News:

No significant change

Main Menu

Probläääm...

Started by Jotte, January 14, 2004, 05:46:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jotte

Jag har vad det verkar problem med mitt grafikkort. Efter ~5 minuter i grafikkrävande spel som Flashpoint och IL-2 FB så låser sig skärmbilden (FB) eller blir svart (Flashpoint) Datorn slutar liksom att svara och jag blir tvungen att "reseta". Den startar dock om precis som den ska.
Min fläkt på grafikkortet har sedan en tid fört väsen ett tag vid start men sen har den tystnat till ett lägre "skraltigt" ljud pga obalans. Jag mistänker att det är överhettning för det funkar helt perfekt när kortet inte ansträngs (tex surfa och ordbehandling)
Dock så satte jag in en 12V chassifläkt nu här på morgonen och den ska enligt utsago på paketen sänka VGA temp med ~19 grader men problemet kvarstår ändå.

Kan problemet bero på något annat än överhettning?

Jotte

#1
Körde just med lådan öppen och kikade på den lilla gynnaren till GPU fläkt..... Gissa varför den låter mindre efter ett tag! Jo den går saktare och saktare tills den sniglar sig fram!

Vad tror juryn om en Arctic-cooling VGA Silencer?
LÄNK

Horizon

Jotte:\>> Köp kylaren som du och jag pratade om (Zalman ZM80C-HP). Ta också den där tillbehörsfläkten (Zalman ZMOPT1), eftersom du sitter på ett kort som blir ganska varmt.

Osis på grafikkortsfläkten! Har aldrig hört om en sådan som bara lägger av på det där viset. Har du garanti kvar på kortet ska du väl bara kunna åka till dina "gubbar" och låta dem fixa det... eller?
We're standing here by the abyss, and the world is in flames
Two star-crossed lovers reaching out, to the beast with many names

Jotte

Sorry Erik, skaffade mig en VGA Cooler istället. :) Den kunde jag få direkt, den är tyst (även på HIGH RPM) och så monterade de den åt mig. :)

Kortet är köpt på postorder via nätet på JME och jag hade inte någon lust att skicka iväg det bara för att fixa en 50 riksdalers fläkt (Powercolor har fläktar som ligger i underkant som standard)

Nu skriver jag detta meddelande med mitt nya trådlösa MS Optical Wireless Desktop Executive Edition. :D