News:

No significant change

Main Menu

Physics Processing Unit

Started by zurgoth, March 18, 2005, 13:20:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zurgoth

QuoteThe answer is actually an add in card with either PCI Express or a PCI interface with up to 128MB of dedicated GDDR 3 memory that will take over all physics in the games. We saw some cool demos done in software on a laptop of what this card can do. It can operate with 32000 particles/rigid bodies or should I say bones? [You should, Fudo, you should. Ed.] When we talk about fluids, such cards can handle up to 50000 rigid bones. A CPU can do a couple hundred at the most.

Läs mer här :) intressant.....

http://www.theinquirer.net/?article=21648


Mupp

Får jag? Får jag?

Varit uppe förr!

Yesss! Jag hann före dom vanliga!




Sorry, jag kunde inte motstå...

Obizzz

Jag tänkte säga till om det innan idag men jag tänkte att Zurgoth är ny här och vi ska inte skrämma bort honom :D

Kul att se att du postar mer och mer förresten!
"It's not easy because it's difficult" - François Duval, Rallye de France 2004
--------------------
Martin Ãâ€"berg
www.martinoberg.se

mar.oberg på googles emailtjänst

zurgoth

Hoho!
Old news med andra ord :D
Ja.. baby steps typ :p


Mupp

Inget ont som inte har nåt gott med sig, förra gången läste jag aldrig vad det handlade om, nu var jag ju tvungen. Eftersom det blir mer förvirrande om vi diskuterar samma sak på flera ställen tänkte jag fråga om nån tror att det kommer slå? Visst, det är en strålande idé, på sätt och vis, men hur många kommer pröjsa extra för ett kort man inte ens sätter sladdar i? Kanske låter löjligt, men jag tror den Grå Massan (ni vet, dom där som spelar såna där spel med gröna grejer ovanför huvet på folk) resonerar lite så. Det krävs en Halflife-efterträdare där blodstänket bildar vackra (och fysikaliskt korrekta) moln, med det där kortet som hårdvarukrav, samtidigt som simjävlarna måste pyssla med nåt häftigare än att försöka få varandra i säng hela tiden. Inte sån fysik det handlar om.

Nä, jag siar en konkurs för dom där stackrarna, eller ett uppköp, och att kommer grafikkort "med fysikstöd" från satans ATI 1-1Ã,½ år senare. Och simulatornischen kommer tyvärr att få vänta på kollisionsmodeller som medger att man klonkar ihop med sin tvåa och ändå kan flyga hem, minus en vingspets. För nej, vi är för få, och ED har sagt att vi brukar sno saker, så några pengar till en optimal Lomac/Falcon/OFP/SH3-gröt kan det inte bli tal om. Eventuellt kan det bli aktuellt med en nyutgåva av nån gammal som ingen köpte, lagom till pontus&amerikanerna ger sig på nästa arabland. För övrigt kommer SLI dö en naturlig död när nvidia kommer ihåg vad som hände sist, och trycker ihop det på ett kort som drar ~250W. Tack för det, Televerket!



Oj va skönt att vara cynisk! Nu glömmer vi det här, om ingen svarar så försvinner det snart. Om nån gräver upp det här om ett år och påvisar mina fel skickar jag APB på vederbörande.


Kul förresten, zurgoth eller jag?

SledgeHammer

Klart att det kommer att bakas in i något (troligtvis gfx-kort). Se hur det gick med 3D-stöd. =)
Mvh  - Stefan -