Det här verkar ju heltokigt

Started by Horizon, October 20, 2012, 00:39:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Horizon

http://navyskipper.blogspot.se/2012/10/abdirizak-waberi-m-ansvarig-for.html

Hur kan en man med såna åsikter först och främst hamna på valbar plats hos moderaterna? Sen sätter de killen i försvarsutskottet av alla ställen.
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

F16_Filur

Handlar om mångfald, det är vad som gör Sverige starkt idag. Utan det skulle vi inte klara den internationella konkurrensen.

Dock finns det en gräns för hur mycket mångfald vi kan acceptera:
http://www.newsmill.se/artikel/2012/10/18/bedr-vligt-att-folk-och-f-rsvar-utest-nger-oss-sduare

ft

Rörande SDU och FoF:s avslag av deras medlemsansökan hade det varit intressant med en motivering.

SD och SDU är ett gäng tomtar och jag tycker man spelar dem i händerna när man inte tar debatten. Då framstår det som att övriga partier upplever dem som farliga. Låt istället initierade representanter ta debatten och exponera dem som de stollar de är.

Stercus accidit
---
Quando omni flunkus moritatus

Horizon

Nu handlade min post inte om SD eller SDU, eller huruvida de är tomtar eller inte. Frågan var hur en man med såna åsikter kan hamna på valbar plats hos moderaterna och hur människan sen kan sättas i försvarsutskottet av alla ställen? Vad jag kan se så överensstämmer hans åsikter inte på något sätt med hur det ser ut i försvarsmakten. Där kan vi snacka tomterier.
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

ft

Horizon,
enig. Jag svarade på det Filur postade.

Stercus accidit
---
Quando omni flunkus moritatus

F16_Filur

#5
Quote from: ft on October 20, 2012, 18:56:12
Rörande SDU och FoF:s avslag av deras medlemsansökan hade det varit intressant med en motivering.

SD och SDU är ett gäng tomtar och jag tycker man spelar dem i händerna när man inte tar debatten. Då framstår det som att övriga partier upplever dem som farliga. Låt istället initierade representanter ta debatten och exponera dem som de stollar de är.

Horizon,
enig. Jag svarade på det Filur postade.

Ja det var ju en djup analys. Är det inte just den mentaliteten att anse de med samhällskritik av typsnittet "SD" som stollar, som gör det möjligt för en sådan som Waberi att komma in i riksdagen?


ft

#6
Att konstatera att SD är fullt med tomtar har inget med Waberi (som också tycks vara en tomte av rang) att göra.

Stora grabbar kan diskutera utan personangrepp. Föreslår att du editerar ditt inlägg. Jag tycker du drar ner nivån på det här forumet något oerhört.

Stercus accidit
---
Quando omni flunkus moritatus

F16_Filur

Helt kort...

Jag har verkligen försökt diskutera, men får inte direkt några svar.

Tex frågade jag dig  på ditt inlägg från 2010: "Ditt sista stycke ft, när och varför tror du att det blivit så?"

QuoteRe: Jag blir skitförbannad!
Ã,« Reply #39 on: July 10, 2010, 12:12:35 Ã,»

Håller med om att det är hög tid att våra politiker inser att vi har ett problem och att det problemet behöver föras upp på den politiska agendan. 1997 bodde jag i USA och tittade storögt på deras segregerade samhälle och tänkte tacksamt att det där ser vi i alla fall inte hemma. Tretton år senare... är vi där. Med alla problem det medför. För ja, det drabbar människor i deras vardag. Förmodligen får invandringen en oförtjänt stor del av skulden, men den förda politiken på det området är en del av problemet. Förnekar det politiska etablissemanget ett problem för medborgarna, upplevt eller verkligt, så skapar de oundvikligen en väg framåt för opportunister. Risken är överhängande att våra politiker efter valet förvånat sitter där och inser att de tagit fan i båten och har fyra roliga år framför sig som de får ägna åt att ro honom i land.

Problemet är att frågan är minerad. Den som tar upp den förlorar ofelbart på det, får löpa gatlopp i media och i debatterna och kommer att åka ut på öronen i nästa partistämma. Alla skulle tjäna på att frågan lyftes och SD därigenom hölls ute, men den individ/det parti som går först ut förlorar. Alltså gör ingen det. Våra politiker drivs som bekant inte längre av ideologi eller övertygelse utan av önskan att ha evig tillgång till köttgrytorna, och bäst tillgång behåller de personligen genom att sitta stilla i båten - även om det innebär att de lämnar över en slev till SD.

Sen frågade jag varför Sverige som legat på framkant inom så många områden misslyckats med att undvika efterapandet av USAÃ,´s, Storbritanniens och Frankrikes segregationsproblem trots att vi hade facit i hand när vi satte i gång vårt eget storskaliga invandringsprojekt? Självklart hade vi kunnat lyckas med det om vi velat. Det saknades ju inte intelligentia i det här landet, så varför användes inte den för att skapa något bra istället för destruktivt?

