News:

No significant change

Main Menu

Roderpedaler

Started by Esau, June 30, 2004, 22:06:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bax

det låter ju mer som om programeringen av axeln eller tilldelningen i spelet blivit fel, då du ser hela rörelsen då du kallibrerar. Vilken sim lirar du ? I tex IL2 så måste du aktivera axeln längst ner bland HOTAS delen av keymappen och inte mappa tangentbords kommandona för fullt roder utslag på pedalerna.
mvh
bax
Bax
87th Stray Dogs VFW


Esau

#9
Ett litet förtydligande. Det är när jag kalibrerar manuellt via Hotas Control Panel jag ser hur staplarna visar värden som ökar analogt. Men när jag använder Hotas Cougar View och ser på ZR-stapeln för pedalerna visar de endast max- 0- och minvärden, ingenting däremellan. Det är likadant i spelet, rodret fladdrar mellan neutral, max vänster, max höger. Det kan bli lite "över-reaktioner" när man flyger med rodret på maxvärden.

Esau

Jag har försökt med massor av potentiometrar nu men alla ger samma resultat, de ger max vänster,höger eller mitti vid den grafiska kontrollen och i spelet.
Det är lite konstigt eftersom staplarna som markerar rörelsen i axeln ger analoga värden.
Min antenn-potentiometer har liksom fördröjt verkan när jag vrider den  snabbt, ökar/minskar värdena lite i taget tills den kommit till rätt intällning. Kan dessa fel hänga ihop?

Esau

Tja jag ger upp. Jag återgår till min gamla joystick. En annan sak när jag skall kalibrera Ant Elev och skruvar den till sitt minimivärde (0) och låter den stanna där ungefär 10 sekunder, ökar värdet succesivt under en halv minut för att stanna på 241 enligt kalibreringsskalan. Man rng funkar däremot perfekt. Kan den misslyckade kalibreringen av roder och Ant Elev ha något samband?

Esau

Det har fixat sig det var mycket viktigt att få exakt rätt motstånd.

Rivvern_

Härligt att höra! Det är alltid roligt när det går bra för folk....     ;)

Mikke_EAF331

Och vad var rätt motstånd? 50 kOhm?
Mikke_EAF331, C.O. EAF

Obizzz

"It's not easy because it's difficult" - François Duval, Rallye de France 2004
--------------------
Martin Ãâ€"berg
www.martinoberg.se

mar.oberg på googles emailtjänst