Author Topic: Presentationer  (Read 21351 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ft

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2725
    • ICQ Messenger - 612969
    • View Profile
    • Email
Replying to Topic 'Vem är jag och vad sysslar jag med?'
« Reply #8 on: February 23, 2004, 22:44:58 »
Fredrik heter jag. Jag är flygingenjör, bor i Linköping och jobbar mest med att flytta pengar. Jag tjänar in dem på Saab på ena sidan av stan, där jag skriver instruktioner för klargöring av Gripenkärrorna, och bränner dem sedan på tysta glasfibervingar på Malmen på andra sidan stan där jag segelflyger.

Jag har tagit mig hit från det vackra Norrland (Gällivare, Skellefteå) via några år i Lund, några år i Västerås och kortare perioder i USA och Uppsala. Jag jobbade under tiden i Uppsala som lastare på Arlanda. Charter, såklart. Många smugglade spritflaskor har jag på mitt samvete! :D

Annars så är film och böcker stora intressen. Musik såklart, gammal punkare och sånt går aldrig obemärkt förbi. Spelar badminton, väntar på inlinessäsongen, hittar två gånger i veckan en ny ursäkt för att inte ta mig till gymmet...

Stercus accidit
---
Quando omni flunkus moritatus

simulacra

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 10
    • ICQ Messenger - 95534681
    • View Profile
Replying to Topic 'Vem är jag och vad sysslar jag med?'
« Reply #9 on: February 27, 2004, 01:59:12 »
Jag heter Christopher Levin, och anslöt mig till detta forum för, uuhm, 2 timmar sen, typ.
Jag är 24 år gammal och är född och uppväxt i stockholm.
Jag gjorde lumpen på S1 i Enköping, skulle gjort det som närskydd, men tack vare försvarhärket så blev jag stabsnisse istället.

Mitt flygintresse har hängt med mig sedan barnsben, men jag har på senare tid tyvärr insett att mitt synfel kan komma att bli ett oöverstigligt hinder för en framtida flygkarriär =(

så att nu satsar jag på mitt andra intresseområde, musik, jag pluggar för tillfället till ljudtekniker hos SAE i solna, och hoppas att få åtminstone flyga kommersiellt mellan jobb.
:)

BloM

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
    • View Profile
    • Email
Replying to Topic 'Vem är jag och vad sysslar jag med?'
« Reply #10 on: April 29, 2004, 21:28:22 »
Jag heter BloM :D och bor i Rimbo några mil norr om sthlm.
Har alltid gilalt flygplan och helikoptrar. Även simulatorer och verkliga spel. Första simulatorn jag lirat var JF2 (jetfighter2 som var riktigt grymt eller kom inte ihåg versionen men en riktigt tidig. Sen har de inte blivit mkt simulatorer men har lirat silentheroes flitigt med helikoptrarna. NU fastade jag för nosig och håller på o fixa Falcon 4 så ska se hur de går med min flygkarriär. har inte gjort lumpen än men går i FBU och Hemvärnet. Hoppades på att kunna utbilda mig till hkppilot men ja vet inte hur de blir med de :P

Har inga barn om ni undrar. Men kanske ska få i julklapp eller va dem nu sa :S

Swebeast

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 605
    • ICQ Messenger - 907636
    • View Profile
    • Email
Replying to Topic 'Vem är jag och vad sysslar jag med?'
« Reply #11 on: May 10, 2004, 10:20:36 »
Swebeast´s tur...

Jag heter Anders Meigård och är född -69 i en liten håla som heter Perstorp i Skåne. Är gift med Marie och har två barn årsmodell -99 (Johanna) och -01 (Emil).

Gjorde lumpen på Närskyddspluton, F5 89-90 för att ett år senare gå Flygvapnets Officershögskola i Halmstad. Gick på trupp i ett år och bytte sen till Beredskapspluton för att jobba som bevakningschef och räddningsledare på Krigsflygskolan i Ljungbyhed.

Är idag kapten och jobbar på Försvarsmaktens Halmstadsskolor som kurschef på Flygvapnets Räddningsskola (heter egentligen "R3" och står för Räddning- Röjning och Reparation, kan utveckla det om någon är intresserad). Utbildar i huvudsak militära flygplatsinsatsledare och brandmän. Har lämnat Skåne och bor i Halmstad nu.

