorden till Snajper. Du har gjort ett fantastiskt jobb och jag är  så glad du möjliggjort detta forum så länge.

mvh Jens

edit: och varför inte köra på mitt one-konto då kanske nån undrar. Tja, det känns mer logiskt att nosigs forum ligger på nosig.se snarare än familyolsson.se. Bara det. :D
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Rivvern_ on March 11, 2007, 11:00:31
Låter bra Griffin. Jag skulle gärna vilja hjälpa till att moderera och kommer stå för en bit av priset! Håller med dig där om Nosig.se och familyolsson.  ;)
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Jompalainen on March 11, 2007, 20:29:20
Tack för all tid du lagt ner Snajper! Jag har i sanning inte varit någon särskilt idog besökare, men det har alltid varit roligt att titta in.

Hoppas att det ändå finns en framtid för NOSIG.
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Maverix on March 17, 2007, 23:50:13
Snajper, ville bara tacka jag med....;)

Maverix
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Horizon on March 18, 2007, 01:15:32
Lägg ner skiten. :D
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: bALoO on March 20, 2007, 15:53:30
Kanske flytta grejjerna till Göteborg? Om Snajper backar databasen och skickar över den så floppar vi upp en kopia här. Gratis är gott osv. Ja, hur som så erbjuds forumet härmed plats i en av burkarna här.
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Horizon on March 20, 2007, 16:18:15
En osedvanligt bra ide tycker Hår i zonten. Alla vägar bär (hem) till Götet. :)
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: ctrl on March 20, 2007, 16:25:54
TS har ju haft en lysande upptime så om ni vill ta på er det så super :D
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Rivvern_ on March 20, 2007, 16:46:36
Perfekt! Röstar på detta förslaget då. Men jag skulle nog önska en uppdatering av forumet. Jag är villigt att pytsa iväg en slant för att få ett bättre. Dock så kan jag ingenting om det. Säkert någon som kan.
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Horizon on March 20, 2007, 17:14:28
Pratade med baloo om det härom dagen och vi... förlåt, _han_ driver redan ett annat forum som kör phpBB2, en vidareutveckling av OpenBB som NoSiG ligger på nu.

Ni kan kolla hur det ser ut här > http://www.yllestrumpan.se/forum/phpBB2/

phpBB2 har all funktionalitet som krävs för NoSiG utan att bli för plottrigt. Det går att skräddarsy om man vill det och det är lättmodererat/-administrerat.

Nu kanske jag ska låta pappa baloo prata lite själv också. Ville bara nämna det. :)
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Mupp on March 20, 2007, 17:33:38
Oj, jag har helt missat den här tråden, jag läser nästan aldrig nåt i den här avdelningen. Tack till Snajper iaf! Jag kan tänka mig att moderera och administrera om det behövs, jag sitter ändå alltid och surfar. Och jag bidrar gärna till eventuella driftskostnader, för jag vill inte att forumet försvinner, även om jag inte postar särskilt ofta eller ens spelar särskilt ofta (jävla ArmA känns lite som att röra om i gröten jämfört med OFP).
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Rivvern_ on March 20, 2007, 17:42:39
Horizonten. Det forumet tycker jag är bra!
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: ft on March 20, 2007, 18:31:21
QuoteOriginally posted by bALoO


            Kanske flytta grejjerna till Göteborg? Om Snajper backar databasen och skickar över den så floppar vi upp en kopia här. Gratis är gott osv. Ja, hur som så erbjuds forumet härmed plats i en av burkarna här.

Vore helt lysande om ni frågar mig! Och som sagt, erbjudandet om assistans med modererande o s v vid behov står fast. Kan även jag tänka mig lägga in en slant om det behövs någonstans.

Mvh,
 /Fredrik
Title: Replying to Topic 'A
Post by: griffin on March 20, 2007, 19:14:57
Ja alltså... jag tycker också det låter bra! Mitt erbjudande om att hjälpa till vid flytt och administera står fast oavsett var forumet hamnar.

