Author Topic: Intressant om EU´s historia och Frankfurtskolan  (Read 2486 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

F16_Filur

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1527
    • View Profile
Intressant om EU´s historia och Frankfurtskolan
« on: October 26, 2014, 10:31:47 »
Om EU

http://www.nyatider.nu/forintelsen-av-europa-om-greve-kalergis-paneuropeiska-vision/

Utdrag:
Quote
Greve Kalergi var en märklig man med sjukliga visioner. Liksom många andra galningar skulle han ha fallit i historiens glömska, om det inte vore för att vissa herrar med mycket inflytande och obegränsat med pengar fann hans visioner tilltalande. Det är utifrån hans idéer, nedtecknade i boken Praktischer Idealismus, som EU har tagit form, en process som enligt dess tillskyndare ännu är långtifrån fullbordad.
...
Hela idén till den paneuropeiska superstaten och nationernas upplösning finns i Kalergis manifest Pan-Europa från 1922 och hans skrift Adel, som följdes upp med boken Praktischer Idealismus 1925. De planer som Kalergi förde fram uppfattades av många som sjuka och som en vansinnig mans hallucinationer, men det fanns en liten klick ytterst mäktiga personer som snart tog Kalergi till sitt hjärta.
...
Många väljare känner förmodligen inte till att det i Sveriges riksdag sitter en prinsessa, en moderat riksdagsledamot av kunglig börd. Hon är ingen prinsessa av det svenska kungahuset, hennes far är nämligen ärkehertig Otto von Habsburg, son till Österrikes siste kejsare, Karl I.

Denna grevinna, Walburga Habsburg-Douglas, har en egen plan för Europa, som knappast någon väljare har hört talas om. År 1973 var hon med att grundlägga Paneuropa-Jugend Deutschland (paneuropeiska ungdomsförbundet i Tyskland), för vilken hon var viceordförande. År 1977 grundade hon Brüsewitz-Zentrum (det kristna paneuropeiska studieverket).

(se även http://sv.wikipedia.org/wiki/Walburga_Habsburg_Douglas och http://www.moderat.se/foretradare/walburga-habsburg-douglas )

Frankfurtskolan

http://www.mises.se/2013/05/27/frankfurtskolan-och-vastmarxismen-del-1/
http://www.mises.se/2013/06/07/frankfurtskolan-och-vastmarxismen-del-ii-den-sexuella-revolutionen-och-det-terapeutiska-systemet/
http://www.mises.se/2013/06/24/frankfurtskolan-och-vastmarxismen-del-iii-sverige/
http://www.mises.se/2013/07/18/frankfurtskolan-och-vastmarxismen-del-4-den-politiska-korrektheten-som-ersatzreligion/

Från del 1
Quote
Att få människor att tänka på ett visst sätt, utan att verkligen ha tänkt, tycks vara varje totalitärt systems målsättning.

Detta anknyter till ett intressant citat från Lars Berns blogg Anthropocene:
Quote
Jag stötte nyligen på ett uttalande av superentreprenören Peter Thiel, mannen bakom PayPal, som väckte min tanke. Han sa att var gång du inte tillåts att debattera en fråga, är det ofta bevis på att något inte är som det skall. Han menade att när människor använder ordet vetenskap, är det ofta något som signalerar, som i poker, att de bluffar. Man säger social vetenskap, politisk vetenskap, klimatvetenskap, genusvetenskap etc., men man säger inte fysiskvetenskap eller kemivetenskap.  Vi säger bara fysik, kemi, meteorologi, filosofi etc. därför att vi vet att de är riktiga vetenskaper. De andra är mest tyckande och värderingar som förkläs till vetenskap för att förleda oss.
http://antropocene.se/2014/october/tiden-ar-inne-att-krossa-var-tids-skandliga-fortryck.html