Intresset för datorer började när Jesus var ung :p  med VIC-20,  Sinclair ZX81 och  Sinclair Spectrum+; den med hårda tangenter :), kompisarna hade den vanliga med gummitangenter och andra märken typ Oric-1. Första PC köpte jag -88 och har följt Falcon eran från början. EF2000 var min favorit i många år (speciellt med Tactcom-tillägget med 3D grafik, wow vilket lyft!) till Falcon kom. Andra spel som jag kör är wwiionline, OFP och LOMAC (+ Bolibompa med Emil :D)

För att personifiera Anders kan nog ordet "prylgalen" sammanfatta! Är tokig i prylar och köper gärna mycket och ofta :D . Datorer, bilar, radiostyrd helikopter, Palm Pilots, mobiltelefoner, teknik....teknik....TEKNIK!! Jag gillar också att resa. Min fru och jag har kuskat runt på Europas vägar i många år (bilsemester på sommaren och charter på vintern). Fast nu med småbarn så har det legat i träda en del.

Jag har anordnat en del LAN möten här i Halmstad och kan varmt rekommendera att delta i ett sådant; man träffar folk med samma intressen och utbyter erfarenheter. NOSIG gänget är ett mycket trevligt gäng med ett BRETT spektra av kunskap vilket gör varje träff, oavsett om det är LAN spel eller ett studiebesök någonstans, guld värt.

/A

Gud och soldater vördar vi när tider av fara de stå oss bi
när faran är borta och fyllda är faten då glömma vi Gud och förakta soldaten
--------------------------------------------------------------------------------------
ASUS P8P67 <> Intel i7 2600K <> Noctua NH-D14 <> Corsair SSD Force Series 3 240 Gb <> Corsair Vengeance DDR3 16GB <> Gigabyte GeForce GTX 580 1536MB SOC

Ickx

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 92
    • View Profile
    • Email
Replying to Topic 'Vem är jag och vad sysslar jag med?'
« Reply #12 on: May 14, 2004, 15:38:13 »
Det var någon som skrek att man skulle skriva här i tråden om hur man hittade nosig så det är väl bara att sträcka på sig och lyda antar jag.

Hej, Jocke heter jag. Jag är född samma år som Nelson Piquet tog sin andra VM-titel, dvs 1983. Jag bor för närvarande i Linköpings studentgetto och planerar att stanna där de närmaste åren. Rötterna ligger ett gäng km åt nordost på holmen i norra Östersjön. Åland alltså så någon militärtjänstgöring blev det icke (demilitariserat, neutraliserat).

Första kontakten med flygspel kom med MS FS på den tiden då det var monokrona monitorer som gällde. Kunskaperna i övrigt var inte så stora men jag kunde lyfta och fälla upp hjulen. Mer kommer jag inte ihåg faktiskt men mins att man kunde komma till trevligare miljöer om man tryckte randomiserat på tangentbordet :D Sen kom det av olika anledningar ett långt uppehåll med flygspel. Nästkommande kontakt var FS95 vilket spelades betydligt seriösare än de tidigare försöken. Sen dess har alltid FS funnits men varierat en del i hur frekvent det kördes. Just nu är jag nere i en ganska djup svacka men det gäller å andra sidan spelande i stort.

Beväpnade plan har jag inte flugit så mycket. Den första riktiga kontakten var på Amiga i F-16 Fighting Falcon. En del MS Combat FS blev det senare. Falcon 4 ville jag ha men min dator orkade inte med det alls. Tänker nu och då hur jag såg kartongen i en butik men tyckte att det inte var någon ide. Just nu är det nästan bara Jane’s F/A-18 som körs. Mest därför att jag har en förkärlek till hangarfartyg samt att det rullar fint på bärbara. En del IL-2 FB har jag kört men är så dålig så har aldrig vågat visa mig. Lo-mac är för tungt för mig. Insåg dessutom att jag inte alls gillar att inte kunna fingra på knapparna.

