News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Dewe

#17
Angående grafiksetup och annat, missa inte IL-2 Sturmovik Unofficial Community Created FAQ. Där finns länkar till tips om inställningar.

Vad det gäller TMJ-fil för Cougarn så har jag utgått ifrån Red Dogs filer: http://cougar.frugalsworld.com/files/IL2_RD_v2.zip

/Dewe
#18
Hej

Jag hade en Combatstick innan jag köpte Cougarn. Förutom att den knarrade lite grann var den helt OK. Pottarna höll sig förvånansvärt bra, och när jag behövde byta ut en så skickade CH en på direkten.

Jag bytte fjädrarna till något styvare, för att få något litet motstånd i spaken. Originalfjädrarna är löjligt svaga, men det är väl en smaksak vad man tycker.

Programmeringsmöjligheterna är bara en bråkdel av Cougarns, men för mig var det enkelt och robust utan strul med drivare och annat.

Skulle nog inte betala femtonhundra för en Combatstick, max en tusing eller
så...

Edit: 15 dollar låter ju billigt och bra!

/Dewe
#19
Allmänt / Replying to Topic 'Cougarfrågor'
January 06, 2003, 14:37:31
QuoteMånga gånger då jag programmerar Cougarn kommer det upp en massa andra fönster (t ex Korgy) samtidigt som nerladdningen rapporteras klar. Händer det er också?

Jag var med om det i början, men har inte råkat ut för det på länge nu. Jag trodde först att det berodde på att Cougarn började producera knapptryckningar när user mode slogs på, men sen verkade det mer vara knutet till Foxy. Har inte sett till detta alls med nya Foxy 3.

QuoteUpplever ni vissa knappar som som glappa? De jag tänker på är framförallt H2, S2, S3 och microsticken. Ibland är det ett helvete att låsa upp ett mål och att använda microsticken som mus är inte att tänka på. Ofta när jag vill trycka iväg en robot får jag trycka flera gånger på S2 (men det kanske är inlagt en fördröjning nu i SP3). Jag upplevde inte samma sak med min gamla CH Fighterstick.

Jag har lite glapp centreringen av microsticken - den är lite sladdrig "i mitten" - men det är inget som påverkar funktionen.

I vissa simulatorer plackas inte de momentana knapptryckningarna, beroende på tajming av USB-koderna; programmet fångar inte upp knapptryckningen helt enkelt. I mitt fall har det räckt med att använda USE RATE (60), eller ändra makrot från "s" till "KD(s) KU(s)" för att få det att funka, eller till och med "KD(s) DLY(30) KU(s)". Allt detta beror på hur Cougarn delar upp knapptryckningarna i olika frames. Frameraten är ungefär 30 ms, vilket innebär att det kan räcka med att få iväg KD och KU i olika frames för att det ska funka fint.

Där det passar kan det räcka med att lägga till en /H även på momentana knappar för att få simmen att hänga med - eftersom man inte är så snabb med fingrarna så funkar det fint. Jag hade för övrigt precis samma problem med mina CH-spakar, och där var lösningen använda motsvarigheten till /H.

Har inte några problem alls med H2 eller andra hattar, men ibland kan det vara lite svårt att hitta dess diagonallägen. Jag använder främst Foxy DX8 Key tester eller Key Test (ctrl-K) för att avgöra hur output genereras (och då ser jag att det inte glappar). Sen testar jag i simulatorn och ser om jag får väntat beteende. Allt som oftast får jag ändra på makron för att simulatorn ska uppträda som jag vill...

/Dewe
#20
Jag använde en CH Combat Stick och Pro Throttle under många år innan jag konverterade till TM Cougar. Det jag uppskattade var kvaliten på komponenterna: jag hade aldrig några problem med spikande pottar. Största nackdelen var begränsade möjligheter att programmera stickan, och så tycker jag att fjädrarna var lite klena.

/Dewe
#21
Falcon 4.0 / Replying to Topic 'tisdagens flygning'
December 11, 2002, 23:45:27
QuoteOriginally posted by granQ
undrar hur det funkade så bra att starta om motorn då..

Hade du lite tid mellan startförsöken? Saxat ur SP3-manualen, om JFS, sid 99: "Running the engine at greater than 12% RPM about one minute is enough to charge the accumulators." Kanske detta som spökar?

/Dewe
#22
Allmänt / Replying to Topic 'Cougar?'
November 20, 2002, 17:51:47
Jag kör med "Win_ON Emu_ON". Funkar klockrent.

/Dewe
#23
Allmänt / Replying to Topic 'Cougar?'
November 19, 2002, 21:01:38
QuoteOriginally posted by ^LoBo^

Måste man ha ingång CCP för att joysticken ska köras i emulation mode eller kan man bara ställa in det och sen stänga CCP och den är kvar i den mode man valde innan?

Det finns också möjlighet att regga .tmj-filer så att det bara är att dubbelklicka på dem. Efter lite grävande hittade jag tillbaks till filen: http://cougar.frugalsworld.com/files/TMJ.zip men av någon anledning är länken borttagen från cougarworld.

Hursomhelst, det är i alla fall smidigt med dubbelklick på joystickfilen för att ladda den.

/Dewe
#24
Ja det var festligt. Trevlig blandning av flygbilder och andra klipp. Skrattade gott åt att de cyklade ut till plattan. :p

/Dewe