News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Lupson

#41
Övriga/Gamla godingar / Film från SB2 / Pro PE
February 25, 2005, 13:09:09
En av våra svenska vänner på www.ronner.net har gjort en liten film från sin alphaversion av SB Pro PE, Bradleys vs BMP

http://www.ronner.net/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=getit&lid=1

Ser bitvis riktigt fräckt ut.
#42
Om Nordic Simulator Group / Lite nytt på hemsidan
February 21, 2005, 21:49:58
För Er som missat det har Nauwa skrivit del 1 av sin serie om den mobila AJ-37 simulatorn han bygger.

Vidare så har undertecknad skrivit ihop en kortkort artikel om vad jag anser om LockOn 1.1-demot.

http://www.nosig.se/
#43
IL-2 / CoD / BoS / Onlinerapport 3/2 på Nosig.se!
February 04, 2005, 00:33:13
Eftersom jag gärna vill pusha lite för nya hemsidan skrev jag ihop en liten sammanfattning av kvällens onlineflygande - finns att läsa på www.nosig.se !

Ni som har admin - gå gärna in och skriv mer i rapporten, fyll ut! Har Ni inget login - skicka ett PM till mig eller maila web@nosig.se så löser vi det!
#44
Om Nordic Simulator Group / Nosig 2.0 i drift!
February 02, 2005, 21:49:16
Äntligen var det färdigt!

Går man nu in på www.nosig.se möts man av....en hemsida som ser nästan likadan ut som förut! :)

Skillnaden är som bekant att på baksidan finns nu ett webbgränssnitt där driftiga nosigmedlemmar kan lägga upp nyheter, artiklar, spelstandarder och lite annat smått och gott.

Så nu får vi alla hjälpas åt lite grann - kontakta mig via PM så får Ni login till admin av mig, sen är det bara att skriva artiklar och annat för glatta livet så vi fyller upp artikel- och nyhetsdelarna ordentligt.

OBS! Pga. ett ännu okänt problem vill inte den grafiska editorn i admin fungera riktigt som den skall med Internet Explorer, därför rekommenderar jag folk som skall lägga upp eller editera innehåll att köra Mozilla Firefox som fungerar alldeles utmärkt.

Kort om hur man gör:

* Skapa artikel
1. Välj "Skapa artikel".
2. Välj vilken kategori artikeln skall ligga under. Ex. "Simulatorer"
3. Välj underkategori ex. "Falcon 4.0"
4. Ge artikeln ett namn, ex. "Onlinerapport 2005-02-02"
5. Ändra ev. författarnamn
6. I editorn: Skriv en kort sammanfattning av artikeln, det går bra att länka in bilder etc.
7. Klicka "Skapa sida i artikel"

Nu har man skapat "försättsblad" till artikeln. Nu är det dags att börja göra själva sidorna.

1. Ni ser: "Ny sida under Onlinerapport 2005-02-02, sida 0:". Ge sidan en rubrik om Ni vill.
2. Skriv en sidingress om Ni vill, den lämnas oftast tom
3. Skriv första sidan av artikeln i editorn. Ni kan när som helst klicka på ââ,¬Å"Källaââ,¬Â längst upp till vänster för att byta över till HTML-läge.
4. Malltips! För att få en layout likt den som Bax har i sin LAN-rapport ââ,¬â€œ med text till vänster och bilder till höger, gör följande för varje ny sida.
4.1 Ställ markören i början av editorfältet.
4.2 Klicka på knappen för ââ,¬ÂEditera / Infoga tabellââ,¬Â
4.3. Välj:
Rader: 1
Kolumner 2
Bredd: 100%
4.4 Klicka ok
4.5 Skriv text i den vänstra cellen, länka in bilder i den högra.
4.6 När Ni är nöjd med det hela, högerklicka på tabellen och justera text och bilder genom ââ,¬Âcellegenskaperââ,¬Â. Jag rekommenderar att låta textcellen vara toppcentrerad i varje fall. Ta gärna bort den fula ramen också genom att gå in på ââ,¬Âtabellegenskaperââ,¬Â och sätta border=0.
5. När Ni känner Er nöjd med sidan, klicka antingen ââ,¬ÂNästa sidaââ,¬Â eller ââ,¬ÂSpara och avslutaââ,¬Â. ââ,¬ÂNästa sidaââ,¬Â sparar nuvarande och låter er fortsätta på nästa, ââ,¬ÂSpara och avslutaââ,¬Â låter detta vara sista sidan (tills vidare), sparar och skickar ut Er i någon meny.
6. Nu skall artikeln finnas upplagd! Tänk på att man behöver ladda om hela sidan för att den skall dyka upp under ââ,¬Âsenasteââ,¬Â.

