Kineserna är på krigsstigen

Started by Horizon, April 16, 2005, 12:39:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

granQ

han hade ju rätt i 1 år..

kortsiktighet är ju lättast att ha rätt i, så varför krångla ;)

sen usa för ju krig för oljan, ingen större hemlighet i det.
Skillnaden mot kina är att dom också har grymt med allierande som dom kan ha baser i. Sen att omvärlden viserligen säger ifrån när USA yrar runt i mellanöstern så är dom ändå relativt "goda".. om kina gjort samma sak så hade nog tongångarna varit helt annorlunda. Ultimatum på att dom skulle lämna osv.
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)

Mr_Pyro

Handlar inte det hela om att Kina vill framställa Japan i en dålig dager och på så sätt sätta käppar i hjulet för Japans strävan att bli en permanent medlem i FNÃ,´s säkerhetsråd?
Har väldigt svårt att tro att dessa protester inte är iscensatta av Kinas styrande organ. De lär ju ha ett antal miljoner fanatiska partimedlemmar som dansar efter ledningens pipa.

För övrigt så borde väl det imperalistiska Kina börja med att be om ursäkt för sin okupation av Tibet och de illdåd som den Kinesiska armen utfört där de senaste 50 åren! X-(

Skulle dessutom vara intressant att analysera Kinesiska skolböcker i Historia :D
Den aktuella Japanska skolboken annvänds typ av 10 skolor....Hur många finns det 10 000?


mvh
/Mr_Pyro

granQ

sen, hur mycke har vi läst om svenska plundringar osv?

Blodbad läses endast om det är små 08:or som får huvudet rullande ner längs torgen.
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)

Jotte

#11
QuoteOriginally posted by granQ


            sen, hur mycke har vi läst om svenska plundringar osv?

Blodbad läses endast om det är små 08:or som får huvudet rullande ner längs torgen.

En heldel faktiskt. Iallafall i den skolan jag gick. Det framgick klart att svensk framfart i östersjöområdet inte precis var något befolkningarna såg fram emot. Samma sak för befolkningarna i Skåne, Halland och Bohuslän. Är ju en sådär som svenska armen föraktfullt kallade "snapphane" på båda sidor i min släkt (Skåne och Bohuslän) Att man sen tydligen ska vara en bastardavkomma till Rutger von Ascherberg, plundrare av stora mått, är ju lite kul i sammanhanget.
Om jag inte minns fel så dog procentuellt fler polacker i ett av krigen på 15 eller 1600 talet mot Sverige än vad det gjorde under Nazitysklands "överhöghet".

Äldre skolböcker innehöll en väl friserad bild av den "ärorika stormaktstiden" men iallafall jag fick inte den bilden nerkörd i halsen under gymnasiet tack och lov.

Jotte

Kinesernas luftburna divisioner håller på att mekaniseras....


Mer info här.

Horizon

Varför ser jag Rotums Kanoner och Krut framför mig när de förevisar "The Fighting Egg"? :D Men... jag antar att kineserna har bättre koll än så...
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

SledgeHammer

Äh... slänger man ut tillräckligt många soldater först så landar ju iaf den nya fina burken mjukt när man fäller den i sista vågen.
Mvh  - Stefan -


granQ

Oroligheterna har även påverkat asiatiskabörsen, vilket slagit hårt. Tappat 500 kronor bara på någon vecka, så nu ligger jag ynka 46 kronor plus, fortfarande vinst på fonden men kom igen nu, fly inte från dom asiatiska bolagen.. dom, JAG behöver erat stöd.

Positivt är dock att japan gjorde nyligen den största "förlåtelsen" hittils i jakarta där kina, japan träffades nyligen och samtalstonen förbättras.

Läste i tidningen att bråket nog handlar om inte bara boken, utan om japans som säkerhetsmedlem i FN samt, nytt för mig, rikedomarna i vattnet mellan?

Finns det olja, är det fisk, någe annat?
http://www.granq.se Mitt egna krypin.
http://www.anrop.se Mer soldater, mindre flyg :)