News:

No significant change

Main Menu

Battlefield 1942?

Started by griffin, August 30, 2002, 10:47:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

griffin

Nån mer som är helt såld på det spelet (redan)?

Om nu t.ex. Operation Flashpoint har en sektion och det finns fler som jag här, varför inte en BF1942 sektion? Bara ett förslag :)

Har precis gått med i en skön klan, det är, precis som här, kul att vara med likasinnade! :D

Griffin
snappahead

RAY

det spelet e verkligen en höjdare...  önskar bara att dom får till lite mer simulator i det hela...  lite väl mycket arcade just nu tycker jag men spel känslan e grymm.. har kört det i 3 dar nu o bara älskar det!

det kommer o bli ett köp så fort det släpps
:)

griffin

Jepp. Gjutet köp.

Jag gillar ideen med att ha många olika typer av spelelement: infanteri, artelleri, tanks, flyg, fartyg. Ger en grym dynamik och alla får en chans att bli specialiserade. Det är just då som lagarbetet blir extra intressant och givande.

Mycket arkad ja, men jag tror det behövs. Fast det vore cool om man typ kombinerade alla höjdarspel i ett: hoppar man i ett flygplan så kör man IL-2 (eller motsvarande), i en tank kör man... ja, vilken som nu rockar där.. etc. Men det skulle nog vara skvatt omöjligt att balansera ett sånt spel - så arkad är nog bra trots allt....

Nå, blir det nån BF sektion? :)
snappahead

KeyCat

Roligt det finns folk som gillar BF1942 eftersom den är utvecklad av ett företag i Malmö.
Vill inte blanda smolk i bägaren men provade MP demon för någon vecka sedan och tyckte det var mest B allting. Kanske det bara är jag som är kass men det var så jag kände... Kanske den riktiga versionen blir bättre???

För FPS gäller fortfarande nedanstående för min del...

MOHAA - För en snabb fragfix om man har några minuter över.
OFP:R  - För mer "seriöst" lir med kombinerade styrkor etc.

/Christer (a.k.a KeyCat)

>> It's all about teamwork! <<

griffin

Det finns en  hel del att säga om BF, både bra och dåligt. Jag håller till viss del med  dig, och kände lite så jag med första gången. Men det faktum att  jag sedan mer eller mindre suttit  fastklistrad måste ses som ett  gott betyg  och vittnar om bra potensial.

Sedan, förutom att det faktiskt kommer  en bugfix till demon, så är det ju just det, en demo. Har höga förväntningar på övriga banor och den slutgiltiga produkten. Men det kan bli riktigt tät action...

Inget slår Tribes2 i MP FPS dock! :)

Som du säger, kul med Svenskt (och i synnerhet som man är i branchen själv!)

Griffin
snappahead

Horizon

Jag gillar också BF1942. Har spelat singleplayer-demon i någon månad nu och har rätt kul faktiskt... Iofs bara ett enda uppdrag att köra (Tobruk), men det räcker för mig tills fullversionen släpps.
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

loke

Det är inte mycket som kan slå OFPR när man är många spelare som känner varandra och man spelar ett väldesignat uppdrag.

I helgen spelade vi 5 personer i ett uppdrag som började med en helikopterlandsättning. Hon som designat uppdraget spelade piloten och hon gjorde en perfekt dustoff efter att vi hoppat ut.

Vårt uppdrag var att leta reda på en crashad Cessna någonstans inom fientligt område. Cessnan innehöll hemlig kommunikationsutrustning som vi skulle förstöra.

Det var rätt så dimmigt så sikten var inte så bra, vilket var tur eftersom det kryllade av fiender. Första kontakten fick vi efter kanske en kvart då jag såg två soldater på patrull ca 0.5-1 km söder om oss. De var på väl österut. Vår sedan anropade någon annan i teamet att han såg att det var en hel squad (6-7 personer). Alla fick ordern att ligga stilla tills de passerat. Minuterna kändes som timmar men till slut rapporterades det att den sista försvunnit i dimman och vi kunde fortsätta.

