Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - griffin

Pages: [1] 2 3 ... 346
1
Humor! / Re: Kungens hattar!
« on: March 12, 2013, 10:30:31 »
Den är underbar. Jag har använt flera av de bilder som avatar. Man roar sig kungligt. Hatten av för att du hittade och postade den!

2
Humor! / Re: Fartränder i kalsongerna
« on: February 22, 2013, 23:40:46 »
Det var ett hårt jobb men nu är det gjort.
Som straff för att jag varit borta så länge i omgångar har jag nu plöjt igenom alla 166 sidor i denna tråd och sett i princip varje klipp som fortfarande funkar.
Jag är nånstans mellan "kåt", vimmelkantig, lycklig och avtrubbad.

Nej, inte alla på en dag, detta har jag roat mig under iaf ett par veckor, några sidor åt gången.

Firar det med lite fartränder!

CLOSE CALL COMPILATION *LUCKY*(La Chance)

3
Humor! / Re: Fartränder i kalsongerna
« on: February 11, 2013, 07:47:21 »
Supercar Crash compilation

Lite kapitalförstöring

4
Flygplankort - Media / Re: Filmer/Videosnuttar
« on: February 06, 2013, 22:39:29 »
"This gives me a hard on"

Svårt att se den snutten utan att ha en viss låt ringandes i huvudet. Tack för denna ypperliga underhållning så här mitt i veckan! Nu somnar jag med ett leende på läpparna! :)

5
Humor! / Re: Fartränder i kalsongerna
« on: January 30, 2013, 12:10:57 »
Nu lite läsning.

Både flygrelaterat och skulle (ni förstår när ni läst) ge fartränder...

Dessutom en känga till X-plane, bara en sån sak (inte för jag har något emot X-plane, men kängan är välriktad).


http://what-if.xkcd.com/30/

6
Humor! / Re: Fartränder i kalsongerna
« on: January 27, 2013, 15:06:42 »
Tycker fö att Jackas + Jetengine är en av deras bästa, ever. Den sammanfattar deras karriär ganska bra. De slår sig, de jävlas, de är äckliga och så ett flygplan på det! Fniss... :)

7
Humor! / Re: @FT: The last real programmer
« on: January 27, 2013, 13:35:34 »
Jag lovade skaka fram lite länkar och läsning, det skall ordnas!


8
Humor! / Re: @FT: The last real programmer
« on: January 27, 2013, 09:37:30 »
Vad ni pratar om är att lösa specifika problem. PHP och Perl är jättebra för den typen av problem. Men skolspråk? Nej. Varför?

Några lösryckta problem med det:

- Hur lära ut vad en datatyp är och innebär när man kan göra saker som '$x="1"; $y=1+$x'
- Hur lära ut vad skillnaden mellan syntaktiskt fel, körfel eller tolka felmeddelanden när man får resultatet "Internal Server Error" som ända ledtråd (innan man vet var man skall kika då)
- Hur lära ut vad skillnaden mellan HTML och PHP går, när man kan blanda dem friskt i koden. PHP genererar HTML och är grymt på att autoatisera array och stränghantering eftersom det är vad man som mest behöver göra när man genererar HTML.
- Hur lära ut datatyper och strukturer när man aldrig behöver deklarera några eller knappt ta hänsyn till dem.
- Hur lära ut arv när objektorienteringsbiten i PHP helt kan ignoreras. Det känns som mer av en kul grej de pitchade in för att det är poppis med OOP.


Jag räknade till 7 klick/tryck för att skriva, kompilera och exekvera Hello World som en "fullt fungerande" Windows applikation, efter att Visual Studio startats. Exklusive att skriva texten Hello. World. Kan inte se hur en IDE ställer till det?

Återigen, allt handlar om vad man vill göra. Och framför allt hur man definierar "att lära sig programmera". Jag har väl en lite mer "old school" inställning där. Samtidigt ganska pragmatisk. Om man har en Raspberry P och vill leka med den, kan PHP eller Perl kanske vara perfekta val för att göra det man vill med sin dator. Och givet att man har koll på hur man får igång Raspberryn och hanterar den biten, behöver stegen till att lösa sina första problem i PHP eller Perl inte vara överdrivet många. Men har man lärt sig att programmera på det? Inte om ni frågar mig. Löst problem, lärt sig saker. Ja. Programmerat? Ja, absolut. Men lärt sig programmera? Nej. Typ :) Kan man programmera utan att lära sig att programmera? Hmm.

Det finns för och nackdelar med att integrera språk och utvecklingsmiljö. Jag har jobbat med båda varianterna. En integrerad miljö kan göra saker åt dig - till priset att du kanske inte förstår allt som sker. Samtidigt tar det fokus bort från det som inte har att göra med den problemlösning du skall göra. Exempel: det tog mig många timmar när jag lärde mig PHP att få till ett bra arbetsflöde för att förstå, hitta och åtgärda fel när jag programmerade. Tid som jag t.ex. Visual Studio inte behövt lägga, då felmeddelandet hade tryckts upp i fejset på mig.

Jag lärde mig programmera två gånger. Först själv sen på universitetet. Själv använde jag IDE (Turbo Pascal någon?) och på universitetet genom tolkat språk (SML), och sedan genom att själv kompilera och länka. Nu jobbar jag med att använda en IDE som är oerhört komplicerad (Visual Studio och Eclipse). Det är svårt att rekommendera något utan att veta vad den som vill lära sig något faktiskt vill göra och åstakomma. Valen är så många!

Pages: [1] 2 3 ... 346