News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - HotShot

#17
Tjipp

Har suttit o knåpat lite med att få ut lite info på en sajt. Nu är den uppe men jag kommer att lägga upp mer o mer efter hand.

Är det så att ni vill ha ut någon information så skicka ett PM så löser vi det efterhand.

http://www.nosig.dyndns.org/
#18
Om någon försöker ansluta just nu så går det INTE för jag säkerhetskopierar nuvarande installationer och drar igång dom så snart jag kan igen. :-Z
#19
QuoteOriginally posted by ctrl


            Låter lysande (Falcongänget kommer att släpa på förmodligen helt onödig backup ;) )

Edit: Har någon en ca 20- 30m TP för koppling mellan rummen?

Better safe the sorry! ;)
#20
Aktiviteter / LAN / Replying to Topic 'L
March 27, 2006, 16:39:26
Jag repeterar. Lösenorden för TS servrarna, för er som är anmälda enligt tidigare inlägg, är ert callsign och de är kännsliga för stora och små bokstäver mao så loggar RedOne in med RedOne, och inte redone eller REDONE! (Är ni osäkra kolla i listan eller messa mig)

Vill ni ändra lösenord så är det bara till att lägga ett mess till mig så får jag fixa det såsnart jag hinner.

PS Om falcon-planneringsteamet har saker ni vill ha in på servern så kontakta mig likaså IL2 teamet!
#21
Tjipp igen

Statusuppdatering på teknik frågorna. Har lyckats låna till mig 2 st 24 portars cisco switchar som jag precis har blåst konfigurationerna på ;)

Nu skall jag bara fixa fram en kompetent dator för att driva de virtuella maskinerna.

OBS Alla MÅSTE även ta med sig egna _jordade_ förgreningsdosor samt TP kablage.

Återkommer med mer info.

PS Kan rekomendera ett litet o smidigt progg för er som bytar UPL ofta och måste ha olika ip konfigurationer. Progget heter NetSetMan och kan hittas på www.netsetman.com
#22
Hej Grabbar

Jag beklagar att jag inte har varit här inne speciellt frekvent. Men det har berott mycket på mina arbetsuppgifter mm.
Nåja,nu e jag här igen iaf och slavdrivaren SweBeasts kommentarer har gjort att min helg har varit fullbokad med att fundera ut o prova en massa med de eventuellt blivande servrarna.

Statusen är följande på tekniksidan:
* 1 st Falcon server igång med den senaste patchen (1.05) samt en egen TS server och dessa körs nu i en egen sk virtuell maskin.

* 1 st IL2 server igång med den senaste patchen (4.04m) samt en egen TS server och dessa körs nu i en egen sk virtuell maskin.

Dessa maskiner är igång på Internet nu under en prövotid:
Falcon - nosig.dyndns.org:2934/2935
TS Falcon - nosig.dyndns.org:9000
IL2 - nosig.dyndns.org:21000 (Fungerar fint enligt SweBeast)
TS IL2 - nosig.dyndns.org:9001

Har dock ett problem med Falcon. När jag kör en kampanj via LAN så fungerar det att ansluta till en kampanj MEN när jag väljer att köra en kampanj via Internet så får vi bara "Failed to connect to server" när man gå in i kampanjdelen men det går att ansluta till servern. Är det någon som har mer input ang detta problemet?

PS. För att logga in på TS server använder ni er av ert callsign. Och ni som har ett callsign som är mindre än 4 tecken måste skriva det dubbelt i lösenordet tex "ah" blir då "ahah" som lösen.
#23
QuoteOriginally posted by Bax


            Tack för utförligt svar DeBug !

Då kommer en sista fråga:
Vi behöver ha ett fast IP eller namn som länkar till Falcon servern för att göra cfg filen korrekt både för Falcon och IVC(Internal Voice Com). Jag tror att vi har fått det att funka bäst då vi kör bägge på samma burk (har jag rätt Ctrl ?)

Jag vet att då vi kört online så har vi kunnat använda sökväg med namn istället för IP
typ "ivc.87th.org". Om vi på LAN namnger tex falcon servern till "falcon" kan vi då göra nått liknande ? och vad skulle sökvägen då bli ?

mvh
Bax

Hej BAX mfl

Det du efterlyser är en s k namnuppslagning mha DNS. (Se mer utförliggare info nedan)

Man kan göra så att man sätter upp en server med t.ex. Windows 2003 där man konfigurerar tjänsterna enligt nedan:

* DHCP - IP-adress tilldelning för den late deltagaren. Man kommer dock att få ta reda på vilken ip-adress man blev tilldelad för att editera ev config filer o genvägar.
Här kan man även mata in de sk MAC adresserna som deltagarna har på sina nätverkskort o göra en s k statisk tilldelning av ip-adresser för att förenkla för deltagaren. (ipconfig ââ,¬â€œall så får man reda på vilken ip-adress konfiguration man erhållit ifrån en DHCP server)

Den biten som många missar med "Varför DHCP" är att det inte enbart handlar om vilken ip-adress man får utan även annan viktig ip-info för att få en fullständig ip-adress konfiguration i sin klient dator.

Man skall ju se till att ha RÄTT subnätmask och ip-adressen till sin DNS server man nu skall använda (Se mer nedan under DNS) för att man skall kunna nå de resurser man nu vill nå.

* DNS - Namnuppslagning som gör det möjligt att nå maskinerna o då främst servrar med namn (http://www.falcon.nosig.org) istället för att man anger ip-adressen till webbserver (http://www.xxx.yyy.zzz). Hoppas ni fattar.

* IIS - En intern webb server som presenterar den information man nu vill att deltagarna skall få.

Högst avancerad konfiguration:
* IP-routing - denna tjänst kan man nyttja om man delar in sig i flera nät (logiskt), för att sektionera trafiken ifrån varandra, men man vill låta alla få tillgång till vissa gemensamma resurser så som t.ex. en intranätssida och en utdelad katalog resurs på servern. Fördelen med att sektionera näten är att datorerna inte skriker på varandra.
Nu tycker jag detta är ren overkill på ett NOSIG lanmeeting. Ville dock bara informera om det så att ni hänger med lite. ;)

Vill ni läsa mer om dessa tjänster och funktioner så kan jag nog hjälpa er med det annars har ni ju tillgång till världens största bibliotek ju (Internet o Googla) :D

"Hoppas att jag inte stampade på några ömma tår nu!" ;)
#24
Ett stort tack till Andreas!