Vårt första mål att undersöka var en bondgård kanske 2 km in i målområdet. Vål spanare hade försktigt snygit fram tills bondgården kom inom synhåll. Han rapporterade att allt var fritt fram. Han lade sig och spanade mot gården i kikaren medan han väntade på att vi andra skulle hinna ifatt honom. När vi gjort det så gick två man fram och undersökte området medan vi låg redo att täcka. Allt visade sig dock vara lugnt och inget spår av någon Cessna.

Nästa plats att undersöka var en liten by nordväst om gården vi just undersökt. Mellan gården och byn låg gick en väg och en liten bit väster vid vägen låg en bensinstation. Vi hade sett patruller gå längs vägen och vi var tvugna att passera den. Hela gruppen låg nu på en kulle ca 500 meter från vägen i skydd av några träd. Alla tittade spänt efter patruller. Vi hörde en jeep men kunde inte se var den var någonstans.

Plötsligt rapporterades det att man sett jeepen. Den hade varit och tankat på bensinstationen och var nu på väg därifrån, bort från oss. En patrull hade passerat och det var dags för oss att försöka ta oss osedda över vägen till en en liten skog på andra sidan. Ordern kom och vi sprang över vägen. Ingen hade sett oss.

Jag och en till gick nu försöktigt runt byn på vänster sida medan de två andra (varav en prickskytt) smög närmare på den högra sidan. Vi kröp över kanten på en kulle och spanade ut mot byn. Det första jag såg var minst 4 soldater som stod kring en lägereld. Sedan såg jag fler och andra rapporter kom in över radion. Det visade sig vara minst 20 personer där. Vi kunde dock inte se något flygplan. Befälet gav ordern om att smyga tillbaka därifrån vi kom. Vi skulle inte ha någon chans om vi blev upptäckta.

När vi krypit tillbaka några hundra meter så hör vi skottlossning. De två andra hade blivit upptäckta. Vi ser oss om i panik för att se om de sett oss också. Det har de inte, men vi lämnar inte en kamrat i sticket. Vi smyger tillbaka och ser dem ta skydd vid ett hus och försöker försvara sig. Vi hälper till från andra hållet och lyckas ta ut några fiender men de är för många. Våra två kamrater slås ut. Vi måste fly.

Vi springer tillbaka mot vägen i förhoppning om att de skall förlora oss ur sikte och det verkar för ett tag som om planen lyckas men efter inte så lång tid så ser vi flera fiender komma mot oss. Vi lyckas ta ut några stycken men de kommer närmare.

Vi fortsätter spinga mot bondgården vi tidigare undersökt samtidigt som vi anropar piloten om att komma och hämta oss. Vi tar ställning bakom huset och väntar på räddningen.

Fienden är på väg och än så länge har vi inte sett till helikoptern. Paniken börjar komma eftersom vi vet att vi inte kommer att klara oss länge när de kommer. Rätt var det är så hör vi ljudet av helikoptern och vi anvisar en landingsplats. Samtidigt ser vi de första fienderna komma fram. Jag lägger mig på marker och neutraliserar en av dem, min kamrat tar hand om den andra. Helikoptern har landat en bit därifrån och vi springer båda mot den. Min kamrat hoppar in i helikoptern men jag är lite efter. Precis när jag nästan kommit fram till den så ser jag en fiende inte mer än 40 meter därifrån som siktar på mig. Jag avlossar fler skott än jag någonsin skulle behövt mot honom, jag ser honom ramla ner och jag kastar mig in i helikoptern.

"Go, go!" ropar jag och vi flyger iväg. Vi flyger tillbaka över vattnet och landar på den ö där vi började. Vi hade inte lyckats med uppdraget, två av oss kom inte tillbaka men jag var ändå glad att vara tillbaka på basen. Vi får försöka fullfölja uppdraget någon annan gång.

loke

Jag tycker att bf1942 är för mycket av "springa och skjut" actionspel. Jag vill ha stämning, taktik och action i samma spel. OFPR är som F4 när bf1942 är som ett novalogic-spel.