Ang. byte av forumlösning. Jag tycker att det vore trevligt att kunna uppgradera men ser en stor förlust i att kasta historiken (dvs alla gamla inlägg). Jag har sökt lite och inte hittat nåt färdigpaketerat sätt att exportera datan i nosigs nuvarande forum. Det är klart att det går att handjaga men det är inte säkert det är enkelt.

Själv är jag mer för SMF (Simple Machines Forum) än PHPBB2. Men det är ju en smaksak. Kolla in novelairs (nauwas) forum för smakexempel på SMF om ni är nyfikna.

mvh Jens

länk: http://www.novelair.com/forum
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Subroc on March 20, 2007, 19:47:17
alla idéer som tryggar nosigs fortsättning är bra idéer.
även om jag inte är hyperaktiv här så är ändå nosig en fast plats i mitt annars planlösa surfande.
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: ctrl on March 20, 2007, 21:29:05
QuoteOriginally posted by griffin

Ang. byte av forumlösning. Jag tycker att det vore trevligt att kunna uppgradera men ser en stor förlust i att kasta historiken (dvs alla gamla inlägg). Jag har sökt lite och inte hittat nåt färdigpaketerat sätt att exportera datan i nosigs nuvarande forum. Det är klart att det går att handjaga men det är inte säkert det är enkelt.

länk: http://www.novelair.com/forum

Kan inte detta lösas med min första tanke... att vi har en låst backup av det nuvarande forumet, länkat från det nya. liggande på nån wm/mvp image. IOM att den i så fall blir låst och flera har backupen så behöver det inte vara en sådan stor sak att ta ansvar för den under en kortare eller längre tid... det blir enkelt att skicka vidare staffetpinnen.
Title: Replying to Topic 'A
Post by: Rivvern_ on March 20, 2007, 21:45:05
Kan man inte göra såhär..

Starta ett nytt forum. Lås det gamla forumet och flytta det till samma server. Fixa en länk så man smidigt kan hoppa över i det gamla. Om man vill fortsätta på någon tråd så är det ju bara att börja med att posta länken till det gamla och fortsätta där..

En idé iaf.


EDIT: Jag tycker nog Phphppp pippi verkar vara ett trevligare forum.

EDIT2: Läste nog din post undermedvetet eller nåt control.. Menar vi samma sak?
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Fluff on March 20, 2007, 22:27:43
Angående historiken så har vi hyfsade förhoppningar om att kunna lyfta över befintliga data inklusive användarinfo från nuvarande (detta) forum. Vi har dock inte testat något ännu så det är svårt att lova något.

Sen blir det nog phpBB eftersom det är den som vi har någon erfarenhet av att drifta sedan tidigare. Dessutom verkar de vara ganska nära en RC1:a på phpBB3 som har en del trevliga nya funktioner http://area51.phpbb.com/docs/features.html .



Title: Replying to Topic 'A
Post by: Horizon on March 20, 2007, 23:58:19
QuoteOriginally posted by Fluff             Angående historiken så har vi hyfsade förhoppningar om att kunna lyfta över befintliga data inklusive användarinfo från nuvarande (detta) forum. Vi har dock inte testat något ännu så det är svårt att lova något.

Sen blir det nog phpBB eftersom det är den som vi har någon erfarenhet av att drifta sedan tidigare. Dessutom verkar de vara ganska nära en RC1:a på phpBB3 som har en del trevliga nya funktioner http://area51.phpbb.com/docs/features.html .

Lägger min röst här.

Edit: Går det inte att fixa låter ctrl's idé bra.
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: griffin on March 21, 2007, 13:07:11
Jamendåså, då var det ju i praktiken klart. Lysande säger jag!
Title: Replying to Topic 'A
Post by: bALoO on March 21, 2007, 15:20:31
Är det ngn som har en epostadress till Snajper? Kanske kan skicka den till mig i ett litet PM isf?