Märk väl att vi vid den tiden nästintill hade avskaffat underklassen i vårt eget land, och med lätthet hade kunnat lösa samhällsproblemet med hemlösa, bortsett från de som motsätter sig hjälp naturligtvis. Hur ser det ut idag? Jag ser även hur man plötsligt började ignorera att bygga vidare på det förflutna, och istället börjar använda progressiva ideer hemmahörande i framtiden. Sprang nyligen på en artikel som visade på den stora mängd framstående personer som verkat i Sverige, den gör det ännu mer obegripligt att vi hamnat där vi är. "Det vi lär oss av det förflutna är att ingen lär sig något av det förflutna" lär någon ha sagt, men att följa den okunnigheten framstår som något synnerligen osvenskt och amatörmässigt.

Quote"I Sverige blir invandrare indoktrinerade i att se Sverige som en "ankdamm" och "mellanmjölkens land". Inte vidare sexiga beteckningar. Vem vill känna tillhörighet till en ljummen ankdamm? För att vara en litet land i utkanten av världen har Sverige gett många (töntiga?) bidrag till världen: den justerbara skiftnyckeln, primusköket, AXE-växeln, pacemakern (både uppfinning och själva kirurgin), sfäriskt kullager, mjölkseparatorn, rullbältet i bilar, propellern, kylskåpet och det moderna blixtlåset... Sverige har haft nästan 30 nobelpristagare."

http://www.newsmill.se/artikel/2011/04/26/politiker-som-h-nar-det-svenska-f-rsv-rar-integrationen
Politiker som hånar det svenska försvårar integrationen - Nima Dervish

Vi kan nu efter halvtid se att de etablerade partierna fortsatt i exakt samma hjulspår som du (ft) beskriver, och att sd inte satte igång någon bensinbrand som du fruktade.

Här är lite texter att begrunda angående betydelsen av eftergifter, omvänd nationalism och kränkningskultur:

Quote"Vem har makten över språket, vem har monopol på ord och deras betydelse? Det finns något som heter mikromakt och makromakt. Man måste ta mikromakten innan man får makromakten. Oftast är mikromakten på det löjligas nivå och folk tycker det är bagateller som vi inte ska bry oss om och helt plötsligt sitter vi i knäet på Hitler (drastiskt uttryckt). Om man börjar förbjuda ord som allmogen länge har använt på ett värdeneutralt sätt vad blir då nästa steg i förbudskedjan, och nästa och nästa?"
#1 Maria Nilsson, 2011-11-29, 16:24

http://www.newsmill.se/artikel/2011/11/29/sd-tj-nar-p-debatten-om-uttrycket-neger
SD tjänar på debatten om uttrycket neger - Artikel av Camilla Rågfors

QuoteOm vi leker med tanken att allt Lars Persson säger är sant, varför krävs det ändå så extrema åtgärder för att integrationen inte ska totalhaverera? Lek sedan med tanken att det istället är Jimmie Åkesson som har rätt, då är vi tyvärr verkligen illa ute.
#87  u_16548, 2011-07-01, 14:22

http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/20/sverigedemokraterna-lever-p-myterna-om-invandringen?page=1
Sverigedemokraterna lever på myterna om invandringen - Lars Persson
Göran Adamson
http://www.newsmill.se/artikel/2012/10/14/v-nstern-polariserar-debatten-p-samma-s-tt-som-sd
http://www.newsmill.se/artikel/2011/09/09/svenskt-sj-lvhat-r-ocks-en-form-av-nationalism
http://www.newsmill.se/user/goranadamson (intressanta kommentarer av författaren)

Quote"Populister tror på konspirationsteorier. Detta drar universiteten och medierna på munnen åt, eftersom det här är ju bara manipulativa föreställningar i akt och mening att vilseleda väljarboskapen. Men i själva verket så är historien full av verkliga konspirationer - där eliter har missbrukat sin ställning. Den här slappa kritiken mot den populistiske politikern verkar ju rätt händig för en elit som vill undvika insyn i sin verksamhet."

http://www.newsmill.se/artikel/2011/10/05/d-rf-r-kan-populism-ocks-vara-n-gonting-bra

Bertil Rolf
http://www.newsmill.se/artikel/2012/09/26/kr-nkthet-har-blivit-en-karri-rv-g-i-sverige

Juha Weckman
http://www.newsmill.se/artikel/2012/10/19/som-djurv-n-ska-jag-inte-tvingas-laga-halalk-tt
"Du måste laga halalkött, annars så kan du inte fortsätta på din anställning här."

Nima Dervish
http://nordicdervish.wordpress.com/2012/10/05/ceci-nest-pas-une-annonce-publique/
En synnerligen civiliserad och genomtänkt analys om hur långt man bör gå vad gäller allas lika rättigheter, och om varför främst en grupp framstår som den konstant mest högljudda bland en stor mängd minoritetsgrupper.