News:

No significant change

Main Menu

VR för hemmet?

Started by ft, September 13, 2004, 14:03:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

ft

Microvision har dragit igång stora fälttester av en hjälmmonterad display för markstridsbruk. Den utprovas i en version primärt avsedd för fordonsbefälhavare men fler tillämpningar väntas. Displayen baseras på retinal scan-teknik, d v s lågeffektslaser som ritar upp en rasterbild direkt på näthinnan. Tekniken medför att bilden alltid är i fokus och att upplösningen i princip bara begränsas av den precision med vilken man kan styra lasern.

När den här tekniken sätts i produktion i stor skala lär priset gå ner. Det kan innebära högkvalitativ VR-teknik i en prisklass tillgänglig för hemanvändare.

Stercus accidit
---
Quando omni flunkus moritatus

Bax

Det kommer att ta emot att flukta in i en laser !
mvh
bax
Bax
87th Stray Dogs VFW


KeyCat

Hehe, håller med dig lite där Bax men tror att det är denna teknik som kommer att
gälla för VR utrustning framöver.

VR hjälmar/glasögon har ju funnits på marknaden ett antal år nu men de har inte lyckats komma ner i vettigt pris och en stor del beror nog på att optiken som behövs för en bra VR utrustning med LCD-skärm framför varje öga blir dyr även vid masstillverkning.

Är helt övertygad om att VR hjälm/glasögon kommer att bli nästa stora grej för oss simulator nördar inom en inte allt för avlägsen framtid :p

/Christer (a.k.a KeyCat)

>> It's all about teamwork! <<

SledgeHammer

Äh, varför ta emot? Det är ingen 50W lysa-på-månen-och-mäta-tiden laser. =)
Mvh  - Stefan -


Phlerp

Det coolaste med sånt där är väl att det handlar inte om virtual reality utan augmented reality. Dvs man behöver inte byta ut hela verkligheten utan bara delar. Tittar man neråt skulle man kunna göra så att du fortfarande ser dina fingrar och tangentbordet, men ovanför det är det ser man simulatorns värld.

Maverix


SledgeHammer

Mvh  - Stefan -


ft


Stercus accidit
---
Quando omni flunkus moritatus