För att editera i framtiden, klicka er in på ââ,¬ÂEditera artikelââ,¬Â och fram till artikeln. Tänk på att man 2005-02-02 INTE kan editera artiklar med Internet Explorer, Mozilla Firefox rekommenderas.


Jag ska lägga upp denna texten på hemsidan också i någon form av onlinemanual.
#45
IL-2 / CoD / BoS / Sparas onlineuppdrag lokalt
February 01, 2005, 12:47:15
En fundering slog mig - varför sparas inte onlineuppdrag i IL-2 lokalt hos alla klienter? Eller? Kom på mig själv med att vilja köra Ctrls (eller vem som nu gjort det) "sänka-skutor-i-flod"-uppdrag på egen hand. Det finns någon form av temp-mapp, men den vill inte alls vara med i matchen.

Någon som vet? Annars får jag se till att fixa till den där uppdragssektionen på nya hemsidan (som f.ö. är klar i praktiken...) som jag skrev om härom veckan.
#46
Om Nordic Simulator Group / Webbsatsning!
January 11, 2005, 19:02:19
Hej på Er allesamman!

I samband med vårt senaste Halmstads-LAN tog vi upp en diskussion angående vad vi kan göra för att få vår hemsida på www.nosig.se att bli ett bättre ansikte utåt för oss. Vad vi främst saknar idag är en regelbunden uppdatering med nyheter, LAN-rapporter, spelreferat etc. På vårt inofficiella möte utsågs undertecknad till tillförordnat "webbansvarig" tillsammans med Griffin och Phlerp. (om jag minns korrekt)
Därtill lär Obizzz finnas med på ett hörn.

Vad vill jag göra?

Jag vill utifrån nuvarande design och innehåll bygga om sidan så den får ett databasbaserat system för nyhets- och artikelhantering. Till detta kommer jag ta fram ett enkelt och förmodligen riktigt fult admingränssnitt där behöriga kan skriva nyheter, artiklar samt editera kategorisering i menyerna.

I praktiken innebär detta att intresserade nosigmedlemmar får ett login så de själva kan gå in och lägga till innehåll på sidan via ett webgränssnitt. På så vis behöver inte Obizzz bekymra sig om att plocka och klipp/klistra i sina .asp-sidor i samma utsträckning. Om ex. Horizon vill skriva en artikel om hur smärtsamt det var att missa det senaste LAN:et kan han välja kategori "LAN" - och sedan "ny artikel". För att sedan pusha lite extra för sitt alster går han sedan in i nyhetsdelen och skapar en nyhet där han berättar om sin lilla uppsats och länkar till den.

Vad tror Ni om detta?
#47
Allmänt / Nytt nätagg.
January 11, 2005, 10:40:43
Som vissa säkert noterat fick jag ett bränt nätagg under helgens LAN. Att få tag i ett nytt har visat sig svårare än man kunnat ana.

Jag har ett barebonesystem (Soltek QBic 3801A) med ett 250W:s agg av deras egna fabrikat. Dom kan skicka ett till mig från Holland, men då måste jag lösa frakten själv via budfirma el. motsv. och det blir jäkligt dyrt. Istället har jag sett att andra Soltekägare har tjackat alterativa agg till sina, främst Enermax 270W för mATX. Men - det trista är att jag inte lyckats hitta en endaste återförsäljare som kränger dessa agg till Sverige.

