News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Lupson

#1793
Falcon 4.0 /
June 24, 2002, 12:41:04
Fluff och Moi körde lite anti-armour missions igår och vi debatterade lite vilken bomb som är bäst för tanksbekämpning. Det verkar som om de flesta CBU är för klena för att slå ut tanks. Rockeyes och CBU-87 är ju rätt bra, men dom plockar väl BMPs och lastbilar främst. En direktträff med en Mk-82 då? Slår det ut en T-62? Inte för att jag skulle lyckas träffa, men...
Vilken CBU rekommenderar ni? Det finns ju en herrans massa men de flesta saknar ju kommentarer så jag som inte utvecklat min vapenfetischism att gälla CBU än är tacksam för fina tips!

Har annars för mig att man kunde fixa rätt många mål genom att bara lägga en Mk-84 mitt i smeten. :)
#1794
Falcon 4.0 /
June 20, 2002, 16:48:00
Finnen verkar ju ha jobbat en del med sin simulator om man säger så...
Sett till den förmodade arbetsbördan så är väl ett moddningsprojekt av t.ex. Mig Alley-sourcen att föredra. Fast vet jag hur livrädd jag blev när jag kikade på Quake 2 sourcen, så att bara hugga tag i en source och pula den till något annat är inte alldeles okomplicerat.

@Fluff, Phlerp - Att ni gick på informatik tillsammans med Baloo var ganska lätt att lista ut, trodde ni loggade vem som dolde sig bakom "Lupson" online häromdan, men TeamSpeaks ljudkvalitet är kanske inte perfekt :)
Måste dock erkänna att jag INTE listat ut vem Fluff är än, Phlerp och Baloo är däremot avslöjade. Och nej, jag kommer inte från Växjö.. :)
#1795
Aktiviteter / LAN /
June 20, 2002, 13:36:44
Jag är självfallet på! Tror dessutom 13-14 Juli inte sammanfaller med semesterplanerna så inte ens dom behöver jag skrota för lite LAN-mys. :)
#1796
Falcon 4.0 /
June 20, 2002, 00:42:09
Har också tillämpat mina C/C++ kunskaper i en liten 3D-"motor" baserad på OpenGL. Jag har hämtat det mesta ur olika tutorials från den excellenta tutorialsidan nehe.gamedev.net

Den läser in en höjdkarta, renderar den med texturer samt läser in en ful modell. Sen kan man kan gå omkring och mouselooka, skjuta små bollar som exploderar i explosioner samt förstora, typ sniperscope. Trots att jag lånat de flesta ideérna och en hel del kod från sidan ovan tog det mig mycket möda och besvär att få ihop det hela. Jag har inte pulat på bra länge med grafikmotorn just av anledningen: Vad ska jag göra med det?

Vad jag vill komma fram till är att jag också gärna skulle vilja bidra med det jag kan till en Gripensimulator, men det känns som om det är en lååååång väg att gå bara...hellre då en spelbar Gripen i F4. Kan folk göra hyggligt spelbara A-10, Mig-29 etc. bör väl en hyfsad 39:a inte vara omöjlig?

Vill någon titta på / pula med min "grafikmotor" så kan hela paketet hämtas på:

http://w3.adb.gu.se/~s99luppe/openGL/3dengine.zip

VARNING: Slarvigt programmerat och kommenterat!
#1797
Falcon 4.0 /
June 19, 2002, 14:42:24
Är också intresserad av en Gripen i F4, fast jag vet inget om hur man skulle gå tillväga för att implementera en. Finns dock en hel del information ang. planet på:

http://www.canit.se/~griffon/aviation/gripen

Bl. a. fina någorlunda högupplösta cockpitbilder

http://www.canit.se/~griffon/aviation/gripen/cockpit/cockpit.jpg
#1798
Falcon 4.0 /
June 18, 2002, 17:09:34
Tack för välkomnandet alla, det var verkligen kul att spela ihop igår. På ett av uppdragen Keycat och moi körde skulle vi angripa en stackars koreansk kolumn bestående av en rad olika bättre begagnade öststatsfordon. Helt utan förvarning börjar någon stolle säga "Hellfire" upprepade gånger i örat på mig, förundrad ser jag plötsligt robot efter robot slå in i mina uttänkta mål. Under mig ser jag då 4 st Apache's som fullkomligen öser iväg Hellfires, fett mäktigt var det. Keycat och jag fick nöja oss med resterna, men det var kul ändå, haha.

