News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Slammer87th

#9
Falcon 4.0 / Re: Tweakar Falcon BMS
September 11, 2011, 18:55:30
Quote from: ft on September 11, 2011, 17:29:15
Weapon Delivery Planner var tamigsjutton det mest imponerande hobbyprojekt jag sett på länge!

Me like  ;D
#10
Falcon 4.0 / Re: BMS 4.32
September 04, 2011, 12:22:46
Yihaaaaa

Kan bara säga att jag är oerhört glad att denna väntan är över! 87th har flugit BMS under alla år och glatts åt utvecklingen, gråtit över buggar mm men hela tiden våndats över att inte kunna dela glädjen i att flyga den bästa simulatorn som finns utanför den militära världen!

Jag har största respekt för att det har funnits legala frågor som behövt navigeras med stor försiktighet och kan säga att hellre vänta till nu och att det blev verklighet än att jaga på för ett par år sedan och det hade gått åt he...!

Det är dags att börja planera nästa Halmstad Lan min vote är BMS och ArmaII  8)

Hatten av och alla kudos jag kan uppbringa till BMS-teamet, you guys rock  ;D

Cheers
Slammer
#11
Jag hade satt upp dom två minsta diskarna RAID1 för operativsystemet så du har feltolerans och slipper ominstallera vid en eventuell diskkrasch.

Finns det stöd för RAID5 så hade jag skaffat en 2TB till och kört åtminstone 3 diskar i Raid5 för feltolerans även på lagringssystemet utan att behöva köra spegling. Resterande diskar kan ju gå spanned för sånt som du inte tycker du behöver feltolerans på! En 1TB kostar väl runt 400:- nu så med en sådan till skulle du kunna ha två RAID5 kedjor, en med 2TB-diskar och en med 1TB-diskar så har du bra feltolerans.

Ett annat alternativ är att anskaffa två 2TB till och köra 4 st 2TB i en Raid5 och skaffa en extern diskvagga och ha dom två 1TB diskarna till backup av foto och film för lagring offsite.

Du skriver att du inte kan säkerhetskopiera men den RAID du använder för foto och film "måste" du bara ta backup på med jämna mellanrum och och lagra brandsäkert eller helst offsite. Skaffa en extern 2TB och kör en backup någon gång emellanåt och ha den på jobbet, hos föräldrar eller någon annanstans! Vid t.ex. en brasa losar du då "bara" det du sparat sedan sista gången disken var hemma för backup!

Någon eller två extra diskar kostar kanske en dryg tusenlapp men värdera att bli av med alla bilder och video du tagit :/

/slammer
#12
Allmänt / Re: AMD?
April 11, 2011, 16:28:54
Instämmer till 100% på Controls råd angående Intel 2500K (eller 2600K om pengarna finns)!

När det gäller graffe så har jag oxå varit helt fokuserad på Nvidia eftersom utvecklarna av F4-derivatet 87th kör har varit 'Nvidia-gubbar' men det är många som nu flyger med nyare ATI-varianter och är supernöjda. Det är t.o.m. så att rekommendation i mina kretsar är ATI och speciellt om man avser köra flerskärmslösningar eller kör andra lir än just Falcon. Jag har ett par polare som precis dragit igång ATI 6950 flashade till 6970 i enlighet med h.kans förslag och är grymt nöjda med pris/prestanda.

Jag kommer själv med stor sannolikhet att inom mycket snar framtid inhandla ny maskin baserad på Intel 2600K med ett ATI 6950 och SSD :)

Ser fram emot lite rapporter /erfarenheter eftersom det är gött att få fakta first hand från människor man känner som komplement till 'anonyma' forum och tester!
#13
Humor! / Re: Fartränder i kalsongerna
February 14, 2011, 17:14:24
För många år sedan lyckades jag slå loss bakbindning och därmed skistopper på en skida som mycket prydligt accelererade nerför backen utan mig - FOX2! När jag väl kom ner till liftkön var det närmast ett under att jag klarade mig från lynchmobben! Min missi.. jag menar ganska snabba skida hade blivit luftburen ett par meter från den, i förhållande till backen vinkelräta, 5-6 personer "tjocka", liftkön och passerat genom kön i knähöjd, utan träff  ::) Misstänker felaktig IR-sökare alternativt anvancerade motmedel  ;D
#14
Humor! / Re: Fartränder i kalsongerna
February 01, 2011, 18:18:24
Lite brantare vinkel så hade han fullt ut gjort skäl för beteckningen STOL, nu kasade han ju rätt långt istället  ;)
#15
Om Nordic Simulator Group / Re: När fem blir sex
December 29, 2010, 10:28:25
Dito flyboys  ;D
#16
Detsamma till er alla!