Frågan lyder: Har någon av Er en aning om:

1. Återförsäljare av Enermax-aggregat i Sverige.
2. Annan PSU som bör fungera i min QBic? Måste vara minst 250W. Skall finnas en annan silenx 320W men den skall tydligen vara 1" djupare än original vilket gör det tveksamt om det verkligen passar.
#48
Såg av en slump att två st. inofficiella expansioner (eller snarare uppdragspaket) släpps till Il-2 FB / Pf inom mycket kort. Verkar helt klart vara av intresse för den som tröttnat på de rätt trista SP-kampanjerna:

Läs mer:
http://www.matrixgames.com/news/news.asp?nid=182
#49
Övriga/Gamla godingar / Cool mod till BF:V
December 08, 2004, 18:16:20
En mod som har KLAS som tillgängligt vapen kan ju inte vara annat än grym!

http://www.invasiongotland.com/
#50
Helt andra saker / Pang-pang från Falluja
November 15, 2004, 22:26:07
Fick denna länken av en kompis, en del småtrevligt pangande av lite Amerikanska soldater i den. Innehåller inget som helst (synligt) blodvite så man kan se den utan att behöva bekymra sig över sånt. Höjdpunkten är nog när dom drar av en AT-4 och grabbarna tjoar som värsta Cowboysen samt TOW och 25-mm skjutningar av Bradleys-

http://members.cox.net/macallan_the/falluja.asf
#51
Allmänt / Högfrekvent oväsen från ljudkort
November 09, 2004, 13:04:36
Jag tjackade ett nytt ljudkort förra veckan, ett M-Audio AudioPhile 2496. Mitt interna ljudkort (C-Media nånting, på nForce3-chipsetet) har jag disablat i BIOS. Ljudet är i sig suveränt i högtalarna, det underliga är att det från _datorn_ kommer ett högfrekvent visslande ljud då ex. .wav-filer spelas upp (Windows login / logut t.ex.). Om jag "ALT-TABBAR" ut från ett spel med ljud spelandes i bakgrunden visslar det hela tiden också.

Jag har testat att dra ut lite olika sladdar här och var utan att problemet försvunnit. Endast EN grej får ljudet att försvinna: Att frenetiskt snurra rullen på musen! Alltså, då rullen är i rörelse försvinner vinandet (USB mus, optisk MS historia). Att dra ut muskontakten hjälper inte. Jag hade inte detta problemet med det integrerade ljudkortet eller de få timmarna jag hade ett fungerande SB Audigy i burken.

Igen: Ljudet kommer inte från högtalarna utan från "burken". (Jag har en liten Barebone). IRQ-konflikt? Rycka väck PC-speakern?

Någon som har någon idé? Kör senaste drivrutinerna.

Tacksam för svar.
#52
Övriga/Gamla godingar / Tips: Rome: Total war
October 18, 2004, 23:28:45
Jag löste en testversion på Rome: Total War. Jag är banne mig frälst! Som ett nedbantat civilization med fantastiskt snygga och taktiskt intressanta realtidsstrider. Oj vad mäktig man känner sig när man dunkar in en fet kavallerichock in i några försvarslösa barbarians.

Givet köp! Rekommenderas varmt alltså..

Någon annan som testat?
#53
Köpes och säljes / Min gamla dator
July 24, 2004, 12:52:23
Nu när jag tjackat en ny älskling kan jag ju göra ett försök att kränga den gamle:

AMD Athlon 1800+ @ 1.65 ghz
ABIT KT-7 RAID
384 Mb PC133
Geforce 2GTS 32 mb
SB Live!
80 Gb WD 7200 rpm
30 Gb IBM 7200 rpm
CD-ROM, 52x
Nytt nätagg 300W
100 Mbit nätverkskort
PCI-Modem
Standardchassi ATX

Jag har en 15":s Trinitronskärm också jag kan slänga med, fast jag vete fasen om den funkar..den funkade för några år sen iaf..

Jag kan nog rota fram ett tangentbord också, mus saknas däremot.

Ingen superdator, men den duger alldeles utmärkt till alla former av desktoparbete och lite äldre spel, typ CS, Civilization, Quake3 och sånt. Kan även tjänstgöra som "dedikerad server",

Prisidé: 2000 kr.

