News:

No significant change

Main Menu

usb och hörlurar till frontpanelen

Started by F16_Filur, August 13, 2004, 23:20:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

F16_Filur

Någon som har tips? Känns lite jobbigt att prova sig fram. Köpte ett nytt miditower, men kablarna där är inte märkta som i NF7-S manualen.

Varför är inte detta standardiserat? Har byggt med fyra olika moderkort sammanlagt och på alla är det olika. Med FPIO1 (hdd-led, pow-on etc.) har jag alltid fått prova mig fram, och sen rita av hur det ska dras. Stämmer aldrig helt med mobo-manualen.

F16_Filur

Ha! Jag fixade det! Man ska bara sätta igång verkar det som :-OO .

Men, det är ett pilligt och svåråtkomligt jobb. Usb-enheten var lättast, det enda som saknades jämfört med manualen var ytterligare en kontakt till "ground". Skippade helt enkelt den sista (pin 10) av dessa.

Till FPIO2 (analog audio output) var det en aning knepigare. Den verkar stödja en extra funktion som mitt chassi inte har  "digital S/P DIF output" kontakt, så där var det enkelt att räkna ut den extra "ground" hörde till denna. Saknades gjorde också sladdar till två VCC.
Resten gick att tyda.
Om man inte använder frontpanelen sitter två byglar över "front right" och "front left". Sladdarna kallades lite annorlunda, men rätt där är att "in" ska vara till vänster och "out" till höger.

Kvar blev en chassisladd kallad mic/B, vad gör den?