Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Subroc

Pages: 1 ... 38 39 [40]
313
Helt andra saker / Om mig
« on: February 27, 2006, 10:24:43 »
Hej

Heter Kristoffer och är 24,6 nånting år. Bor på landet mellan Enköping och Strängnäs med min fästmö och en katt. Arbetar i Uppsala på ett medicinteknisk företag där jag sitter och stirrar i ett mikroskåp hela dagarna.

Lumpen gjorde jag som systemtekniker TS-9000 nere på LV6 i Halmstad, med en del av utbildningen förlagd till ATS i Östersund. En trevlig period med många möjligheter att studera flygplan från undersidan när de lågsniffade runt mina telemaster ;)

Flygintresset har alltid funnits där även om det har legat på is de senaste åren. Simulatorer spelade jag som mest när Jane´s ATF: Nato fighters var som poulärast.
spelade mycket F29 innan dess.
När jag nyligen flyttade ut i huset började jag rota lite i mina gamla flyttlådor och hittade några gamla flygspel, jag installerade F/A-18 Hornet 3.0 och började spela, jag var åter fast ;)

Har planer på att återuppliva min dröm sen barnsben, att ha en cockpit i källaren.
Nu har jag om inte ekonomisk möjlighet så iaf. lite mer tekniskt kunnande för att verksälla drömmen.
Bygget kan ni följa här på Forumet, jag hoppas att jag åtminstånde kan göra nån uppdatering i månaden.

Spelar väldigt lite nu för tiden, men om jag hinner så kör jag gärna lite ofp eller battlefield.

Väl mött på forumet

/Kristoffer

314
Allmänt / Min egna FighterDeskpit
« on: February 24, 2006, 11:35:38 »
Har precis flyttat ut i villa och fått en massa extra utrymme, Vad ska man då göra med det extra utrymmet? Jo naturligtvis ska man fylla det med massa "skräp" (Läs användbara grejjer) som min kära fästmö brukar kalla det. Vad kan väl vara mer användbart än en cockpit/deskpit.

Tänkte köra det riktigt lågbudget utan några krav på att efterlikna en riktig cockpit, utan mera bara utlokalisera diverse knappar i en cockpitformad trälåda för att göra det lite mera mysigt än ren skrivbordsflygning. Har än så länge bara kommit ett litet steg ifrån dröm-stadiet och faktiskt börjat titta på vad som är fysiskt möjligt att bygga.
Tanken med bygget är att jag ska försöka dokumentera det så mycket som det går för att när det hela är klart ställa alla ritningar till allmänhetens förfogande.

Mina tankar hittils:

Efter lite funderingar så har jag kommit fram till att det vore trevligt att göra hela bygget så modulärt som möjligt, att kunna köra deskpiten tillsammans med en massa olika simulatorer utan att för den delen behöva löda om varenda liten kabel.

Simulator
TBA. men nånting som flyter på i <1GHz, <768Mb

Hotas
Min gamla hederliga Saitek x45
pedaler tänkte jag bygga om ett par gamla racingpellar så de verkar på rätt axlar.

Instrumentering
USB-keys är beställt
http://www.opencockpits.com/modules.php?name=Content2&pa=showpage&pid=54

Har gjort lite raider i skrotlådan på jobbet och kommit över en del användbara knappar.
Jag tar gladeligen emot förslag på var man kan hitta billiga knappar.

Skissar lite på hur jag på snyggast sätt ska kunna interface:a mellan knapparna och usb-keys. har mina planer på att etsa ett korskopplingskort med plats för kretskortsplintar samt en 40-pol kontakt.

Display
Hade varit guld med en projektor men det känns inte som jag har budgeten till såna utsvävningar, ska försöka övertyga våran datortekniker att 19" skärmar är omoderna och måste bytas ut ;)

Stomme
2" X 4", masonit, skruv. Har lite idéer om hur jag vill bygga upp allting. Ska försöka ta mig iväg till ett byggvaruhus snarast och köpa upp mig på lite material

Är alltid tacksam för kommentarer och idéer. Ska försöka uppdatera denna post så fort det händer något, men jag är rädd för att detta kommer att bli ett långtidsprojekt.

Mvh
Subroc


Pages: 1 ... 38 39 [40]