EDIT: Tack Magnus!
#54
DCS / Flaming cliffs / Onlineberättelse
July 18, 2004, 19:08:28
I veckan flög BEQ, Horizon och Lupson ett coop-uppdrag som BEQ tillverkat. Nu när jag fått "ordning" på trackfunktionen har jag gjort en liten story av det hela med lite bilder.

Uppdraget var att slå mot en hamn där det enligt ryktet låg två stycken Ukrainska Kiloubåtar för bunkring. Dessa två ultratysta ubåtar utgör ett formidabelt hot mot alla sjöstridskrafter i området och att neutralisera dem är nästintill ett måste innan 6th Carrier Fleet kan löpa in genom Bosporen.


En multinationell insatsstyrka hade utsetts att utföra detta svåra uppdrag mot den enligt satellitfoton välförsvarade område. Minst en fast SAM-site samt ett flertal rörliga Triple-A fordon hade bekräftats i målområdet.


Dessutom hade spaningen visat att Ukrainarna dagligen omgrupperade sina styrkor efter varje satellitpass, väl medvetna om deras känslighet mot kryssningsmissiler som förbekämpningsform.

Strikeelementet bestod av 2 st A-10 (BEQ, Lupson) samt SEAD, 2 st tyska F4E. Vidare fanns jakteskort i form av Franska Mirage2000, Amerikanska F-15 (Horizon) och Belgiska F-16.

Vår E2 Hawkeye varnade oss då vi var ca 200 km från målet: Flera fientliga flygmaskiner "scramblar". Ukrainarna var väl förberedda.


BEQ och Lupson i formation.

Våra F-16, F-15 och Mirage tar sig an ett antal rotar MiG-29, Su-27 och MiG-23. Horizon får ganska tidigt en robot i baken och tvingas skjuta ut sig. I övrigt tar respektive jaktelement ut varandra ganska bra - de flesta eskortplanen på båda sidor skjuts ned, förutom en F-15 och en SU-27 som ligger och kurvar mitt i A-10 rotens inflygningsbana. Båda två är Winchester och försöker komma i läge för skott med akan.


Su-27:an väljer, kanske lite underligt, att ge sig på BEQ:s A-10 istället. A-10 må inte vara något vidare mot annat luftflyg, men läget är "low and slow" och A-10 är trots allt bestyckad med 2 st AIM-9.

Su-27 lägger sig i häcken på BEQ...

..och skjuter med akan.

Lupson jobbar frenetiskt för att få stabil ton med sin AIM-9.

Träff! BEQ:s vänstra motor skadas......men sekunden därpå når Lupsons AIM-9 sitt mål.



BEQ och Lupson går vidare mot mål. All eskort är Winchester eller har skjutis ned - således: Ingen SEAD. I normala fall borde vi i detta läge avbrutit, men målen måste bekämpas - om några timmar kan ubåtarna vara till sjöss.

Vi stävar vidare mot målet. BEQ:s A-10 flyger förvånansvärt bra på en motor.



Vi närmar oss land och som på beställning lyser våra RWR:r upp som julgranar av alla SAM-radars och Shilkas. SEAD-flighten blev nedskjuten i tidigare läge. BEQ tar ned roten på lägsta höjd och sätter på autosläpp av motmedel.


Dessvärre får fi SAM iväg flera skott, detta är MYCKET nära att träffa BEQ.


Till slut är vi såpass nära att vi har terrängmask mot SAMs, dessvärre är inloppet vaktat av två fordon. Shilkas!


BEQ låser upp och bekämpar med AGM-65.


Här har den besättningen kort tid kvar...

..trodde vi! Mavericken bommar i sista sekund.


Nu är vi så nära att vi varken kan avbryta eller ombekämpa Shilkorna.



Bägge Shilkorna börjar mata på mot oss, de får in träffar på båda planen, men just nu håller A-10:ans tuffa konstruktion vad den lovar.


Nästan där..

Pang! En 23mm granat slår med fatala konskevenser in i BEQ:s A-10a. Samtidigt släpper Lupson två st Mk-84 mot Ubåtarna.