Något som jag spelat mer än flygspel är bilspel. Den realistiska sorten är det som gäller, favoriten är helt klart Grand Prix Legends. Det är svårt att göra ett spel som innehåller mer. Formel 1 och 60-tal, det är helt enkelt oslagbart. Dessutom kanonspel för multiplayer. Förutom det har jag kört lite Nascar (Papyrus) och lite av EA’s F1 spel som är helt ok.

Just ja, spelat en del Operation Flashpoint också men som alla andra spel samlar det dam för närvarande. Gillar också Rainbow 6 serien.

Som antytts tidigare är ett stort intresse förutom flyg Formel 1. Det är mitt klart största intresse, en förkärlek till historia också så det blir en trevlig kombination då det finns mycket intressant att söka kunskap om. Ett besök live var det varit hittills, ett andra kommer i höst.

Framtidsplanerna är ganska vaga men vill ta flygcert någon dag och kommer att börja flyga RC-plan, vet bara inte när.

Doc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • ICQ Messenger - 65314287
    • View Profile
    • Email
Replying to Topic 'Vem är jag och vad sysslar jag med?'
« Reply #13 on: May 18, 2004, 12:06:46 »
Jag heter Stefan Rehnberg, är 40 år och från Ängelholm men bor sedan 95 utanför Halmstad med fru och två barn. Jobbar med prepress men är ursprungligen elektronikkonstruktör, har även en naturläkarutbildning och har jobbat med allergipatienter i några år, därav mitt call sign - Doc.

Mitt flygintresse började med flygpojkarna på F10 och min första flygsimulator var 35:an i instrumentflygning, Jag mins fortfarande instruktören efter min första landning
när han lyfte huven och sa -Det gick ju bra, du landade 300 meter under marken :D

Min första PC sim tror jag var Heli H, som Jag, Keycat och deBug körde
på en 4.77 PC med Hercules grafik. Vi hade byggt spak och roder av nån elektronik skrot och plaströr :) Sen kom Falcon AT! om jag mins rätt så gick den
att köra i MP via seriekabel. Vår variant av förfest på fredagskvällarna var, Falcon och några flaskor vin :p
När Falcon 3 kom så spenderade jag och Keycat en hel helg med att sätta upp en Novel server, det stod ju på lådan att den gick att köra i MP med Novel IPX... efter några dagas strulande insåg vi att det var bara ipx drivrutinen som behövdes, inte en hel j..a server! :S
Nått år senare var vi några stycken som bukade träffas o flyga som vi kallade  104th ETFW På bilden är bl.a. jag, Keycat, Redone och Salsam. Så här kunde det låta :-) Det fanns ju inget sätt att snacka över nätet då så jag och keycat fick konstruera en intercom som vi använde. Det höll tom på att bli en cockpit, den blev nästan
färdig , men det får bli ett pensions projekt :-) Det tävlades i Falcon då, det organiserades via ett forum på Compuserve. Där fanns en "Ladder" men piloter från hela världen där man kunde utmana vem man ville för att försöka erövra hans plats. Matcherna var 1v1 via modem. Jag tror inte det var någon av oss i 104:e som lyckades speciellt bra där :-/ En Engelsk squad gav ut en tidning "Enemy Lock On", jag tror jag har några ex kvar, mycket kul läsning :) jag tar med några till lanet om någon är intresserad.  

96 la jag ner all flygning och har inte flugit någonting tills för några månader sedan när Keycat övertalade mig att köpa il2, då va det ju kört igen... :D

Clark

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 562
    • ICQ Messenger - 111928177
    • View Profile
    • Home of Clark
    • Email
Replying to Topic 'Vem är jag och vad sysslar jag med?'
« Reply #14 on: May 25, 2004, 20:30:59 »
Hej! Jag har ju varit med ett tag men tänkte ändå skriva lite om mig själv om nu någon är intresserad.

Jag heter Lars Ekströmer och är född 1978 utanför Ljungby i Småland. Jag har alltid haft ett stort datorintresse beroende på att vi fick den första PCn 1986 (en Commodore PC20 på runt 3 MHz utan hårddisk). Jag var väl något för ung för att ägna mig åt flygsimmar då, men när vi skaffade en något bättre maskin så blev det JetFighter följt av Falcon 3.0, F-15 Strike Eagle III, F-14 Fleet Defender och så vidare. Jag har nog flygit de flesta moderna sims som har gjorts. Jag gillar även andra typer av datorspel såsom rollspel m.m. Och givetvis taktiska FPS, som OPF och Ghost Recon.

