News:

No significant change

Main Menu

Online nu

Started by Swebeast, December 19, 2008, 16:27:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Rivvern_

Det enda svaret på det Horizonten är träning. Jag tycker flygningen går jättebra nu när man kört ett tag. Och ramp starterna går fort nu med.

Hindarna var svåra. Det kan jag hålla med om.

Horizon

Nej, det är inte träning som behövs, det är något som är fel. Jag känner tydligt skillnaden mellan när helikoptern är "som vanligt" och när den börjar bete sig så. Ibland har det hänt mitt i ett uppdrag och ibland är den sån från starten. Jag funderar på om det har att göra med trimmen, ofta börjar det när jag trimmar. När allt är som vanligt kan jag flyga riktigt bra nuförtiden, men när den dummar till sig åker jag omkring som en full... tja, fiskmås.

Lurar på om det kan ha något med joysticken att göra, den är ju rätt gammal nu. "Gasen" hänger sig lite då och då och jag undrar om inte själva stickan också börjar bli sliten i sina pottar eller vad det nu är som sitter där inne.

Och ramp starten går inte fort, det tar 2-3 minuter att komma i luften och jag är otålig... och på dåligt humör idag....
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

watar

Det jag funderar på är om det har något med AP'n att göra. Jag råkar ut för det nån gång ibland när jag gör en hastig inbromsning på låg höjd att den släcker ned alla tre AP Hold funktionerna, antingen står de och blinkar eller så slocknar de helt och det känns om man sitter i en liten båt, det gungar och kränger åt alla möjliga håll. Fort slå på dem igen och återfå kontrollen innan man går ner i nån stackares potatisland.
Plockat ihop lite trådar om detta
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=35444
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=36246
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=44785

Angående stickan så är det nog troligt att den börjar ge upp. Jag använder inte gasen alls på min längre, för opålitlig. Sen börjar rodret ge upp nu, deadzone blir större och större. Så det blir nog snart att inte äta på en månad och köpa en G940 istället.

Horizon

Tack watar, ska kika på det där första du sa om AP'n. "Som att sitta i en liten båt som gungar och kränger" var en bra liknelse! Precis så känns det. Första posten här beskriver det klockrent:

http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=44785

Det kanske är dags att pensionera min gamla trotjänare till slut. Frågan är bara vad jag ska ha istället. Vill inte ha några pedaler för det har jag inte plats med, vill hellre har twist handle för roder. Sen hade jag helst inte haft separat gas och sticka heller för det tar också så jäkla mycket plats. Nackdelen är att jag aldrig flyger med HOTAS, men jag är ju van sedan tidigare... Ska jag ha HOTAS verkar en Saitek X52 bra, men vad finns det för bra "singlestickor"?
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

Justin Case

Återigen sitter jag här på NOSIG och pekar mot SIMHQ, kika på den här artikelserien vettja!

http://www.simhq.com/_air13/air_426a.html

Rivvern_

Ja det är nog AP som hoppar ur. Det är knepigt när den börjar strula. Svårt att få koll på koptern igen.

Horizon

Hehe, ja ni som inte varit fulla fiskmåsar redan kan ju testa att klicka ur den. :)
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

ft

"Det satt en mås på en klyvarbom
och torr i strävan var kräket..."

Värstkustbor... :D

Stercus accidit
---
Quando omni flunkus moritatus