BEQ skjuter ut sig...ingen vet ifall han klarade sig eller inte - han har ännu inte visats upp i Ukrainsk TV som en "imperialist aggressor" i varje fall..

Precis innan nedslag.



PANG!!  2 ton bomber ger en rätt mysig smäll.


Samtidigt som BEQ skjuter ut sig i ett prekärt läge förvandlas den ena ubåten till skrot av två Mk-84! Den andre tar så mycket stryk av splitter och chockvåg att den kommer ta månader att reparera.


BEQ:s maskin slår i vattnet, Lupson tar lite höjd, men får direkt SAM-varningar på sig. Lupson beslutar sig för att disengaga österut.


SKIT! Ytterligare ett Shilkapar var grupperat i området - precis vid Lupsons egressväg.

Ned på lägsta höjd bakom byggnaderna. Under några sekunder har Lupson skyl....


...som snart försvinner.

Luppe hamnar i Shilkornas dödliga skottfält.


Pang pang pang! Hydrualik, roder, system. Planet blir svårt skadat. Det flyger fortfarande framåt, men roderkontrollerna är i stort sett borta.

Inget annat val än att skjuta ut sig.


Tripp trapp trull...fallskärmspatrull!!

Okej - vi förlorade alla flygplan utom ett tror jag, men vi löste ju uppgiften. Vad säger man? Pyrrhusseger? :)

-----------------------------------------------------------------------------------
Så här spännande kan det vara att flyga LOMAC online i coop med oss i Nosig! Häng med Ni också!

Obizzz: Om du läser detta - jag skulle ju kunna jobba vidare lite på texten, sen kanske man kan lägga upp detta på hemsidan?

(Alla skärmdumpar är tagna i 1024*768, de flesta inställningar i LOMAC är på medium tror jag. 4x FSAA och 4x AF är påslaget i drivrutinen)
#55
DCS / Flaming cliffs / Ev. kommer 1.03
July 15, 2004, 22:22:53
Nedanstående skriver "Stormin" på lo-mac.com's forum idag:

Although the publisher, Ubi Soft, has not requested a V1.03 patch, Eagle Dynamics is currently evaluating the possibility for an additional patch.

I want to be be very clear that at this moment we are not comitting to producing another patch. We will give it serious consideration and if it is possible to create a V1.03 patch in conjunction with our work on other projects then it is possible that another patch for Lock On is possible.

We have been reviewing the reports of problems from users. If you have not already reported any bugs you have experienced with V1.02 in the Official Bug Thread then please do so now. Don't post your reports to this thread as we will only be reviewing the official thread.

http://ubbxforums.ubi.com/6/ubb.x?a=tpc&s=400102&f=17610606&m=411109864

We will be making our final determination in the next couple of weeks. As always, no promises.

Carl


#56
DCS / Flaming cliffs / Onlinerapport..
July 07, 2004, 00:58:01
Under kvällen körde jag min första ordentliga genomkörare LOMAC online. BEQ och jag flög MiG-29S för de röda på S77th:s server. Vi pendlade mellan 12-16 spelare hela tiden under de dryga 3Ã,½ timmarna vi körde. Vad gäller uppkoppling, warp och dyl. märkte jag inte av några problem alls. Vi flög tajt roteformation helt utan warpande vid något tillfälle.

Upplevelsemässigt var fantastiskt roligt, precis som BEQ skrev i en annan tråd. Vi samarbetade ordentligt och utnyttjade vår TS2-kanal till fullo vid flera tillfällen.



Tyvärr fick jag en del strul med min maskin under kvällens senare del med ett par CTD:s, annars hade säkert skärmdumpen varit än mer smickrande, främst för BEQ :)

Jag rekommenderar Er verkligen att ta Er lite tid att sätta Er in i hur man flyger ryskt i LOMAC och sen prövar era vingar online. Det är snyggt, superstabilt (om man inte har min burk dvs), intensivt - helt enkelt: Förbaskat roligt!
#57
Allmänt / Luppe tröstshoppar.
June 27, 2004, 13:49:25
Alla som känner mig vet vilken total fotbollsfreak jag är - så när Sverige igår förlorade mot Holland var det givetvis läge för lite tröstshopping!

