News:

No significant change

Main Menu

Min egna FighterDeskpit

Started by Subroc, February 24, 2006, 11:35:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Subroc

Har precis flyttat ut i villa och fått en massa extra utrymme, Vad ska man då göra med det extra utrymmet? Jo naturligtvis ska man fylla det med massa "skräp" (Läs användbara grejjer) som min kära fästmö brukar kalla det. Vad kan väl vara mer användbart än en cockpit/deskpit.

Tänkte köra det riktigt lågbudget utan några krav på att efterlikna en riktig cockpit, utan mera bara utlokalisera diverse knappar i en cockpitformad trälåda för att göra det lite mera mysigt än ren skrivbordsflygning. Har än så länge bara kommit ett litet steg ifrån dröm-stadiet och faktiskt börjat titta på vad som är fysiskt möjligt att bygga.
Tanken med bygget är att jag ska försöka dokumentera det så mycket som det går för att när det hela är klart ställa alla ritningar till allmänhetens förfogande.

Mina tankar hittils:

Efter lite funderingar så har jag kommit fram till att det vore trevligt att göra hela bygget så modulärt som möjligt, att kunna köra deskpiten tillsammans med en massa olika simulatorer utan att för den delen behöva löda om varenda liten kabel.

Simulator
TBA. men nånting som flyter på i <1GHz, <768Mb

Hotas
Min gamla hederliga Saitek x45
pedaler tänkte jag bygga om ett par gamla racingpellar så de verkar på rätt axlar.

Instrumentering
USB-keys är beställt
http://www.opencockpits.com/modules.php?name=Content2&pa=showpage&pid=54

Har gjort lite raider i skrotlådan på jobbet och kommit över en del användbara knappar.
Jag tar gladeligen emot förslag på var man kan hitta billiga knappar.

Skissar lite på hur jag på snyggast sätt ska kunna interface:a mellan knapparna och usb-keys. har mina planer på att etsa ett korskopplingskort med plats för kretskortsplintar samt en 40-pol kontakt.

Display
Hade varit guld med en projektor men det känns inte som jag har budgeten till såna utsvävningar, ska försöka övertyga våran datortekniker att 19" skärmar är omoderna och måste bytas ut ;)

Stomme
2" X 4", masonit, skruv. Har lite idéer om hur jag vill bygga upp allting. Ska försöka ta mig iväg till ett byggvaruhus snarast och köpa upp mig på lite material

Är alltid tacksam för kommentarer och idéer. Ska försöka uppdatera denna post så fort det händer något, men jag är rädd för att detta kommer att bli ett långtidsprojekt.

Mvh
Subroc


Rivvern_

Fick en idé dock inget tips direkt.. Ser att du flyger moderna simulatorer. Kom att tänka på WWII eller motsvarande! Vore det inte coolt att ha en cockpit/deskpit a la WWII!
Strunta i knappar! Det ska vara vippströmbrytare! Och stoppa in några mätare. Hitta några slitna oljetryck,vakum och temperaturmätare på bilskroten! De behöver inte funka.. Bara koppla lamporna till en transformator. Och smeta in lite motorolja för dofternas skull.. Oj nu svävar jag visst ut!  :D

Skulle själv vilja ha en cockpit men det lär inte vara tillåtet förrens jag fått mitt alldeles egna rum/källare/garderob. Vi har en killa på forumet, Nauwa, som är troligtvis världsbäst på att göra en Viggensimulator ;) ;) . Han ger säkert råd och tips!

Lycka till och Välkommen till NOSIG.

PS. Vi har en tråd där man kan presentera sig själv om man vill.. Vet inte exakt vart men den är inte svår att hitta.

Nauwa

Japp, nu vaknade jag också  :D

Som ett alternativ till X-Keys så kan jag tipsa om denna
http://www.opencockpits.com/modules.php?name=Content2&pa=showpage&pid=54

€24 är ju lite billigare

Jag har ju bara byggt mot MSFS å då sköter man interfaceningen (vilket ord) mot annat än tangentbordsemulering, men andra simulatorer så skulle kortet jag tipsar om passa utmärkt.

http://www.simpits.org finns en hel del länkar och bilder där man kan inspireras.

Spik är inte bra i cockpitbyggen, man vill ofta kunna ändra under byggets gång, använd skruv.

Nu tillbaka till min Viggencockpit, å lycka till!

Nauwa

SledgeHammer

Mvh  - Stefan -


Nauwa

Där satt den ja, som en spik i cockpit, eller näe, man skulle ju skruva :D
Men jag tyckte mitt ord var så beskrivande och bra

Subroc

Jo USB-keys var ju onekligen billigare, men det verkar som programmet som följer med kräver lite mer kodknackande, något som inte är min starka sida. follade i manualen och fattade inte ett dyft.

och spik hade jag nog inte heller tänkt att använda efter som jag inte kan bygga den på plats utan den måste transporterad från garaget till källaren

Nauwa

Näe, det är inte nå kodhackande om du ska köra den som en keyboardemulator, det är bara ett program som körs i bakgrunden. Detta program läser en .txt fil där du talar om vilken "keypress" som ska skickas när du trycker på en knapp ansluten till interfacet.

Om man vill låta SIOC dra nytta av detta kort, då är det mera kod som ska skrivas, men i ditt fall så behövs inte detta.

Subroc

ok, läste igenom manualen som hastigast, var inte helt lätt att förstå "Spangelskan"
då verkar ju detta heltklart vara alternativet för mig.