Edit: Tack för hjälpen Ctrl =)
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Bax on March 24, 2007, 18:21:04
Oj oj.. här händer det grejer!!

Jag instämmer i kören och bockar och bugar för Snajpers engagemang under åren.
Du är härmed invald i NosigÃ,´s hall of fame ;)

Att barnvagnstråden varit stor på sistone såger väl en del om varför forumet inte är så välbesökt som det en gång var.

Jag röstar för Göteborgsflytten. Vi vet av erfarenhet att där finns kompetens och faciliteter. I övrigt så är jag villig att betala om det skulle behövas.

mvh
Bax
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Swebeast on March 25, 2007, 08:48:03
Det är viktigt att samtliga medlemmar får veta att det sker/har skett en flytt (vi vet ju att vissa bara är inne ett par gånger per år :p) .

Tidigare när forumet har legat nere av olika skäl har vi (jag) sällan vetat varför. En sammanställning av epost-adresser motsv. för att kunna skicka ut en förvarning hade varit kanon.
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Bax on March 25, 2007, 10:22:59
Vet inte riktigt hur det funkar med DNS och allt men det borde vara möjligt att länka nuvaranda forums adress till nya lokationen, eller ??

I annat fall får vi väl lita på den gamla Yahoo maillistan som aldrig vill dö!

mvh
bax
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Andreas on March 25, 2007, 12:00:44
Har inte alla reggat sig mha en e-postadress en gång i tiden? Den borde väl i så fål gå att använda?
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: granQ on April 06, 2007, 16:39:11
oj, inte straigt-pipes som egäller i framtiden alltså?
Kommer kännas knepigt men en nosig.se/forum vore väl faktiskt inte så tokigt när vi ändå pratar flytt.


Tackar prickskytten för nosig alltid varit ett av mina "bokmärken" att kolla av när man ser för ha lite koll på världen :)
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: RAY on April 15, 2007, 04:22:39
A true friend got no friend.
Nosig finns alltid!
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: griffin on April 23, 2007, 16:25:37
Vad händer (eller händer inte) på den här fronten undrar en nyfiken... :D
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: ft on April 26, 2007, 18:44:11
Trådlyft! :)

"Något nytt?", undrade Nalle Puh nervöst.
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: bALoO on April 29, 2007, 13:25:15
Inget nytt än så länge. Snajper skall packa ihop databasen och skicka över. Innan han e klar kan jag inget göra. Tror inte att man behöver vara orolig för forumets fortlevnad iaf. Snajper fixar när han känner att han har tid och jag tror inte han rycker sladden utan att först skicka över grejjerna.
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: griffin on April 29, 2007, 19:25:33
Nej, tor inte jag heller :) Och så länge vi hamnar på samma ställa allihopa kommer nosig leva vidare. Och det verkar ju bli av.

Då vet vi! :D

Återigen. Behövs det hjälp med admin/moderering eller annat sånt är jag väldans frivillig :p
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Horizon on June 16, 2007, 16:20:36
Drygt tre månader senare:

Falskt alarm från Snajper verkar det som.

:)
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Subroc on June 16, 2007, 17:10:52
tycker mig märka att sidan har fått en liten uppsving sen hotet om nedläggning, brukar kunna vara 5-10 gäster inne åt gången.
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Justin Case on June 17, 2007, 20:37:54
Ooops!  :-o

Den här tråden hade jag missat....nära döden
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Rivvern_ on June 17, 2007, 20:55:09
Vad händer egentligen? Den är väl inte flyttad till GBG än va? Blir det något nytt och fräääääsht forum? Vad säger snajper?
Title: Replying to Topic 'Allting har en ända...'
Post by: Justin Case on June 17, 2007, 23:47:04
Jag tycker faktiskt att NOSIG är fräääääsht, mycket bättre än många andra ställen man ser.