Jag gjorde min militärtjänst på F17 i Ronneby som målobs, eller egentligen striobs dvs. assistent till radarjaktledaren. Mycket trevligt, fast man såg ju de flesta flygplan på radarn och inte i verkligheten.

Jag är utbildad inom datalogi och huvudsak programmering. Just nu jobbar jag på det något framgångsrika casinospelföretaget BossMedia i Växjö som produkttestare.

Förutom mitt militära intresse och datorintresse så är jag en hängiven jägare och skytt och dessutom ägnar jag mig åt golf. Numera är jag ju också sportbilsägare :)

Förmodligen ska jag försöka börja med lite segelflygning, jag har varit nära att ta motorsegelcert men segelflyg låter roligare... :)

/C

Clark

\"There may be a slight ringing in your ears. Fortunately, you\'ll be nowhere near them.\" - Cecil - The Simpsons

AMD Athlon 1.2
1 GB RAM
MSI GeForce FX 5200 128 mb & Voodoo 3 2000 PCI
SB Live! 5.1

ThunderBoy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 64
    • View Profile
    • Email
Replying to Topic 'Vem är jag och vad sysslar jag med?'
« Reply #15 on: June 28, 2004, 12:38:08 »
Tjipp.

Jag har lurkat lite i forumet sedan början på året men inte haft så mycket att posta om, men eftersom jag trots allt är inne och läser nästan dagligen så kändes det liksom lite läge att säga tjena ordentligt. Jag hittade faktiskt hit tack vare Dewe, men det tror jag inte han är medveten om själv... :P

Heter Oskar och bor just nu i Stockholm med fru och dotter, men flyttar "hem" till Uppsala i December efter några år i exil. Har hållit på med datorer mer eller mindre seriöst sedan 11-årsåldern (Sinclair Spectrum, Commodore 64, Atari 520E, ett gäng Macar samt ett pågående PC-bygge sedan 98) och har slutligen fastnat i IT-träsket där jag nu tjänar mitt levebröd som systemutvecklare (typ).

Jag har spelat datorspel online sedan 96 och även om jag började med strategispel så snubblade jag in i FPS-världen där jag tävlat i Counter-strike och Battlefield 1942 i några år. När jag för ganska precis ett år sedan blev pappa så fanns inte orken/tiden/ambitionen att pyssla med tävlandet/tränandet längre utan jag sa ett aktivt farväl till mina vapendragare i SoulCrushers. Jag bestämde mig istället för att uppfylla den gamla drömmen om att flyga om så endast virtuellt.

Jag bestämde mig för att ge mig själv ett år på att bli bra på att flyga och i höstas så införskaffades raskt IL2:FB, LO-MAC samt en Saitek X45. Nog var det roligt alltid och mycket tid lades framför allt på IL2. Men jag måste erkänna att den där riktiga tjoho-känslan inte riktigt infann sig. Jag testade lite andra spel (bl.a OPF) och återvände sedan återigen till IL2. Jo, det var fortfarande kul, men jag hade svårt att lägga den där lilla extra tiden som behövdes för att bli bra.

Av en slump snackade jag lite med en gammal kompis från CS-tiden och han var helt fast i bilspelsträsket. Han körde Grand Prix Legends och Live for Speed. Jag tankade hem LFS och fastnade stenhårt! En ratt införskaffades raskt (295 spänn för en lagerborttappad MS FF ratt) och nu luktar det bränt gummi i hela övervåningen.

Då jag inte har hittat något bra svenskt community för bilsimulatorentusiaster har jag en förhoppning av att NOSIG kanske kan bli det om man försöker få lite aktiviter här. Förutsatt att ingen blir upprörd har jag ambitionen att posta nyheter och dylikt från den världen här NOSIG-forumet med förhoppningen att locka hit fler folk, samt att knyta de som redan är bitna närmre.

facilis descensus averni

Oskar/ThunderBoy
.thunderboy
-facilis descensus averni-