För att fortsätta flygsim-nostalgin så minns man ju alla MicroProse simulatorer. Gunship, F-15 Strike Eagle, F-19 - visserligen arkadmässiga jämfört med F4.0, men riktigt roliga spel. Hela MPS Labs serien var ju klockrena - Railroad Tycoon, Red Storm Rising, M1 Tank Platoon, Civilization. Tror Sid Meyer hade många fingrar med i spelet där, synd att han försvunnit från simulator-genren, den mannen kan designa spel, minst sagt.

Nä, nu ska jag ställa in mitt nya läckra 70 spänns headset och ge mig ut i kriget!
#1799
Falcon 4.0 /
June 17, 2002, 23:18:52
Det hetaste jag har är nog Lucasarts Battle of Britain på 5.25", har också expansionen till F3.0, den med Kurilerna. Fighting tiger eller något sånt hette den.

Fick iaf fluget mina första online uppdrag ikväll. Det första uppdraget flög Phlerp och jag mot en kolumn med 16 T-62:or...när jag nådde fram hade redan Phlerp gjort ett gediget arbete så jag fick pricka några lastbilar med mina mavericks istället :)

Det andra uppdraget var desto mer spännande, Fluff, Phlerp, Ctrl och undertecknad gjorde en räd mot 2 baser en bit upp på västkusten. Ungefär samtidigt som min teamspeak dog blev vi bouncade av en hel hög Flankers och Fulcrums. Medan jag försökte pula med min mic blev övriga tre flightkamrater nedskjutna, dock tog de med sig åtminstone 5, förmodligen fler, Koreaner i graven. Själv fick jag gratisläge på 2 st Flankers som jag sköt ner. Nu var det bara en liten bit kvar till den första flygbasen. Jag hade lastat upp 12 BLU som jag tänkte förändra basens bankvalitet med. Dessvärre klantade jag till min inflygning och lyckades inte få iväg några bomber alls, detta medan en MiG-29 låst mig. Dumdristig som jag är vände jag ändock om och fick en perfekt inflygning och samtliga bomber träffade. Sedan var det dax att avsluta uppdraget.

Det 3:e och sista uppdraget blev en synnerligen lyckad räd mot en flygbas längre upp på västkusten. Radartysta gled vi i sakta mak fram över havet. En bit från basen släppte Phlerp och Ctrl iväg någon HARM som effektivt tystade en radar. Phlerp och Ctrl manglade sedan banan duktigt. Sedan följde Fluff och jag med våra CBU's som vi öste ner över potentiella mål. Norr om banslutet var en SA-2 bataljon parkerad. Visserligen lyckades min F-16 fånga ett SA-2 splitter, men våra CBU fick överhanden. Ett mycket lyckat uppdrag!

Så här efter min första online-kväll så är jag mycket belåten. Trevliga wingmens, roliga uppdrag, inga CTD's och ett gott resultat bådar gott inför framtiden.

Väl mött!
#1800
Falcon 4.0 / Hallå allihopa!
June 17, 2002, 20:37:52
Hej allihopa. Har läst på detta forum ett tag och blivit allt mer sugen på att pröva F4 online så så snart min defrag blir klar så gör jag ett försök på Fluff's server. Har ominstallerat med Maverix SP3 version enligt hans anvisningar och hoppas allt ska funka.

Är inte fullärd på SP3 avioniken än men de viktigaste grejerna kan jag iaf så lite skada bör jag kunna leverera till våra Nordkoreanska kollegor, annars får jag väl försöka skrämma dom med ljudbangar eller nått...

Har lirat flygsimulatorer sen mitten på 80-talet då min flygarkarriär inleddes med att krascha Cessnor mot Sears Tower i Chicago i MS Flight Simulator...Favoritsimmar sen dess är Falcon 3.0, Secret Weapons of the luftwaffe, EF2000, F-19 Stealth Fighter samt Falcon 4.0 förstås.

Sitter på Comhem-lina, den är väl inte direkt känd för sin låga ping eller stabilitet, men förhoppningsvis ska det funka ändå. Skall försöka undvika alltför mycket friendly-fire och annat otrevligt... vi ses här och i cyber-korea!

Väl mött!
/Lupson