Utdrag från del 4:
Quote
I den första delen gick jag igenom västmarxismens historia och övergången från renlärig marxism till vad som har kallats för marxistisk heresi i det att man förenade Freud och psykoanalysen med Marx och sociologin och i motsats till Marx satte kulturen som överbyggnad till ekonomin. Tanken hos marxisterna György Lukács och Antonio Gramsci var att man endast kan införa den ekonomiska socialismen genom att först övervinna den västerländska kulturen vars traditionella värderingar, lojaliteter och gemenskaper lade hinder för människans sanna intressen.
....
I del ett och två nämnde jag att försvararna av den kritiska metoden använt psykologin för att sjukförklara politiska åsikter, religioner och ideologier som inte passat in i de egna ideologiska ramarna. Jag gav här exempel på hur skolans teoretiker använt psykologin för att kritisera kärnfamiljen, kyrkan och kapitalismen som repressiva strukturer vilka orsakat den auktoritära personlighetstyp som påstås vara särskilt mottaglig för fascistiska, rasistiska och homofoba idéer och tendenser.
...
68-generationens idéers påverkan på den västerländska kulturen tycks ha genomgått tre metamorfoser från 60-talet till idag. Från att ha varit populära och rebelliska idéer i opposition, till att bli idéer på ständig offensiv i de större institutionerna och medierna (det Gramsci kallade: “den långa marschen genom institutionerna“ och syftade att övervinna det borgerliga samhällets hegemoni), för att nu vara idéer som omfattas, beskyddas och lärs ut av staten och där även den tidigare oppositionen kommit att acceptera dess viktigaste idéer och utgångspunkter. Numera har därför även högerpartierna i Västeuropa kommit att influeras av postkolonialism, mångkulturalism, antirasism och krav på könsneutrala äktenskap.
...
Västmarxismens idéer har gått från att ha varit rebelliska idéer i opposition mot förtryck till att bli officiell förkunnelse. Journalistkåren vid de större dagstidningarna framstår som ett politiskt korrekt frälse med inkvisitorisk makt när det kommer till att bekämpa heretiska åsikter och idéer. Taktiken är mycket effektiv eftersom heresijakt i vilket teokratiskt system som helst leder till att en stor grupp människor tiger still när de ser hur de som inte gör det blir bestraffade eller, som fallet är idag, offentligt uthängda och sjukförklarade som homofober, islamofober, kvinnohatare eller något annat. Under medeltiden hade man åtminstone anständigheten att utreda om en person var skyldig eller inte före det att personen exponerades offentligt för sina åsiktsbrott.
...
Ett sätt att få insikter om en religion är att försöka förstå dess anhängares psykologi, världsbild och känslor. Den politiska korrektheten har nu minst lika starka begrepp om ont och gott och synd och skuld som de stora monoteistiska religionerna och förkunnar en sekulariserad berättelse om människans heroiska kamp mot förtryck och orättvisor. De marxistiska symbolerna i denna historiska mytologi handlar om grupper som fallit offer för andra grupper och som reser sig mot förtrycket och tack vare ökad politisk medvetenhet, offervilja och befrielsekamp uppnår emancipation och jämlikhet. De ”onda” i denna berättelse är de grupper som representerar förtrycket: västerlänningar, män, kristna, kapitalister och heterosexuella. De förtryckta är muslimer, homosexuella och utomeuropéer. De högre sanningarna i berättelsen är sanningen om alla människors universella jämlikhet och att alla människor kan leva tillsammans i samma globala samhälle i en anda av vidsynthet och tolerans om vi bara lyckas övervinna alla förtryckande strukturer, idéer och traditioner som vi ärvt från vårt mörka förflutna. Den högre moralen är att vi har rätt eftersom denna vision gynnar mänskligheten och är bra för alla och inte endast ett fåtal. Här finns också en existentiell aspekt: kampen för de politiskt korrekta idealen ger min tillvaro en högre mening. Varje gång jag ingriper mot främlingsfientlighet, rasism, homofobi och islamofobi så tjänar jag den högre sanningen om människan och mänskligheten.