Ett antal modemtimmar senare lade jag beställning på ett nytt datorsystem:

Soltek EQ3801A (Barebone) nForce 3 250Gb
Athlon 64 3200+ (Clawhammer, 1024 kb cache)
512 Mb A-DATA PC4000 DDR500
WD S-ATA 160 Gb 8 mb cache 7200 rpm.

Med frakt, ca 8100 :- inkl. moms.

Grafikkortet tar jag från min nuvarande. Jag har eg. tänkt ha 1024 Mb RAM, men med tanke på vad de där riktigt fina kapslarna kostar, tänkte jag först pröva med en 512:a och se att den klockar hyfsat med den innan jag tjackar en till. A64:an är inget direkt klockningsmonster, speciellt inte i en Barebone, men 2.2-2.3 Ghz verkar man kunna komma upp i. I andra tester jag läst av A64:or på nForce3 250-moderkort har folk lyckats skrämma upp dem i närmare 2.6 Ghz, men då gäller det nog att ha lite kraftigare kylning och tur med steppningen på CPU:n. Hoppas hoppas jag får en med fin steppning ;)

Det kostar att ligga på topp! Men men, med ovanstående system bör jag dra ifrån den gode Horizon i 3D-mark matchen igen, och dessutom kommer nog både LOMAC och Il-2 bli ännu mer njutbart.

Synpunkter någon? Var sugen på en WD-Raptor-disk, men man får väldigt lite plats per krona för dem. Då kanske jag istället tar och tjackar ytterligare en 160 gb disk och kör med det inbyggda S-ATA RAID-stödet. :)
#58
DCS / Flaming cliffs / Snygg film..
May 26, 2004, 22:31:10
Sunbreath - en mycket välgjord LOMAC-film:

Tankas här: http://brigandmike.free.fr/sunbreath.html
#59
DCS / Flaming cliffs / Dålig Sit.Awareness?
May 18, 2004, 12:52:45
Är det bara jag som tycker att ens Situational Awareness är ruskigt mycket sämre i LOMAC än i Falcon? Visserligen kan det väl delvis förklaras med att man är mer hemma i Falcon, knapptryckningar sitter bättre, bättre HOTAS-programmering, hur ex. RWR:n låter i olika lägen, mer användarvänlig UI till radarsystemet i F16 etc. Men ändå?

Är det flygplanstypernas skillnader? Kan det vara så att UI:t i ex. F-16, och i viss mån F-15 är bättre än i sina ryska kusiner? Bara en sån enkel sak som att RWR:n i ryssplanen sitter så långt ned att man oftast inte ser den i ens standard-cockpitvy?

Vad tror Ni? Är det LOMAC, flygplanen eller undertecknad det är fel på? Allting går på något vis så förbaskat fort i LOMAC. (Förtos fps:n då) Tycker alltid jag totalt tappar SA:n i en strid där med mer än 1 on 1 i stort sett. En enkel grej som hade hjälpt vore auto-trim - nu måste man ju hela tiden _flyga_ planen.
#60
Nu har (äntligen) Esimgames uppdaterat sin hemsida med en drös screenshots från den militära versionen av SB1/SB2, SB Pro. Den är baserad på grunden till SB2-motorn (terrängrendering, vissa modeller, texturer etc.) men saknar allt lull-lull såsom väder, ljussättning, skuggor och annat. Ser fortfarande klart bättre ut än SB1 iaf...

Spana in nyheterna på www.esimgames.com

Något som dock oroar mig lite är att de i oktober tänker släppa "SB Pro Personal Edition" till allmänheten. En slags nedskalad variant av SB Pro (som endast säljs á $2000 styck till militären). Den skall docka kosta kring $150 och sakna en del av det funktionsmässiga godiset i SB Pro och samtidigt ha den halvnya grafikmotorn kvar om jag förstått det hela rätt. Först senare skall riktiga SB2 komma. Någon mer än jag som tycker att SB Pro PE känns som ett sätt att mjölka den närmast fanatiska (men lilla) communityn på pengar?