News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - griffin

#2761
Hej! Long time no see! Sitter hemma med knodden och börjar få ångest över att föräldraledigheten snart är slut. Men det är ju i alla fall sommar!

Hänt mycket ser jag! Jag råkade passera pressbyrån på tcentralen och av en händelse köpte jag en tidning - Combat Aircraft. Vilken lycka! Kul reportage...

Jag vet inte hur det är med just denna tidning - hur seriös är den egentligen? Vi har ju Air International och de där tidningarna i ena ändan som är väldigt seriösa och i andra ändan finns tidningar som ... ja vad den nu heter som mer är tuffa bilder, planscher och info för tonåringar som sett på för mycket top gun... Den här tidningen har jag inte läst förut men den verkar seriös. Frågan är vilka källor artikelförfattaren har.

Orsaken till min undran är att jag hört flera uppgifter om Jasen på några punkter. Ett exempel är dess Super Cruise möjligheter. Jag har tidigt läst att Gripen alltid klarat detta men att det är något vi svenskar inte skryter om riktigt lika brett och vitt som amerikanarna och deras F22 (och JSF antar jag). Å i andra sidan har jag hört blivande JAS piloter säga att det snarare handlar om att Gripen "skall ha tom last och medvind för att det skall gå". Den senare källan känns som mer tillförlitlig, men jag vet som sagt inte.

En annan sak, hur är det med Gripen och dess *faktiska* kapacitet? Enligt utsago är det lite si och så med Gripens operationella status (inklusive piloterna) eftersom försvaret har så ont om pengar. Jag hörde att det inte övas något alls med motmedel, få svenska piloter har i över huvud taget inte ens provat att släppa facklor under övning. Flera viktiga saker som gör Gripensystemet till vad det är och som gör det fullt fungerande i ett eventuellt internationellt samarbete saknas eller övas inte på pga pengabrist. Jag kan inte detaljerna, men det som på pappret (som i artikeln) ser så vackert ut - hur är det med det i praktiken egentligen. Antagligen inget man vill skylta med med tanke på exportsatsningar.

Nu påstår jag inte att Gripen är dålig, den rockar, men pga pengabrist så kan inte systemet utnyttjas fullt ut...

Det är vad jag *hört* i alla fall. Så, jag tänker inte satsa min högra hand på det...

Nån som hört något liknande?

Griffin
#2762
Övriga/Gamla godingar / Ahhhhh
February 12, 2002, 17:34:04
QuoteOrginally posted by RAY

            Det går fint o köra FA-18 under win2000 eller xp
I 2000 använd apcompat eller vad den nu heter o starta setup i win95 läge, man får nått error mess men det är bara att ignorera. I XP så funkar det direkt o installera men kan va strul o köra simmet, men problemet fixar sig om du kör med nocd exe

för mer info kolla här:  http://www.ntcompatible.com/

Fasen, lysande! Vart var du när jag som bäst behövde det? ;-)

Gissa om jag letade efter nån sån lösning! Supporten svarte först "goddag yxskaft" som sig bör men efter lite tjafs fick jag i alla fall ett ärligt svar - att de inte visste.

Det som störde mig var...

1. De kunde inte ge nån egentlig orsak till varför installern gjorde kollen, annat än "programmet stöder inte w2k"

2. De visste inte ens om att F18 och USAF använde samma motor (för det har jag fått för mig, även om det först nämnda kom senare och med en uphottad variant av motorn),

3. Att man lägger in en sådan kontroll i programmet. Mina misstankar var just att man lagt in kollen inte för att programmet inte funkade under w2k utan för att man inte orkade ha support för ett operativ till. Svagt. Underskatta aldrig kunderna. De är inte bara påhittiga och envetna, de är duktiga med.

Jaja... nu sitter jag med min sketna laptop på 300 Mhz och windows 98 så det är inget problem än så länge. Men när jag vinner 10 mille på en upphittad skraplott, och köper min nya dator.... då fasen! :)

Ha'de!

Jens
#2763
Övriga/Gamla godingar / Lomac?
February 12, 2002, 11:15:49
Jag har simmen, har haft den länge - men kan inte spela den!!!

Först pga min speldator, tillika jobbdator, har W2K och det går inte att köra den på det operativet! Har tom varit i kontakt med tillv. om det. Det som irriterar är att de lagt in en OS check i installern så man har inte en chans att installera och själv se vad som kan strula och om det går att fixa. Nån som vet hur man lurar installern?

Nu när jag är pappaledig så är datorkraften decimerad till en laptop med en 300 Mhz pentium och en gammal P-100. Go figure.

Jens
#2764
Om Nordic Simulator Group / Mest trevligt
February 12, 2002, 11:10:20
faktiskt :)

Men oekonomiskt. Speciellt som FV är lite utan jobb just nu.

Nu skall jag se till att engagera mig ordentligt i communityn igen.

Har t.ex. ideer om att ta på mig rollen som reporter å föreningens vägnar. Har ett par uppslag till intressanta artiklar.

Jens
#2765
Om Nordic Simulator Group / Woohaa
February 12, 2002, 09:34:12
Häftigt! Kul. Bra jobbat grabbs! Jag har varit "off" ett tag nu men tänkte engagera mig lite mer framöver. Pappaledigheten tar ut sin tid :)

Jens "Griffin" Olsson