...
Liksom i George Orwells 1984 blir anomalin det normala tillståndet: ”Krig är fred, frihet är slaveri, okunnighet är styrka”. Det går att se uppenbara likheter mellan politisk korrekthet och andra politiska religioner som nationalsocialism och sovjetkommunism vilka också visade tecken på djupgående dikotomt tänkande om de ”goda” och de ”onda” och absoluta förbud mot ifrågasättande av de viktigaste högre sanningarna och myterna om det klasslösa samhället, det tusenåriga riket, den jämlika människan o.s.v.
Ett flertal av västmarxismens idéer är nu knappast längre emancipatoriska i betydelsen att de fortfarande hjälper människor att frigöra sig och att tänka fritt, utan tvärtom tvingande och kanske särskilt för den som studerar vid universitet och högskolor.
68-generationen har lyckats bli de slags auktoriteter som de själva gjorde uppror mot i sin ungdom. Här råder också en stor dos självbedrägeri. Man tror fortfarande att man står i opposition och bekämpar intolerans med tolerans när det i själva verket är tvärtom.
...
Den politiska korrektheten återkommer ofta till europeisk skuld mot islam utan att verka vilja nämna nyanserna i islams och Europas historia. 1453 intog exempelvis osmanska styrkor Konstantinopel och lyckades därifrån fortsätta den islamska expansionen över Östeuropa. Osmanerna erövrade de områden som idag utgör Grekland, Makedonien, Albanien, Bosnien, Serbien, Rumänien, Kosovo och Ungern. Mot slutet av det osmanska imperiets storhetstid stoppade det Habsburgska riket deras expansion utanför Wiens murar och ett fredsfördrag slöts 1699. Osmanerna förlorade därmed alla sina besättningar i Centraleuropa, medan flera länder på Balkan fortsatte att vara ockuperade fram till mitten på 1800-talet, d.v.s. i ca 400 års tid. I Västeuropa intogs Sicilien av en arabisk och berbisk styrka redan 652 och 711 föll Spanien under umayyaderna. Umayyaderna kallade sitt nya rike Al-Andalus, vilket även kom att omfatta Portugal. Under 900-talet uppskattar man att Al-Andalus hade en muslimsk majoritet bland befolkningen. År 722 inledde kungen av Asturien ett kristet Reconquista efter slaget vid Covadonga år 722. Umayyaderna började emellertid inte att retirera på allvar förrän de blev svårt besegrade av Karl Martell i samband med slaget vid Tours den 10 oktober 732. Efter 500 år, år 1236, var endast Granada kvar som en region som dominerades av muslimer. Under dessa tider av ockupation förekom dessutom en omfattande slavhandel med européer till marknaderna i Mellanöstern. När hörde man en turkisk minister be om ursäkt för ockupationen av Konstantinopel, dagens Istanbul? Det mest politiskt korrekta vore förmodligen att be om ursäkt för att man överhuvudtaget försvarade sitt land mot invasion. Detta har man också gjort. Politiskt korrekta menar idag att spanjorerna vid Reconquistan förstörde mycket av den vackra mosarabiska kultur som umayyaderna byggt i landet. Den visigotiska kultur som umayyaderna själva förstörde i samband med deras invasion omnämns däremot inte. Att inte se till historien är en arrogant inställning eftersom vi känner det förflutna långt bättre än vad vi känner framtiden. Huvudskälet för att se på historien är i sin tur att skapa en bättre framtid, inte att återvända till ett förflutet tillstånd, söka någons skuld eller att konstruera ”kränkta minoriteter” i nuet.

F16_Filur

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1527
    • View Profile
Re: Intressant om EU´s historia och Frankfurtskolan
« Reply #1 on: November 26, 2014, 14:37:36 »
Lite humor om Walburga  :)

Prinsessa Walburga Maria Helene Elisabeth Franziska Habsburg Douglas, född von Habsburg-Lothringen, ärkehertiginna av Österrike, prinsessa av Ungern, kretsordförande för Moderaterna i Flen och riksdagsledamot (åtminstone när det begav sig).

Hej Domstol - Walburga Habsburg Douglas - 1/2

Hej Domstol - Walburga Habsburg Douglas - 2/2

Mjahaa... en liten gård på landet ja...

Jaa.. jag har en granne som landar där ibland haha....