News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Snajper

#17
Helt andra saker / Replying to Topic 'B
September 28, 2005, 14:32:55
QuoteOriginally posted by deBug
No wories mate!
När jag ändå har dig "på tråden" så vill jag passa på att tacka för tjänsten som du har tillhandahåller för NOSIG.
Kul att höra att du kommer att fortsätta med den.
Inga problem, jag har ju själv intresse i området även om det var lite mer aktivt för några år sen... :)

QuoteJag är en okunnig fan. Men jag kan ju se att vi kan lägga till bmp,jpg,txt,doc filer på detta forumet. Men bara för 5000 bytes. Kan man inte utöka detta å man kan lägga upp saker på kanske 1mb eller nåt?
Det skulle ju gå att göra, men vi har återigen problemet med upphovsrättsskyddade filer, jag vet att jag är slö, men jag vill inte ha det ansvaret, sorry. :-(

QuoteEn liten fråga vid sidan om. Om det skulle skita sig med nånting, finns det backup för forumets databas så att den går att flytta vidare?
Det finns en backup, p.g.a. vissa omständigheter så tas den inte varje dag, men det skulle vid en krasch gå att bygga upp ett hyffsat uppdaterat forum inom ett par dagar (om hårdvara finns tillgängligt).
Vad gäller databasen så säger jag som Mr.Jim och jag kom överens om när vi började, han "äger" databasen, eller närmare bestämt, han "äger" allt som har med NoSiG-forumet att göra, html och databasen. Detta mest för att jag är lat, han kom på idén, och om han skulle vilja hosta forumet på ett annat ställe så sätter jag mig inte på tvären utan tackar för mig och lämnar ut ALLT som behövs för att få igång det. Och som information kan jag säga att databasen idag är drygt 21MB stor.

/Kalle
#18
Hmm... Känns som jag borde kommentera lite här. :)

Jag har idag inga planer på att lägga ner "hostingen" av detta forum, men å andra sidan så lämnar jag inga garantier för upptider och driftsäkerhet. Skulle allt rasa så har jag inga resurser att göra ett snabbt åtgärdande. Anledningen till detta är enkelt. Jag jobbar med att designa, implementera, driftsätta och drifta system med hög driftsäkerhet och jag vet hur mycket tid det tar av min dag och jag vill inte lägga ner den tiden även på min fritid.

Vad det gäller FTP-servrar o.dyl. så ser jag inga större tekniska hinder för det, men jag ställer mig ändå skeptisk till att hosta det på min server. Anledningen är att det är lätt att det hamnar olika upphovsrättsskyddade filer (bilder, filmer, spel...) och som serverägare så är man ansvarig för den informationen och det är inget ansvar jag vill ta.

Jag inser att jag låter som en otroligt gnällig fan, men det får jag ta... :D

/Kalle (Snajper).
#19
QuoteOriginally posted by TrakDah


            Vafan! Du gillar ju inte ens båtar å sa nej till a segla med mig!?

/TD
LOL! Med är ju det jag är rädd för, utelämna mig till elementen... Sätt en 200Hk motor i bak på båten så kan jag ställa upp. ;) Naeh rå, sanningen är att min båtfobi har blivit mycket bättre på senare tid sedan jag började dyka, det blev liksom tvunget att vänja sig då. :) Så nu ställer jag gärna upp!
#20
QuoteOriginally posted by Obizzz


           
QuoteOriginally posted by Horizon
Snajper:\> Menar du att du aldrig åkt bil fortare än 150 km/h?

Det har jag.. men det hade du kanske redan räknat ut :)

Fortast jag åkt lagligt är runt 220 men sen får man lägga på en del till på det om man ska upp i olagligheter men det erkänner jag inte :D

Passa dig, rykterna går att det husserar polisanställda här på forumet! ;)

QuoteStridsflygplan... ? Do tell.

Asch, inte så dramatiskt egentligen... Lumpen en liten tur i en 4-sits SK60. Piloterna hade blivit trötta på vårt tjat om att flyga så dom gjorde allt för att vi skulle kräckla. Jag klarade ,ig, men en av mina polare spydde på inflygningen, med micken till headsettet nere i påsen. Luktade inte hallon... Vi drog väl c:a 6g till och från och då var man ju helt ärligt inte så kaxig. :)
#21
QuoteOriginally posted by Horizon

Snajper:\> Menar du att du aldrig åkt bil fortare än 150 km/h?
Jupps, har aldrig haft varken intresse eller resurser av att åka så fort på landbacken, vet inte varför. Kanske om det blev frågan om RIKTIGT höga hastigheter så. :)
#22
QuoteOriginally posted by Jotte


            Med tanke på vilka du har kvar på "att göra" listan borde du nog lägga till:
* Bli av med hälsan
:p :D
Äsch då, det är väl inte så farligt att resa utanför Europa? ;)
#23
Helt andra saker / Vilken jevvla resa!
September 05, 2005, 15:02:02
I lördags fick jag äran och ynnesten att få hänga med polarn Johan på en resa i den här...

Och vad kan man säga mer än, "Vilken jevvla resa!".

Hur fort det gick? Tja, jag tänkte att ni inte skulle tro mig, så jag dokumenterade det i mobilen...

Som snabbast kom vi upp i 81,4 knop (mer än 150 km/h för oss dödliga) och det är det snabbaste jag har fördats förutom i ett flygplan. :-)


Så, då har man...
* Flygit stridsflygplan och segelflyg.
* Åkt racerbåt i över 80 knop.
* Tagit dykcert och dyker aktivt.
* Hälsan.

Kvar att göra...
* Hoppa fallskärm.
* Hoppa Bungee-jump.
* Dyka djupare än 60m.
* Resa utanför europa.

Upplevelser RULES! :-):-D

/Kalle
#24
Jag bumpar den här lite... ;)

Jag säljer som sagt min Cougar jojjr för 2000kr eller högstbjudande (jag förbehåller mig dock rätten att sortera ut skambud:D...

För att undvika fler olyckliga missförstånd så hämtas stickan i Solna eller i Stockholm.

/Kalle