Author Topic: Era PPM-fonder (och en hel del om aktier)  (Read 53077 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

F16_Filur

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1527
    • View Profile
Re: Era PPM-fonder (och en hel del om aktier)
« Reply #280 on: October 26, 2014, 10:26:10 »
Stefan Torsell, tidigare krönikör på Avpixlat, spekulerar här kring bostäder och belåning i förhållande till invandringen. Om jag läser honom rätt menar han att det är de "integrerade svenskarna" som håller igång bolånemarknaden, genom att fly till lugnare nybyggda områden allteftersom segregationen breder ut sig. Exakt hur systemet kommer att krascha talar han dock inte om. Jag menar, det är ju alltid någon specifik teknikalitet som får bägaren att rinna över.

Utdrag:
Quote
Sverige ligger nu sexa i världen för hushållens skuldbelåning enligt tidningen Dagens Industri. Den sammanlagda skulden (staten, kommunerna, hushållen) enligt Riksgäldskontoret och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) ligger på cirka 5 000 miljarder kronor, om man räknar samman dessa tre källor. Situationen är värre än i Grekland före kollapsen.

Bostäderna är slut. Priserna stiger. Ungdomar från landsbygden måste tacka nej till utbildningar i städerna därför att de inte kan få någonstans att bo. Stadsungarna bor kvar hemma och kan utbilda sig, men inte leva ett vuxet liv.

Vi måste bygga ett nytt Norrköping varje år för att hålla något så när jämn takt med inflyttningstrycket, men det blir för lånade pengar. ”Flyktingarna” kan inte betala hyrorna, så byggbolagen bygger för de svenskar som kan få lån. Pengarna styr och bostäderna byggs i ”svenska” segregerade områden. 75 procent av nybyggnationen i dag är småhus eller bostadsrätter.

Upphör invandringen så minskar efterfrågan på bostäder och därmed banklånen. Hela tillväxten sedan år 2000 beror på lånade pengar. Invandringen i sig själv skapar inget välstånd, men den ser till att människor lånar pengar till bostäder. De pengarna skapar efterfrågan i den svenska ekonomin när de är i omlopp. Upphör invandringen hamnar Sverige i en ekonomisk recession. Fortsätter invandringen så växer landets låneskuld ännu mer tills systemet kraschar. I journalisternas frågeformulär finns inte denna verklighet.

Räkna med stora överraskningar efter valet när dessa problem måste hanteras. Uteslut inte nyval inom två år.

http://www.nyatider.nu/journalisterna-styr-valdebatten/  Publicerad: 12 september, 2014